Ana Sayfa Forumlar Teknik Motor (Engine) Motor blo?u bulma olayı

23 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
    • #90
      gtagucu
      Katılımcı

      TPI SBC 305 motorum var. Bunu yükseltmek istiyorum 350-400 arası birşŸeylere. Hurdacılardan block bulabilme ihtimalim varmı? Varsa hangi hurdacılardan? Yada böyle motor bloğŸu satan, komple motor toplayan tavsiye edebileceğŸiniz yer varmı :?:

      Son olarakta bunların ortalama fiyatları nedir? Genelde ne kadar para istenir, ne kadar verilir vs. :?:

      TeşŸekkürler

    • #1976
      piyu
      Anahtar yönetici

      305 yerine 350’nin blogunu bulsan ve taksan kalan hersey cuk oturuyormu bilemiyorum…bence once bunu arastırman gerekiyor…yoksa masraf artacagından bunuda hesaplaman gerekiyor.

      neden 305’i modifiye etmiyorsun? onun ustune egilsen bence daha guzel olur ama sen bilirsin tabiki…orjinal motoru ustunden alabilecegin 300hp filan yetmez mi? hedef nedir?

    • #1977
      gtagucu
      Katılımcı

      EğŸer TPI veya LT1 motor bloğŸu bulabilirsem başŸka birşŸey değŸişŸtirmeden aynen takabiliyorum. 305-350 konusunu araşŸtırdım. Yabancı forumlarda 305 yapacağŸım modifiyerle alacağŸım her 1hp ‘ye karşŸılık 350’de 1.5hp’ye yakın alırsın diyorlar.

      Birde motor rektifiye işŸçilik fiyatları ortalama ne civarda bilen varmı? Birkaç yere sordum 2milyar civarı fiyat çektiler. Normalmidir bu yoksa baya baya abartmışŸlarmı?

    • #1978
      piyu
      Anahtar yönetici

      Rakamlar hakkında hiçbir bilgim yok ama uzmanlık gerektiren ozel hesaplanmıs parcaları kullanacak isen iyi bir ustaya gitmen lazım…o da iyi para alır…standart makineleri ise standart ustalarda standart fiyatlara yaptırabilirsin…

      senin temiz bir 350 bulup onu modifiye edip sonucta 400hp filan cıkarman icin sanırım 4000-5000usd harcaman lazım…ama sanırım o paraya senin makine ustune modifiye +nos yada supercharger tarzı bisi yapabilirsin… 😈 (teknik bilgim cok iyi degildir…maksat konusarak gelistirmek)

    • #1979
      gtagucu
      Katılımcı

      5000$ ‘a komple motor gelmezmi Amerikadan? Ne avantajı kaldı burdan hurda bulup yaptırmanın?

    • #1980
      piyu
      Anahtar yönetici

      400hp istiyorsan gelmez o fiyata(sanırım)… gm’in 300hp motoru sanırım usa fiyatı 2500usd buraya 4000e filan gelir…onun ustune de karb. filan falan gerekiyor…

    • #1981
      gtagucu
      Katılımcı

      Mantıken hurda motor yaptıracağŸıma gider 0 motor alırım. Birde bu bahsettiğŸin motoru enjeksiyonlu kullanabilirmiyim acaba? karb’a geçmek istemiyorum. Direk kendi manifoldumu falan taksam :?:

      En iyisi galiba kendi kendime motor söküp takmayı öğŸrenmek. Anca o zaman bütçemle adam gibi birşŸeyler yapabilirim.

