Ana Sayfa Forumlar Teknik Yeni Başlayanlar Yeni bir Amerikan almak istiyorum Ford Mustang Corvette vb gibi.

2 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
    • #1306
      s2383
      Katılımcı

      Merhaba arkadaşlar ben foruma yeni dahil oldum ve amerikan konusunda bilgi sahibi arkadaşların tecrübelerinden yararlanmak istiyorum. Öncelikle bir spor bir amerikan almak niyetindeyim Ford Mustang, Chevrolet Corvette ya da Pontiac TransAm gibi bir model. Kafama takılan bazı soruları sizlere sormak istiyorum.

      1) Bu araçlar motor hacimleri yüksek olduğu için vergileri korkunç civarlarda. Ama galiba araç vergisi kasko değerinin %5 ini geçemiyormuş 2000 model bir corvette in kasko değerine baktığımızda 59 000 YTL görünüyor. Ama araç vergisine baktığımızda yıllık 6.500 ytl gibi bir rakam görüyoruz. Bu rakam 59000 X 5 / 100 = 2950 çıkıyor yani olması gereken vergi 2.950 max. Bu durumda araç bir alt motor hacminden vergi ödüyormuş ama bir alt dilime daha baktığımızda yıllık 4.567 ytl rakamını görüoruz ki bu da araç kasko bedelini geçiyor. Sormak istediğim araç senelik vergisi kasko bedelinin %5inin altına inene kadar alt dilimlere inebiliyor muyuz vergi hesaplamada? Eğer öyle ise bu corvette için 7 -11 yaş 2500 -3000 cm3 den senelik 2.039 ytl vergi mi ödeyeceğim ?

      2- Şu anki aracım 2004 Range Rover 3.0TD6 Diesel olmasına rağmen 3 tonluk bir araç olduğu için şu an itibari ile 320 milyona fullenen depomla (100lt) şehir içi max 600 şehir dışı ise 90 km ile 1200 km rahat görebiliyorum. Bu aracımı satıp corvette aldığımda sizce yakıt tüketimi gündelik kullanımda bu aracımı geçer mi ?

      3- Ankaradayım şu anki aracımın periyodik bakımı ve fren bakımı toplamda 700 civarı tutuyor (özel serviste) Diesel oluduğu ve titiz olduğum için 15.000 km de bir bakıma sokuyorum aracımı yani aşağı yukarı senede bir. İngiliz aracı olduğu için parçaları da oldukça pahalı. Amerikan aldığımda bakımları bu civarda mı tutar yoksa daha mı cüzzi olur bir de servis ve parçaları sorun olur mu ?

      Şimdiden teşekkür ediyorum.

    • #16894
      Lowrider
      Katılımcı

      Merhaba,
      öncelikle corvette c5 ve c6lar transam ve mustanglerle aynı sınıfta değildir, eğer böyle bir imkanınız varsa herzaman corvetten yana kullanın.
      1- vergi indirimini sadece 1 kere kullanabiliyorsunuz yani ilk indirimden sonrada limitin üzerinde kalsa dahi 2. kez bir indirim yapılmıyor. Vergi indirimi için bu işlemi heryıl yeniden yapmanız gerekmektedir.
      2- ls kodlu bir motor ile 3.0 dizel aracınızdan çok farklı değildir. 2004 corvette’in sarfiyat rakamları şehiriçi 14 litre, otoban 8 litre civarıdır.
      3- parça fiyatları amerikanlar için avrupa araclara göre daha ucuzdur. ankara için servisleri bilemiyorum ama istanbulda yeni modeller için bir çok servis mevcut. parça sorunu yaşayacağınızı sanmıyorum burada bulamazsanız bile amerikadan getirebilirsiniz.
      iyi şanslar

    • #16896
      piyu
      Anahtar yönetici

      ss2383,

      Senin durumunda beklentiler çok önemli.

      Mevcut aracın bir arazi aracı esasında şehirde kullanıldığında yüksek olması ve sağlamlığı haricinde ek bir özelliği yok. Bu durum Corvette içinde geçerli, alıp her sabah işe giderken sürekli şehiriçinde trafiğe gireceksen o da pek doğru değil.

      Birinde yer çok ama diğerinde yerin kısıtlı, biri yavaş diğeri çok hızlı.

      Ben bu tip durumları “ukte” ile bağlıyorum.

      Eğer içinde bir amerikan alma hevesi varsa ve maddi durum el veriyorsa al, çok fazla düşünme. Ama aracı alırken çok düşün ve hasarsız, problemsiz temiz bir araç al. Kullan hevesini al, ukte kalmasın daha sonra “artık hevesimi aldım”, “pekte matah birşey değilmiş” dediğinde ya aynı fiyata ya da biraz zararla satarsın ama içinde ukte kalmaz.

      Ankara Amerikanlar konusundan zengin bir ildir, bakımı da parçası da sorunsuz çözülür.

2 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
Exit mobile version