Ana Sayfa Forumlar Forumlar Güncel olaylar Havasız tekerlek

2 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
    • #762
      tetrilejyon
      Katılımcı

      http://www.24haber.comMichelin, ilk olarak 2005 yılında tanıttığı havasız tekerlek Tweel’i geleceğin otomobil dünyasını tabandan etkileyecek bir tasarım olarak pazara çıkmaya hazırlanıyor.

      Radyal lastik teknolojisinin mucidi Michelin’in ilk olarak 2005 Kuzey Amerika Auto Show’unda tanıttığı havasız tekerlek konsepti Tweel, geleceğin otomobil dünyasını tabandan etkileyecek bir tasarım.

      Michelin’in Ar-Ge BaşŸkanı Terry Gettys , ıngilizce tire ve wheel kelimelerinden üretilen Tweel için umutlu; “Tweel yüzyılda bir gelecek bir devrim. Onun sayesinde günümüzün havalı lastikleriyle ulaşŸılması mümkün olmayan performansı yakalayabiliriz.” Şimdiden tekerlekli sandalyeler, Segway’in dört tekerlekli tasarımı Centaur ve patlamayan lastiğin büyük avantaj getireceği askeri araçlar için üretime geçen Michelin, ilerleyen yıllarda bu deneyimlerini kullanarak otomobil pazarına girmeyi hedefliyor. Audi A4 ile yapılan test sürüşŸünden oldukça memnun kalan Gettys, “Pazara ilk olarak hafif ve düşŸük hızlı ürünlerle girmeyi hedefliyoruz, daha sonra yolcu arabalarında da Tweel’i görebileceğiz” diyor.

      Ancak Michelin’in hǃ¢lǃ¢ yüksek hızlarda meydana çıkan titreşŸim ve ses sorunlarını atlatmaya çalışŸtığı da biliniyor.

      Geçen nisan ayında Paris’teki Intermat BuluşŸ Komisyonu tarafından Altın Madalya ile ödüllendirilen ürün, patlayan lastik derdine son vermesinin yanı sıra bakım gerektirmeyen yapısı, ekonomik fiyatı, ergonomik ve kolay değişŸtirilen tasarımı ve doğa dostu olması ile öne çıkıyor.

      Tweel’in yenilikçi yapısı, denklemden hava elementini çıkarıp aldatıcı bir basitliğe sahip jant göbeği ve poliüretan tellere sahip olmasından kaynaklanıyor.

      Esneyebilen telleri sayesinde yolda oluşŸacak beklenmedik darbe ve sıçramaları emerek daha önce sadece hava basıncı ile elde edilen performans ve konforu vaat ediyor.

      Michelin ayrıca Tweel modellerinin dikey sertliğini ayarlayarak sürüşŸ konforunu, yatay sertliğini ayarlayarak da yol tutuşŸ özelliklerini arttırarak havalı lastiklerin sahip olmadığı özellikleri sunmaya hazırlanıyor.

    • #11379
      sschevyss
      Katılımcı

      bu lastik iyi güzelde audi de denemişŸler büyük blok bi V8 de ani kalkışŸ yapınca burgu olmasın bu lastik 😆

    • #11380
      overland
      Katılımcı

      ışŸte o yüzden audi’de denemişŸler bis’te filan deneselerdi daha iyi sonuç alırlardı kesin.Neyse çalışŸmalarından dolayı michelin ekibini candan yürekten kutluyoruz.

2 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
Exit mobile version