    • #1982
      transamumut
      Katılımcı

      bence hiç 305 ile uğŸraşŸma cvy 350 tam gaz devam sana kısa bi liste arabanda hafif olduğŸu için bu liste arabayı uzay makinasına yakın bi şŸey yapması lazım. bak edelbrock 600 cfm karbürötör 450$ civarı ama ikinci elini temiz bulma olanağŸın beya yüksek+edelbrock performer rpm emme manifoldu 300$ dolara yakın + edelbrock performer rpm egzantirik koy 240 dolar da o olması lazım+ bide heı ateşŸleme getirt kablo bobin filan 200 dolarda onlar tutar ortalama+heders koy summut 140 dolar o+işŸ bi tek kpaklara gelir sıkışŸtırma için kpaklar 72cc yada 76 çıkarsa piston getirt 450 dolar trw forged piston eyer kpak alırım diyosan 64 cc en makbul kpakları 2.02 valveli o zaman piston alma derim ama kpak dağŸa maliyetli olacağŸı için piston almayı dene. yani 1650-2500 dolar arasında oynar parca listen ama 1500 de modifiye olur olmaya olur çıkma parcalarla dağŸada düşŸer fiyat ama hebsini kombinasyon parcası bulma helek cıkma bulmak çok zor bence motor alacaksan hazır modifiyeli motor al .mesela adamın biri camaroya takmışŸtır modifiyeli bi 350 ama adam hız manyağŸıdır dağŸada kuvetli makina ister onun için 350 satıp 454 yapmak ister yani böle şŸeyler olmaz deme oluyo bende deneyimliyim bu konuda bendede 350 pontiac makinası var modifiyeli

    • #1983
      gtagucu
      Katılımcı

      “mesela adamın biri camaroya takmışŸtır modifiyeli bi 350 ama adam hız manyağŸıdır dağŸada kuvetli makina ister onun için 350 satıp 454 yapmak ister yani böle şŸeyler olmaz deme oluyo “

      Nasıl bulabilirim böyle eski motorları? Benim sorunum parça bulmak değŸilde onu monte etmek (ettirmek), işŸçilik ücretleri çok aşŸırı geldi bana neredeyse parça fiyatından pahalı işŸçilik veriyorlar.

      Birde İstanbul’da Amerikan araba parçaları bulunan hurdacılar nerede bilen varmı? (Ayrıntılı tarif mümkünse)

    • #1984
      piyu
      Anahtar yönetici

      Dursun abi var…

      anadolu yakasında goztepe soyak’a cıkan yoldan yukarı(camlıca) cıkıyorsun…yolu dumduz hicbiryere sapmadan takip et…yolun 2.kopru/camlıca baglantısında bulunan buyuk daireye gelmeden hemen once bir cami ve ısıklar var…ısıklardan saga giriyorsun 30m ileriden sola ve yaklasık 100m ileride bir amerikancı goreceksin hemen oradadır…

      bayag birsey vardır ama Dursun abi ise yarar birsey varsa hakkını alır…oyle bedavaya birsey cıkmaz… 😆

    • #1985
      transamumut
      Katılımcı

      kardeşŸ ben bayramoğŸlunda yaptırıyorum artık işŸlerimi fiyatlar göztepe bostancıya bakaraktan beya ucuz artı adamlaranazımız geciyo yani düşŸün işŸte silindir kpaklarını traktırtım gecende 100 milyona göztepede 300 le 500 arasında gidiyo sadece bunlar işŸcilik tabi bana silindir kpağŸının maliyeti 300 tl oldu yani ben sana her konuda yardımcı olucam sen ankaradaki ali sarıyı aradınmı yani çokadam var cvy üzerine ama inan şŸuna eyer cadde gazlamak için yaptırıyosan hani beni üzmesin mahcup etmesin hemde az yaksın sorun çıkarmasın yani hararet filan dersen gündelik hemde hızlı biaraba olsun dersen 305 de olur 305 de 270 hp cekersen eyer yani çekebileceyin parcalarda var bunları başŸarırsan araban gene cadde de hızlı bi araba olabilir neden dersen araban hafif 1500 küsür kilo olması lazım yada 1600 yalan olmasın yani bence 305 yap çıtır bi modifiye dışŸına 17 lik jant koy önüne güzel bi scoop yaptıralım ram aır tipi ya böle şŸeylerle ilgilen inan bende hız davasına daldım çıkamadım inan motor motor heb üstüne ekle bu sefer arabanın dışŸı çökmeye başŸlıyo zamanla gazlayınca arabadan sesler gelmeye başŸlıyo inan bunlar yaşŸandı yani gezmek hemde hız<lı olsun dersen şŸaşŸma olduğŸun motoru kullan ama daha hızlı dersen 350 ile tam gaz .saygılarımla umut kaptan

