Ana Sayfa Forumlar Forumlar Çıkmacılar Hurdacılar hayaller gerçekten zormu?

7 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
    • #890
      Anonim
      Ziyaretçi

      slm arkadaşŸlar
      sitenin yeni bir üyesiyim.bir hayalim var.ne kadrını gerçekleşŸtirebilirim bilmiyorum ama fikirleriniz benim için çok önemli. 1965 siyah mustang fastback hayal ediyorum.ve bunu kendim yapmak istiyorum.klasik bir arabayı yeni teknolojiyle donatıp fark yaratmak istiyorum.önce sadece hurdasını istiyorum(nereden bulabileceğimi bilen varsa kendissine minnettar olurum).tüm montjı da kendime ait olsun istiyorum.motoru da günümüz şŸartlarına uysun istiyorum.sizce hayalim gerçekten çok mu uak yoksa bir gün gerçekleşŸebilirmi? tüm fikirlere açığım.şŸimdiden teşŸekkür ederim.

    • #12359
      76nova
      Katılımcı

      slm arkadaşŸım düşŸünmen yapmanın yarısıdır sıkı araşŸtırırsan bu mümmkün tüketici gazetesini n istanbul baskısını her cuma günü alıp amarikan arabalarının satıldıgı sutuna ve yine aynı gazetenın aksesuar ve yedek parça sütununa bak derim vede internet sitelerindeki sayfaları takip ederseniz sonuç alırsınız . bende hiç kullanılmamışŸ mustang jant kapakları vede ambalajında olmak üzere kapı ve bagaj kit lri anahtarlarıyla beraber mevcut hapsine 450 usd istiyorum tel 0533 717 7704

    • #12360
      piyu
      Anahtar yönetici

      Selamlar,

      Hayalini gerceklestirebilmen icin tek gereken para :)

      hurda dahi bulacağın Mustang ucuz olmayacaktır. Yeni bir motor ucuz olmayacaktır, icinde kullanacağın elektronik aksamı bastan tasarlayabilirsin (tabi uzman isen) yok değilim dersen daha önceden tasarlanmısını alman lazım, mesela 1995 mustang elektrik baglantıları gibi, tabi motorla uyumlu alınmalı. Kaporta-boyayı istedigin kadar kaliteli yaptırabilirsin…

      ama gorundugunden cok zor bir is olabilir… herseyi guzel yaparsın ama sonunda 500hp guc oldu buna uygun sase olmadı durumu olup araba bir gaza basma ile hurda da olabilir…

      bu arada vazgectim tek ihtiyacın para + cok tecrubeli usta + zaman

    • #12361
      İNFERNUSS
      Katılımcı

      ortalıkta toplanmalık mustang kalmadı ki hepsi pırıl pırıl bi şŸekilde yollarda geziyor :) :)

      fastback hele çok zor coupe bulmanız fastback kadar zor olmaz.

      ayrıca çok iyi bir usta bulmanız lazım yoksa sizi amerikan arabalarından soğutur,arabayı yapar ama araba harita gibi olur,yada şŸini aksatır falan filan.
      hele ki mustang için kaporta boyada 10 milyarı gözden çıkartmazsanız araba beklediğiniz gibi mükemmel olmaz,bu da hevesinizi kırar.

    • #12362
      Anonim
      Ziyaretçi

      ilginize teşŸekkürler arkadaşŸlar

      peki hurdayı amerikadan getirsek olurmu acaba,bunun için sevgili türkiye nasıl bi süpriz yapar acaba?

    • #12363
      illetyus
      Katılımcı

      Bu konuda benim soylemek istediklerim biraz olumsuz bir bakis acisi gibi olacak ama, ilk mesajinizdan anladigim kadari ile Red Rides serisindeki standartlarda oldugu gibi bir is cikarmak istiyorsunuz ve acikcasi bu kalite ve standartta olupta bir klasige bunlari, yani modern teknolojiyi layiki ile uygulayabilecek birini yada bir yeri ben simdiye kadar hic duymadimda gormedimde…….
      Bu acidan bakildiginda Turkiyede bu isi yapmak imansiza yakin.

