Ana Sayfa Forumlar Teknik Yeni Başlayanlar aracymyn motor numarasyny bulamyyorum

3 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
    • #1167
      hakan
      Katılımcı

      selamlar,
      yaklaşŸık 1 ay önce bir 1973 ford ltd aldım. ddklerine göre araç daha öncesinde hürriyet gazetesi sahibi erol simavinin makam arabasıymışŸ. benden önceki sahibindede 10 sene kalmışŸ. son sene sanırım biraz yatmışŸ haftada bir çalışŸtırmışŸlar. araç 400 lük bir v8 motora sahip 3 ileri otomatik. orjinal kliması hala çalışŸıyor, h. direksiyon elektrikli camlar da orjinal.
      sorunum şŸudur;
      araç enson 4 sene önce muayeneden geçmişŸ yalnız araç giderekmi yoksa başŸka bir yollamı onu bilemiyorum. ancak bildiğim bu zamana kadar motor numarasına bakmaya hiç ihtiyaç olmamışŸ olması. ama kabak bizim başŸımıza patladı ve malum o kadar vukuattan tutuklamadan sonra günümüzde bu "rüşŸvetçi" memurlar artık yoklar. dolayısıyla motor numarası isteniyor artık muayenelerde. fakat bulamıyoruz. kastettiğim amerikan menşŸeili blok numarası değil, biliyorsunuz amerikan ruhsatlarında girdiği tarihte maliyenin yada trafiğin numaratörle bloğa vurduğu numaralar yazıyor, 34 m 44444 yada 09 m 88888 gibi. eski sahibide bilmiyor, ustasıyla konuşŸtuk o devri daim üzerinde diyor ancak orada öyle bir numara yok ayrıca parça üzerindeki numaralar kabul edilmez sonuçta parça değişŸebilir.
      klasik fordu olan arkadaşŸlardan ricam bana bu türkiyede basılan numaranın kendi araçlarında nerede olduğunu söylemeleri. yoksa muayene yaptıramıyouruz.
      ikinci bir konuda bu araca LPG işŸletemiyoruz. aracın lpg uygulanabilirliğine dair bir projesinin (lpgnin değil aracın) olması gerekmişŸ. mpala çok olduğu için piyasada onun var ama ford ltd sanrım 3-4 tane. yolu nedir bilen varsa yol göstermesini rica ediyorum.

      ARKADAŞLAR BıLıYORUM BU SıTEDE OLMAZ AMA SAKIN " E KARDEŞıM NEDEN ALDIN SENDE O ARABAYI" tarzında fikir yürütmeyi düşŸünenler sakın ha sakın yazmasınlar. birbirimizi incitmeyelim.
      saygılar.

    • #16142
      Anonim
      Ziyaretçi

      maladar selamlar,

      bugune kadar motor numarası dediginde blokta bulunan genelde sofor tarafına denk gelen ve amerika dahil heryerde kullanılan numarayı anlıyordum. TR’de numara vuruldugunu ilk kez duyuyorum.

      Valla kolay gelsin ne diyim….

    • #16143
      hakan
      Katılımcı

      amerikada ve avrupada bildiğim kadarıyla muayenelerde motor değil sadece şŸase numarasına bakılıyor bu nedenle adalar hiçbir yasal işŸlemle uğraşŸmadan istedikleri gibi modifikasyonlar yapabiliyorlar. sorun türkiyede. hırsızlığı önlemek adına masum vatandaşŸada taklalar attırıyorlar, kimi arabanın motor numarası ancak 4-5 parça sökülünce görülebiliyor. söktürüyorlar. tam komedi. herneyse.
      fordlarda yaptığım araşŸtırmaya göre yolcu tarafında altta karterin gerisinde blok numarası. zira orda bir numara bulundu ama o orjinal "kabartma" amerikan blok numarası. ruhsatta yazan ise yine biz akıllı türklerin "yahu biz bunu buraya yazıyoruz ama sonra bulabilirlermi" ya da " ya motor bloğu boyanırsa bu oyuk yazı kaybolmazmı" diye düşŸünmeden bastığımız numara.
      arkadaşŸlar yokmu hiç ruhsatında 34 m 234324 (34 istanbul m maliye sanırım, rakamda sanırım sıra no) gibi numara olan bazende aydından girişŸ yapıyorlarmışŸ 09 la başŸlıor bir arkadaşŸın motor numarası. o impala ve onunki kolay yerde. 3cm ye 0.5 cm gibi küçük bir yazı. numaratörle ezilerek basılmışŸ.
      arkadaşŸlar yardım lütfen. ruhsatlara motorlara bir bakıverin.

    • #16144
      hakan
      Katılımcı

      arkadaşŸlar sanırım amerikanı olan 1 kişŸi bu forumda? yinede saolun.

3 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
Exit mobile version