    • #1986
      transamumut
      Katılımcı

      bak burda ki ustalar iii motor konusunda yani adam önüne ne koyarsan koy yapar yani gecende v8 351 ford motorru yaptı benim 350 pontiacı yaptı yani adam lar yapıyo işŸcilik abest ucuz ben sana o motoru istnin yarı fiyatına inan yaptırırım sen parçalarını hazırla yada cepinde işŸcilik için motora kaç para ayırdığŸını söle ben de adamdan bi fiyat alıım konuşŸalım.bu aradabayramoğŸlu sana uygunmu ters bi yermi gebzeye doğŸru bura benim arabada o dükkanda boyanıyo.bunları senle telde konuşŸurduk ama telim çalındı gecende trende.bu hırsızlar bi astsubayın üstündende cepteli çalıyolarsa korku yok abi bunlarda helal olsun bulursam teli hediye edicem ona bide elini sıkıcam.

    • #1987
      transamumut
      Katılımcı

      bu arda alah en son hurdacı dursunun eline düşŸürsün diyim tanışŸınca umut kaptan demişŸti diyeceksin.2milyonu bile alır kuruşŸu kurşŸuna canı sıkılırsada satmaz parcayı dükkanda bulamaz sanada baktırırı bu arada sende ister istemez el atmaya kalkıcan orda deposunda ya adam deyişŸik bi adam ya alışŸamadım o herife bende motorumu ordan aldım 350 pontiaccı.ama temiz di motor pistonlar dağŸa 0.020 idi dağŸası krankta hala fabrika boyası vardı yani hiç taşŸlama görmemişŸ.74 gto makinası idi ben üstüne 67 gto makinasının kpaklarını filan koydum deli bi alet oldu. güzel yani beya.dereceli egzantirik filan filan………………. yani çok şŸey var anlatsam sığŸmaz neyse bunlar yüz yüze konuşŸulur bi ara konuşŸalım.bu benim e maıl adres: transamumut@mynet.com

    • #1988
      gtagucu
      Katılımcı

      Benim araba 1500kg. boşŸ haliyle. Görüntü olarak pek sorunu yok en üst donanımlı model olduğŸu için her tür görüntü olayı mevcut arabada (16″ alaşŸım jantlar, komple bodykit vs.) , tek kötü yanı şŸasinin ve süspansiyonun güçsüz olması onuda aldığŸım parçalarla sürekli güçlendiriyorum.

      Açıkçası gözüm çok yukarılarda değŸil yani 305 motorum şŸöyle 200-250rwhp olsa (fabrika verisi 166rwhp), sorun çıkarmadan adam gibi çalışŸsa bana çok rahat yeter. Performans yerine SağŸlamlık daha öncelikli bana göre.

      Şu anda motorum yüksek devir çevirince yağŸ yakıyor. Rektifiyeye ihtiyacı var yani. Internet’te araşŸtırdım 400-500$ civarına her şŸeyin dahil olduğŸu çok şŸahane rektifiye kitleri var benim motor için. Avrupa yakasındayım BayramoğŸlu bana bayağŸı uzak ama güzel ve hesaplı yapıyorsa gidebilirim. Mesela mümkünse bu tip bir rektifiye kitini motora uygulamayı ne kadara yaparlar öğŸrenebilirmisin?

      Birde arabanı kaça boyatıyorsun o konuda da fiyat verebilirmisin?

