Ana Sayfa Forumlar Teknik Yeni Başlayanlar Türkiyede bulunan Amerikanlar

2 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
    • #1383
      Cengiz
      Katılımcı

      Merhaba arkadaşlar abiler Bende yaklaşık 1 yıldır amerikanlara merak sardım ve açıkçası bir seçim yapamıyorum. Seçim yapamamamın en büyük sebeplerinden biriside Türkiye’de ne kadar çeşitli Amerikan var ? Yaşım henüz 17 erken tabikide ama merak ediyorum türkiyedeki amerikan pazarını. Sevdiğim tarzlar ise drag araçları tarzında daha çok. Örneğin 70 Charger- Challenger , 69 Chevelle SS , 67-70 Camaro SS , Plymount RoadRunner.. Mesela bu araçların kaçını türkiyede bulabilirim. Ve ayrıca üstü açık beygir gücü sağlam olan başka bildiğiniz amerikanlar varmı türkiyede olan ? Bu iki soruma cevap verirseniz çok sevinirim kafam baya takıldı bu işe şimdiden teşekkürler kolay gelsin.

    • #17103
      Doğuhan
      Katılımcı

      17 yaşında doğru yolu bulman :] ve Japon arabalarının peşinde koşan ülkemiz tuningcilerine aldırmaman çok güzel.

      Bahsettiğin arabalar fazla sayıda bulunmasa da varlar ama fiyatları normalden daha değerli burada. 17 yaşından 20’lere kadar aynı fikri koruyabilirsen umarım bir klasik amerikan sahibi olursun.

      Aşağıdaki marka-modellerin 67-74 arası modellerini incelersen spor ve spor türevine yakın olduklarını görebilirsin.

      Chevrolet: Camaro, Chevelle, Impala
      Pontiac: GTO, Firebird, Le Mans, Trans Am
      Oldsmobile: Cutlass, Toronado
      Plymouth: Barracuda, Duster
      Chrysler 300 (60’lar-70’ler)
      Buick: Le Sabre, Skylark
      Dodge: Dart, Charger, Challenger
      Ford: Torino, Mustang
      Mercury: Cougar
      Lincoln: Mark 4

    • #17104
      Cengiz
      Katılımcı

      Cevap için çok teşekkürler bulunuyo olması beni baya bir rahatlattı. Açıkçası çok parasında değilim sevdiğim şeyler için para harcamaktan kaçınmayan biriyim gerçi o parayı toparlamak biraz zor olucak ama herneyse Verdiğin örneklere baktım hepsi güzel amerikanlar aralarında 1-2 tane ilgimi çeken oldu fakat onlarda 70 Chargera benzediği için olsa gerek Zaten amerikan sevdasına bu araçla başlamıştım bunlada devam etmeliyim.

      Ayrıca dediğiniz olay doğru tuningçiler yoğunlukta. Fakat benim olayım şöyle, mesela fiat puntomuz var arabayı hiç süresim gelmiyor yani modern arabalar hiçbir zaman hoşuma gitmemiştir. Yüksek beygirli amerikanlarda o genişlik/kalıp , o motorun sesini ve titremesini hissetmek, hele o sert görünüşleri çok farklı bişey. Birileri o modifiyelilere gerçek arabaları göstermesi gerek İnşallah şu 70 Chargeri alabilirim birgün. Tekrar teşekkürler kolay gelsin.

2 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
Exit mobile version