Ana Sayfa Forumlar Teknik Yeni Başlayanlar Arkadaşlar Merhaba

6 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
    • #1292
      İbrahim Kul
      Katılımcı

      Öncelikle selamlar. Aranıza yeni katılan bir üye olarak mutluyum. Böyle bir forumu kurduğu için bu siteye emeği geçen herkese teşekkür ediyorum öncelikle. Sonra da üyelere tabii ki.

      Kendimi tanıtmak istiyorum. Adım İbrahim. 23 yaşında deli dolu bir insanım. Ayrıca motorlara da ilgim var ve 125 cc’lik de olsa bir motorum var. Bir de amerikan stili araba alırsam tam olacak

      Öncelikle amerikan arabalarına tutkunluğum araba yarışı oyunlarında başladı. Bakıyorum arabalara 60-70-80 model. Ya diyorum ne muhteşem görünüyorlar. Malumunuz bu arabalar yarış için dizayn edilmemişler. Düz yolda iyi gidiyorlar ama dönüşlerde çuvallıyorlar. Yol tutuş yok şimdikilere göre. Fakat sonradan alıştım. Dönüşleri en iyi şekilde alıp düz yolda kaptırınca yetişemiyorlar. Ayrıca diğer turbolu arabaların sesi sinek vızıltısı gibi çıkarken bunların sesi aslan kükremesi gibi. Ayrıca turbolu araçlar yokuş yukarıda tıkanırken bunlara hiçbişey olmuyor. Deli gibi tırmanıyorlar yokuşu. Xbox 360 oynayanlar bilirler, Forza Motorsport 3 oynuyorum ve oyun simulasyon oyunu. Arabaları gerçekteki gibi yapıyorlar. Amerikan arabaları ise çok güzel. Bayıldım açıkcası.

      Benim için benzini önemli değil. Sinek vızıltısı gibi bir motoru dinlemektense 100 km’sine 15 – 20 litre yaktırır adam gibi bir motor sesi dinlerim. Yandaki bana “herife bak bu araba için bi ton benzin harcıyor” derken ben ona “senin saatte 150 km hızla giderken yaktığın benzini ben rölantide yakıyorum” demek istiyorum .

      Oyunda gördüğüm bazı arabaları not aldığım beğendiklerim. Bunlardan herhangi birinin sahibi olsam başka ne isterim .

      Chevrolet Camaro Z28 (1979)

      Chevrolet Camaro IROC-Z (1990)

      Chevrolet Camaro Z28 (1969)

      Chevrolet Chevelle SS-454 (1970)

      Chevrolet Corvette ZR-1 (1970)

      Chevrolet Corvette Stingray 427 (1967)

      Chrysler Plymouth Barracuda Formula S (1968)

      Dodge Charger R/T (1969)

      Dodge Challenger R/T Hemi (1970)

      Ford Mustang Boss 429 (1970)

      Pontiac Firebird Trans Am (1987)

      Pontiac GTO Hardtop (1968)

      Pontiac Firebird Trans Am (1973)

      Shelby GT-500 KR (1968)

      Bu araçlar gibi havalı, tipi bunlara benzeyen başka araç öneriniz olursa bakmaya hazırım. Bu araçlardan hangisini Türkiye’de bulmam en rahat olur? Hangisinin parçası en rahat bulunur gibi soruları sormak istiyorum. Tabii benim soru bombardımanımdan sıkılmayacak biri olmalı. Şimdiden söyleyeyim de .

    • #16859
      Mustafa YÜKSEL
      Katılımcı

      aramıza hoşgeldin

      sanırım en kolay firebird ile 70 li yılların camaro larını bulabilirsin, parça sıkıntısıda çekmezsin

    • #16860
      İbrahim Kul
      Katılımcı

      Firebird bulamadım sahibinden’de. Yani istediğim model. Camaro buldum da ya rengi kızmızı veya turuncu. Beyaz vardı bi tane, çok hoşuma gitti 50.000$ fiyat yazmışlar. Pazarlık yapsam bile alamam . Bakalım, şimdilik hayallerimde yaşasınlar. Merak ediyorum acaba Türkiye’de bu tür bir araba alıp yedek parça satın alıp araya kendisi monte eden var mıdır? Garajımız olsa güzel bir hobi olabilir. Siz ne dersiniz?

    • #16861
      piyu
      Anahtar yönetici

      ibrahim aramıza hosgeldin,

      kapıyı en tavandan acmıssın, hayal kırıklığı çok yaşarsın, yazdığın araclardan sadece 1-2 model digerlerine göre daha alınabilir ama genelde fotoları olan araclar cogu amerikancı icin hayal, hatta bazı modeller efsanedir.

      bence baslangıc icin tek kapılı spor olan fakat daha ulasılabilir amerikanlar bulman daha iyi olur.

    • #16862
      İbrahim Kul
      Katılımcı

      Sayın Admin, hoş bulduk.

      işte benim sorunum burada başlıyor. bunların dışında marka veya model bilmiyorum . Ya arada sırada yolda gördüklerimi bilsem o bile çok iyi olur ama yok. Benim istediğim büyük olacak araba. Yani bu Toyota Avensis’ler falan küçük kalacak benim alacağım arabanın yanında. Büyük bir motor tabii ki.

      Haklısınız, bu fotoğrafı olan araçlardan birini almam çok da mümkün değil. Belki o kırmızı renkli Camaro’yu alabilirim ilerde. 20.000 liraya falan. Üstüne bi 20.000 de gitse eder 40.000. Zaten piyasada doğru dürüst bir araba için kesinlikle çıkacak para olacağından dolayı zararı yok .

      Bugün Bağdat Caddesi’nde sanırım 70 model bir Camaro gördüm. Acayip gaza geldim. Dedim bu bende olsa bir de benzine yetiştirecek param da olsa kimse beni evde tutamaz. O motor, o duruş, Anlatılmaz ya. Tabii bunu benden çok daha iyi biliyorsunuz. Anlatmaya çalışmama gerek yok

      Önerebileceğiniz herhangi bir araba varsa piyasa araştırması yapmaya hazırım. 1-2 yıl hazırlıktı, para biriktirmeydi falan. Anca işler rayına girer . Şimdiden teşekkürler.

    • #16858
      piyu
      Anahtar yönetici

      gördüğün camaro turuncu beyaz 2 şeritlidir muhtemelen.

    • #16864
      oguz
      Katılımcı

      mrb ben de yenı katıldım.89 model pontıac sunbır sahıbıyım.aracımı satılıga cıkarttım sahıbınde ılanı var.fıyat olarak cok dusuk yazdım.arac temız motoru olsun sasılerı olsun cok temız fakat keyfe keder boya ısteyebılır.dusunursen sahıbınden dekı ılanıma msj at ararım aracı ıncelersın hosuna gıder sanırsam.zorunda olmasaydım hıc satmazdım bodruma koyardım torunlarıma ılerıde hedıye ederdım ama ıhtıyacım var oyuzden satıyorum.yoksa koyu bır amerıkancıyımdır…

6 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
Exit mobile version