Ana Sayfa Forumlar Teknik Yeni Başlayanlar turkiyede en cok parcasi bulunan amerikanlar

5 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
    • #1389
      furkan
      Katılımcı

      Merhaba abiler ben daha 16 yaşındayım yaklaşık 3 senedir babamın sayesinde amerikanlara merak sarmış durumdayım babam eskiden libyadayken bir jaguar V12 toplamış bu islerden biraz anlar şimdi benim aklımda birtane mustang hurdasi bulup toplamak vardı ama şimdi bu aracın parçası bulunurmu bilmiyorum ben daha çok mustang challenger charger chevelle yada camaro tarzı araçları severim şimdi abiler ben bursada oturuyorum babamla istanbuldaki hurdalikları tek tek aramayi düşünüyoruz ama aklımda bir soru var hangi amerikanın parçası çok bulunur ve kolay toplanır ama tabi bu tarz arabalar arasında bide önereceğiniz araçlar bize kaça patlar sizlere şimdiden teşekkür ediyorum

    • #17119
      Doğuhan
      Katılımcı

      Genç dostum malesef artık hurdalıklarda toplanacak Mustang yok. Zaten hurdalığa düşen araçların çoğunun vergi borcu tavan yapmış durumdadır veya evraksızdır.

      Türkiye’de en çok parçası bulunan Chevrolet ve diğer GM araçları. Mustang ve diğer Ford’ları ve Moparları toplamak daha masraflı.

      2005 senesinde filan katıldığımız bir oto fuarında Bursalı bir sac ustası o zamanın parasıyla 10 milyara Mustang var sadece boya istiyor, sana alalım dedi. O zaman da Chevyciydik tabi at arabası dedik ilgilenmedik.

      O zamanlar bir filmden etkilenen herkes Mustang delisi olmuştu. Senin yaşta normal olarak hayal gücü daha ağır basıyor ama günümüzde toplanacak Mustang fiyatına bir çok toplanmış klasik amerikan alabilirsin.

    • #17121
      furkan
      Katılımcı

      teşekkürler yorumunuz için bir sorum olucak mesela araç hurda belgeli trafiğe asla çıkarılamaz deniyor neden nedir bu işin özü aracı kırık dökükken restore edip sokabiliyoruzda hurda belgeliyken restore edip neden trafiğe sokamıyoruz ?? eğer trafiğe sokabilirsek bu işler nasıl olucak doğukan abi cevaplarsanız sevinirim

    • #17120
      Doğuhan
      Katılımcı

      Hurda belgeli araç trafikten men edilmiş araçtır. İlla kırık dökük olması gerekmez çok sağlıklı da olabilir ancak bir daha trafiğe çıkamaz. Son yıllarda vergi borçlarını sildirmek için bir çok kullanıcı araçlarını ÖTV’ye kurban verdi. Bu araçlar sadece yedek parça olur veya hurda satışı ile motorunu, kupası ve şasisini proje çizdirmek kaydıyla değerlendirebilirsin. Trafiğe asla eskisi gibi sokamazsın.

      Araç çekme belgeli ise sadece çekici/nakliye yardımıyla bir yerden bir yere götürebilirsin. Çekme belgesini iptal edip plakanı geri alana kadar trafiğe sokamazsın. Çekme belgeli olduğu dönem boyunca araç; MTV, TÜVTÜRK muayenesi, eksoz pulu, trafik sigortası, lpg/cng sızdırmazlık testi vb. giderlerden muaf olur. Aracın trafiğe çıkma durumunun gerekmediği restorasyon/revizyon vb. tamir işlemleri boyunca tercih edilen bir seçenektir. Ayrıca yıllık vergisi yüksek olan lüks super sport otomobiller/jipler vb. araçlar da galerilerde satılık beklerken genellikle çekme belgeli durur.

      Bu konuda daha önce de bildiklerimi aktarmıştım. Okuyan veya internette arayıp bulamayan arkadaşlara da umarım yararı olur.

    • #17126
      furkan
      Katılımcı

      çok saol doğukan abi ben şuanda pontiac bakıyorum trans am 1975 model civarı sence nasıl iyi arabamıdır ? ya açıkcası benim yaklaşık 30 – 35 bin TL bütçem var bu bütçe ile klasik spor bir araba bakıyorum işte trans-am olsun mustang olsun bu gibi modeller ama dediğim gibi bütçe bu kadar senin önerebileceğin bir araç varmıdır ? doğukan abi çok saol beni aydınlattın bu hurda belgeli araç konusunda bu konudada aydınlatırsan çok sevinirim şimdiden teşekkürler kolay gelsin …

    • #17130
      piyu
      Anahtar yönetici

      knighthab2

      aramıza hosgeldin. amerikan konusunda forumlarda birçok eski yazı var, vaktin oldukça okursan yararına olur, gerçekten çok bilgili üyelerimiz zamanında detayları paylaştılar.

      Bence amerikan’a başlamanın yolu sitedeki foto galerisi ve benzeri foto galerinden önce sana en yakın gelen amerikanı bulmaktır. Hiç begenmediğin bir amerikanın ucuz ya da pahalı olması seni ilgilendirmeyecektir.

      suanda bir arac alıp toplamaktansa yapılmış bir araç alıp kullanmanı öneririm, en kötü ihtimalle kısa sürede çok öğrenir ve daha akılcı tercihler yapabilirsin. Amerikan hobisine direk restorasyondan girmek çok yorucu olabilir.

5 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
Exit mobile version