Ana Sayfa Forumlar Teknik Yeni Başlayanlar AMERİKAN RÜYASI

1 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
    • #1343

      Arkadarşlar Selamlar,

      Derdimden anlayacak amerikan arabaları konularında iki lafın belini kırabileceğim bir ortam bulduğum için çok mutluyum. İnşallah toplantılarada katılıp sizlerle fizikende tanışmak isterim.

      Şimdi kendimden bahsedeyim 1980 doğrumluyum ilkokuldan beri bütün arkadaşlarım ünite dergisi okurken ben BMW lerin ve Amerikan arabalarının teknik verilerini okur ezberlerdim. Otomobil dergileri ile okula giderdim. O zamanlar rüyam3 serisi BMW di. Sonra aklım başıma gelince BMW den başka Amerikalılarıda keşfettim ama Amerikalıları ayrı bir yere koyuyorum.

      Amerikanın nasıl farkına vardım. Lise birinci sınıf öğrencisiyken, o zamanlar kısa bir süre yayın hayatı olan bir derginin 3. sayısını şehirlerarası otobüs seyahatindeyken okumuştum.

      Hani herkes, ustaya yazar ya ya böyle bir derdim var onu bunu yaptım olmadı sen ne tavsiye edersin diye. Adamın biri yazmış 95 yılında Almanyadan Okm M5 getirttim araba 6 aylık 400Bg vs diye yazmış tesadüf bu ya Florya taraflarındayken ışıkta durdum birazda acelem vardı. Yanımada tahmini 60 yıllara ait olan sarı pis hantal bir pontiac geldi bende acelem olduğu için hızlı kalktım fakat nasıl oldu anlayamadım pontiac benden hızlı kalktı ve hiç bir ışıktada ben ona yetişemedim size arabanın bir problemimi var. Borusana götürdün her türlü teknik ölçümü yaptırdım bg gücü 0-100 vs her şey normal nasıl olurda bu pis pontiac beni geçer diye yazmış.

      Usta da şöyle başlamıştı. xxx Bey dünya küçük hayat büyük tesadüflerle dolu sizin o pis sarı hantal pontiac diye aşşağıladığınız araba benim arabamdı arbayı sürende bendim. anladığım kadarı ile Amerikan arabaları konusunda biraz cahilsiniz diye lafa girip pontiac ın orjinal verilerini ve nitro lu modifiye bilgilerini vermiş sonra da altına eklemiş Not: nitro yu o gün kullanmadım diye. bu makale beni beynimden vurdu o dur budur GTO ararım.

      2008 yılında İzmitte otobanda işten istanbula dönerken yanımdaki teknisyenimle araba muhabbeti yapıyorduk ki ben o sırada bu hikayeyi anlatıyordum dikiz aynamda gök mavisi GTO gördüm. 55-60 yaşlarında bir bey kullanıyordum ama ben mal gibi bakerken hiç bir şey yapamadım sadece bizim teknisyenin dediği 100 kere falan GTO, GTO demişim o dur budur o mavi GTO yu arıyorum istanbulda.

      İlk amerikanla tanışmam üniversite yıllarında Sualtı sporları federasyonunda tesadüfen tanıştığım Arabsitanda yaşayan Türk arkadaşım sayesinde oldu. Onun bir firebird dü vardı ve Ankara – İstanbul yapmıştık.

      Sonra 2004 yılında çalışırken patronumla aynı semtte oturuyorduk 95 model bir Cherokee 250 Bg V8.Tasarruf olsun diye beraber gidip geliyorduk. Hangi arabayla gidersek gidelim arabayı hep ben kullanırdım. O zaman anladım tek gerçek amerikan gerisi yalan.

      Şimdi elimi ayağımı bir amerikana sürmek için can atıyorum. 2004 yılında daha iş hayatına yeni başlamış bir mühendisken ankara da Mustang almaya niyetlendim o zaman 0 km bir ford um vardı mustangi alıp üzerinde de para kalıyordu ama babam izin vermedi.

      Daha sonra 2006 da iş değişikliği ile istanbula geldim 6. ayın sonunda istanbulda yanlızlıktan cnm sıkıldı gidip BMW almaya karar verdim babam yine engel oldu nüfustan kendini sildir falan dedi. (Tabii ben onu anlıyorum o beni koruma güdüsü ile söylüyordu bunları çünkü arabada hıza ve güce olan sevgimi biliyordu.)

      2010 Mayıstan beri kendi işimi yapıyorum şimdi sadece kendi zevkime bir araç almak istiyorum. Planımda önümüzdeki yıl Mayıs ayında almak bir mustang, camaro, hatta bulursam o mavi GTO yu almak istiyorum. Türkiye de satılık GTO ilanı göremedim en azından 60 yıllardaki modellerinden.

      Şimdi ben nerden nasıl başlamalayım? amerikaya yılda iki kere gidiyorum ama hep iş için gittim fırsatım olmadı belki amerikadan getirilebilir. Bu konuda deneyimleri olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi?

    • #17001
      Atakan
      Katılımcı

      Türkiye’de mustang fiyatları çok dengesiz benim gördüğüm kadarıyla.
      Örnek vermem gerekirse ilanlara bakarken 200 000 tl lik bir mustang gördüm birkaç gün önceki ilanlarda 75 000 tl lik bir mustang gördüm.aralarında da fazla bir fark yoktu ama birisi sahibinden di diğeri firma tarzı bir yerin sattığı arabaydı.
      Birikiminiz varsa 45 000 $ lık bir ilan var http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-klasik-araclar-klasik-otomobiller-acil-nakit-ihtiyacindan-orjinal-8-mukemmel-durumda-mustang-coupe-55145265/detay/ yeni gelirse(uygun fiyatlara ilan) bu konu altından paylaşırım.

      85 000 tl http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-klasik-araclar-klasik-otomobiller-garden-1965-mustang-289-cu-in-4-6-c4-otomatik-klima-57109695/detay/#

      40 000 $ http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-klasik-araclar-klasik-otomobiller-65-mustang-vinyl-top-sahibinden-cok-orjinal-56919641/detay/

      58 000 $ http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-klasik-araclar-klasik-otomobiller-mustang-64-5-otomatik-56685049/detay/

1 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
Exit mobile version