Ana Sayfa Forumlar Teknik Yeni Başlayanlar 1976 Nova veya_

  • Bu konu 4 yanıt içerir, 4 izleyen vardır ve en son 13 yıl önce Hakki tarafından güncellenmiştir.
4 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
    • #1316
      emre kapçak
      Katılımcı

      Merhaba,
      Amerikan sevdalısı bir gencim; ancak şartlar pek müsade etmiyor hayalimizdeki arabaya. Şu an bir vosvos sahibiyim ve satıyorum arabayı. İlk arabam bu oldu ve bir aydır falan bende. Severek kullanıyorum fakat tatmin etmiyor. Bir nova buldum korkutan yanı amerikanların masrafları. Parça fiyatları ustaları ve 3500 V6 motorun yakıt tüketimi… Bu konularda bilgilendirirseniz sevinirim.

      Sırf amerikana benziyor diye granada coupe, ford taunus 1973-1975 balta burun, capri gibi arabalara bakıyorum. bunlar daha düşük bütçelilere göre; ama yine tatmin edeceğini sanmıyorum beni. Yardımcı olursanız çok sevineceğim.

      Şimdiden teşekkürler…

    • #16917
      Hakki
      Katılımcı

      aynı dertten muzdaribiz kardeş bende acayip sardım nova ya bu aralar kullanan arkadaşlar varsa bilgiler için şimdiden teşekkürler özellikle yakıt :laugh:

    • #16919
      Mustafa YÜKSEL
      Katılımcı

      öncelikle hoşgeldiniz,

      bende bakıyorum şu aralar v8 klimalı nova ) bi hata yapıp palio sporting aldım 6 ay önce nezaman zorlasam bozuldu araba alıştık tabi impalaya her araba sağlam sanıyoruz

      parca fiyatları novaların standart bi avrupa arabadan pek farklı değildir, hatta mekanik aksamda sensor vs pek bulunmadığından bakımlı bi nova mekanik arızayı kolay kolay vermez, trafikte çok yüklenirseniz hararet yapar conta yakarsınız, hızı seven arabalardır, gittiğiniz sürece gaza nekadar bassanızda araba sizi üzmez.

      eliniz kabut altına aşina olmalı (76 ve yakın modellere baktığınızı düşünerek) fren merkezinin hortumu yırtılsa kafayı yersiniz neden motor çekmiyo diye… bu bi örnek.

      yakıt konusunda da sakin kullanırsanız uzun yolda doğan kadar şehir içinde iki yada üç doğan kadar yakar kaba bi yaklaşım oldu v6 yı uzun yolda 8lt ye falan düşürebilirsin ama yeni aldığında ben pğek 10lt altına ineceğini düşünmüyorum 15i falan da görebilirsin gaza basmana bağlı

      lpg iyi bir çözüm amcamda 305 otomatik impala var (5lt 3ileri otomatik vites) 25kuruş gibi bir rakam yaktığını söyledi ama o gaza ayağının ucuyla basıyor.

      temiz fazladan bulursanız haber verin

    • #16920
      Cihat
      Katılımcı

      gaza ayağının ucuyla basıyor )))

    • #16921
      Hakki
      Katılımcı

      teşekkürler reis

4 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
Exit mobile version