Ana Sayfa Forumlar Forumlar Güncel olaylar Bir kisa film icin yardim…

4 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
    • #68
      palanci
      Katılımcı

      Selam,

      Ben bu güne kadar iki kısa film çekmişŸ, amatör bir yönetmenim. LJektiğŸim filmler bazı ulusal festivallerde yer aldı ve yine bazı Ulusal Tv kanallarında gösterildi. Hatta son olarak ilk filmimi BYTE Türkiye dergisi okuyucuları ile paylaşŸtı. Bu gelişŸmeler beni sevindirdiğŸi gibi yeni bir fim çekme konusunda da cesaretlendirdi.

      3. filmim, ilk iki filmden oldukça farklı. Senaryosu hazır,mekanlar belirlenmişŸ durumda. Oyuncuların belirlenmesi aşŸamasında şŸu an ve bu görüşŸmeler sürüyor.

      Ancak ilk iki filmde kendi imkan ve olanaklarımız ile herşŸeyi halletmişŸtik ve açıkçası yakın çevremin ve dostlarımın katkısı ile hiç de zorlanmamışŸtım. İhtiyacımız olan her şŸeyi temin etmişŸtik ve çok fazla şŸeye de ihtiyacımız yoktu. Yalnız bu filmde olmazsa olmaz iki şŸeye ihtiyacımız var. En önemlisi filmin kilit noktası olan bir arabaya : 1964 ya da 1965 model bir Ford MustangǢ€™a. ǜstelik arabanın üstünün açık olması gerekiyor. Yani bu özellik olursa senaryoya tam oturur. Ama tam bu model bir Mustang buluruz da convertible olmazsa şŸansımızı çok da zorlamayız yani. : )

      İkincisi de bir araç ve üstü açık bir Wolksavagen. Hani şŸu 1970 model filan tosbağŸa dediklerimizden. ǖzetle çok şŸirin bir arabaya ihtiyacımız var. Yeni kasa üstü açık beetleǢ€™ teklifi gelirse ona da hayır demeyiz!

      Peki bu Mustang ile ne yapacağŸız? ǖyle aklınıza matrix reloaded tadında takip sahneleri gelmesin. Yapılacak şŸey arabaya binip 100-200 metre kullanmak. O kadar.

      DiğŸer araç ise neredeyse hiç hareket etmeyecek. Yok kenarında duracak, o kadar..

      Amatör bir kısa filmci olarak bu işŸten para kazanmak gibi bir beklentim olmadığŸı için (bu arada kısa fimden para kazanan var mı? J ) bu filmin de bir bütçesi yok. Sadece çekim yapılacak mekana gitmek için benzin parası vs. ve eğŸer gerekirse konaklama gibi şŸeyleri karşŸılayabilirim sanırım. EğŸlenceli bir ekibimiz var, her ne kadar bu seferki daha ciddi bir film fibi dursa da, kısa film çekimleri her zaman çok keyifli olur. Hafta sonunun ya da bir günün böyle bir çekimde geçmesi değŸişŸik bir tecrübe olabilir.

      Tabi henüz çok kesinleşŸmemekle beraber çekimler İzmir-LJeşŸmeǢ€™de olacak. Bu yüzden umarım bu civarlardaki araç sahipleri çağŸrımıza yanıt verir. İstanbuldan kopup geleyim hem bir Highway 66 tadı alırım hemde LJeşŸmeǢ€™yi görmüşŸ oluruz diyenlerin başŸımızın üstünde yeri vardır. LJekimleri Ekimin ilk yarısı gibi gerçekleşŸtirmeyi düşŸünüyorum ama burada esas kriter araba olacağŸından kendimizi ona göre ayarlamak da mümkün. Şansımız yaver giderse, işŸimiz 1-2 saatte biter.

      EğŸer kurumsal olarak böyle bir yardım gelirse, kısa filmimde bu kurumun logosu Ǣ€“ adı da yer alacağŸı için güzel bir reklam fırsatı da doğŸabilir. Ama özetle böyle bir ekibin içinde yer almak herhalde en iyi kazanım olacak. Ben açıkçası bu işŸten çok keyif alıyorum.

      Peki sen kimsin nesin sana nasıl ulaşŸabiliriz diyenler için en iyi yol yine bu mail adresi. Ancak ofis telefon numarasını da veriyorum bana mesai saatleri dahilinde bu numaradan ulaşŸabilirsiniz.AşŸağŸıda daha önceki filmlerim, ve benim hakkımda daha detaylı bilgiler alabileceğŸiniz web adresleri var.

      Eh, artık o kadar şŸirinlik yaptık, o güzelim arabaları ölmsüzleşŸtirmek için de bundan daha iyi bir fırsat olamaz. Sizce de öyle değŸil mi?

      Şimdiden çok teşŸekkürler…

      Türkay PALANCI

      Ofis : 0 232 388 33 78 / 22
      e-mail : palanci@egenet.com.tr
      url : http://www.palanci.com

      Triple Click : http://www.tripleclick.org
      Dövme : http://www.palanci.com/dovme

    • #1752
      hcetin
      Katılımcı

      Selamlar,

      ǖncelikle çıktığŸın bu yolda sana başŸarılar.Umarım hem öncekileri hemde 3. filmini izleme fırsatı buluruz.İnternetten http://www.vosvos.net adresine girip İzmirdeki vosçulara ulaşŸırsan araç bulmakta sorun yaşŸamazsın.Problem olursa bana yazman yeterli.

      Kolay gelsin
      Hakan LJetin

    • #1753
      palanci
      Katılımcı

      ilgin icin cok tesekkur ederim. oradaki arkadaslarla irtibata gecmeye calisacagim. ama anlasilan mustang tarzi bir araba bulmak daha zor olacak. ustelik bulsak bile bu arkadaslar bu arabalari cekim icin kullandiracaklar mi? sonucta bende olsam suphe ile yaklasirim, cizilir mi basina bisey gelir mi vs. diye.. ama sonucta 20 dk. bitecek bir cekim..
      arabali kismi en azindan…

      bakalim… :)

    • #1754
      hcetin
      Katılımcı

      Mustangi bilmem ama bir gün 1955 bel air ile film çevirmeye karar verirsen seve seve .LJizilmesindende hiç çekinmem, action sahnelerde köprü möprü atlamayıp üzerine helikopterden falan ateşŸ açılmasın yeter 😆 😆

    • #1755
      palanci
      Katılımcı

      yaa en kisa zamanda kendime oyle bi alet bende alicam zaten..

      ama once su isleri gucleri bi halledelim..

      dertsiz basimiza is aldik! :)

      bel air i de cok severim. uzerine aksesuar takilmamis o nikelajli sade hali cok hosuma gider. hele krem veya beyazsa..

      mustang yok mu mustang? :)

4 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.