      ( Yeni ve yuksek teknolojiyi uygulayabilen yerler var evet ama bir klasige, eski teknolojiye sahip arabaya, govde ve gorunumu degistirmeden yeni donanimi ve mekanigi adapte etmek oldukca farkli bir seydir ve acikcasi bu konu mesleki beceriden baska farkli ozelliklerede sahip olmayi gerektirir )

      Ancak, bu konudaki bilgi birikiminiz yada elinizde bulunan dokuman ve imkanlar ne olcudedir bilmiyorum ama A dan baslayip Z ye kadar gercekten kendim yapicam diyorsaniz…..ki buda oldukca uzun bir zaman, sabir ve ciddi boyutta bir para uclusunu gerektirir….., o zaman olur.

      Benim bu gune kadar, bu konuyla ilgili olarak Turkiyedeki edindigim izlenime gore anlattiginiz standartta bir is cikarmak icin gerekenler :

      1- Cok ciddi bir dokuman toplama sureci
      2- Kullanilacak parcalarin teknik standartini, yapilacak isin kalite duzeyini kavrayabilmis bir usta
      3- Mumkun oldugunca eksiksiz sekilde hazirlanmis ciddi bir proje
      4- Bu projede kullanilacak olan malzeme ve parcalarin eksiksiz ve yine mumkunse bir seferde temini
      5- Bu projenin baslayip sonuclandirilacagi sadece bu aracin olacagi bir mekan
      6- Projeye baslandigi andan bitme noktasina kadar, kalite ve is siralamasindan taviz vermemek
      7- Sadece bu projeyle ilgilenip baska seylerle ugrasarak motivasyonunu kaybetmeyecek bir usta
      8- Para
      9- Zaman
      10- Sabir

      Dilerim bu hayaliniz gerceklesir, eger baslayacak olursaniz simdiden kolay gelsin…….

    • #12364
      68CmR
      Katılımcı

      Selamlar. Oncelikle soylemek isterim ki soylediklerin herhalde hepımızın ortak hayalleridir. ızmir’de bi arkadaşŸım/abim var elinde 2 tane 65 fastback var ikiside kasaları duzgun toplanmak ıcın dagıtılmıs ama toplanmamıs araclar. bır tanesı A şŸase kodlu shelby motorlu stock 225 hp lık bır makına 289cu soylediklerini kendisi yawas yawas yapıyor ve ben onu 15 yıldır yakından takip ediyorum kesinlikle kolay bir işŸ değil yani altından kalkamazsın kendin yapmaya çalısırsan. Ben altından kalkamayıp istanbulda AS Performance’ a emanet ettim kendi arabamı ve su an gayet guzel durumda, sende bizim tavsiyelerimizle veya kendi bilgidin insanlara guvenerek profesyonelce arabanı tpolatıp hazırlayabilirsin. Kendin toplama muhabbeti bence hayal :(

    • #12365
      riko
      Katılımcı

      sly007 düşŸündüklerin imkansız olmasada,Türkiye şŸartlarında imkansıza yakın derecede uzun zaman, maliyet,tecrübe ,sabır ve birazda şŸans gerektiren bir düşŸünce.
      Ben olsam, böyle bir klasiğe 289 cu.in motoruyla ve her detayı orjinal restore edilmişŸ haliyle sahip olmak isterdim. Bu arabaya ilave edilen her teknolojik parça, arabanın ruhundan çalar.
      Bu arabalar tekrarı mümkün olmayan bir otomobil kültürünün ,bir ekolün ürünleridir ve gerçekten taşŸıdıkları bir ruh vardır.
      Düz mantıkla bakarsak,AA lar her yönden dezavantajlı,yüksek maliyetli arabalardır.Bu gün üretilen arabalarda daha az maliyetle daha yüksek teknolojiye,performansa,güvenliğe v.s. sahip olabilirsin ama dediğim gibi bir AA nın sahip olduğu ruh hiçbirinde yoktur,çoğu insanı çekende budur bence.Melez bir 65, bence klasik değildir ve ruhunu kaybetmişŸtir. Tabi bu benim bakışŸ açım.
      Sana şŸimdiden kolay gelsin, bol şŸans diliyorum.

7 yanıt dizini görüntüleniyor
  • ‘Çıkmacılar Hurdacılar’ forumu yeni konu ve yanıtlara kapalı.