    • #1989
      transamumut
      Katılımcı

      kardeşŸ rektifiye konusunda o da yaptırır rektefiyesini ama dağŸa salam olsun dersen bence yurt dışŸından getirt 2 incisi usta diyoki şŸu anda yanımda parçaları hazır mı vede diyorki ben motoru komple rektefiyesini yani aldığŸı parçalarını filan takmak için blok açılacak biliyosun bunları yapmak için komple motoru açmaya 600 tl alırız diyo.komple blok filan açıcak yani yağŸ deyişŸmeyede şŸanzumanla birlikte 50 tl de o tutar diyo.tabi yağŸ işŸi en son işŸ senin parçalarını hazırlaman lazımmışŸ diyoki nasıl bi modifiye istiyo 305 ten maksimum beygir alırsa harerete bi çözüm bulmalısın diyo bu seferde fan getirt meli diyo yani bence orta bi modifiye yapalım parça listeni ben bu gün çıkarıyım bu gün gemidede nöbetciyim zaten en uygun şŸekilde çıkartıyım usta diyoki karburotöre dönmeyelim dönersek diyo maliyet artar ama genede sen bilirsin kardeşŸ. yani motorunu komple blok la birlikte açmaya 600tl alıyor boya ise ben 1.5 milyara oldu senin araba küçük dağŸa ucuz olur bide benimki lamborgihini siyahhı filan metelik boya filan yani seninki metelik boya filan 1 teklik diyo ama düşŸürürüm bu arkadaşŸ 22 senedir boyacı adapazarından tanıyorum gecende bizim arkadaşŸın chroke yi boyadı şŸimdi benimkini boyuyo.2.5 kilo gidermişŸ senin kine boya.boyacı diyoki aynı renkmi düşŸünüyo metelik kırmız atalım diyo ona.he bu arada bende 2 tane lastik var 16 tı evde boşŸta duruyo sana yarasın çok temiz michlen 235 kalınlığŸı pilot yarım v desenli çok temiz durumda 2 ay kulandık daha nasip olmadı.burda taktırız yeni motorla gazlarsın cicoz lastiklerle.saygılarımla umut kaptan

    • #1990
      transamumut
      Katılımcı

      yalnız bak rektefiyen için blok açıcak adam blok a uygulanacak artı motorun silindir kpaklarında 1 milim sildirelim diyo usta sıkışŸtırma artsın diyo derceli egzantirik getirt sin diyo itici çubuk istiyo sipop yaylarını heders istiyo yağŸ pompası istiyo ya sen le bi özel konuşŸalım artı amerikadan 400 dolara buraya gelir rektefiye kiti 400 dolar orası olamaz olursa burda 800 dolar filan mal olur sana bu yağŸ yakmasında hemen rektefiye deme belki segmanlar bitik belki arabanda rosker arm dediğŸimiz şŸeyler gevşŸek yada ateşŸleme sorunu var yüksek devirde ateşŸlemiyo he bu arada usta heı bobin alsın diyo elektronik ateşŸlemey göre lazım bu parça güç için çok gerekli.ya burda işŸciliğŸini 600 milyona yapacak adam işŸte ne getirirsen getir takacak bence bi usta açsın motoru bi baksın segmanmı istiyo ne durum rektefiye parçalarını burdada buluruz.sen yalnız dereceli egzantirik filan bunları al ben bi liste çıkartıyım hesaplı.bunları getirt.yada bulalım.

    • #1991
      gtagucu
      Katılımcı

      Rektifiye kiti olarak 400$ ‘a yüksek sıkışŸtırma oranlı atmosferik kit, 500$ ‘ada aşŸırı beslemeye uygun düşŸük sıkışŸtırma oranlı kitler buldum, içlerinde her tür parçası mevcut egzantrik, dökme pistonlar vs.

      Niyetim düşŸük sıkışŸtırma oranlı aşŸırı beslemeye uygun bir kitle motoru rektifiye yapmak, ileriki bir zamanda da üzerine Nos, supercharger vs. atp yüksek güçte kullanmak.

      SoğŸutma olayım pek fena değŸil arabamın özelliklerinden araşŸtırdığŸım kadarıyla şŸu anki soğŸutma sistemim 350 beygire kadar idare edebiliyormuşŸ. Ama soğŸutma sistemime şŸu an için yağŸ ve şŸanzıman soğŸutucusuyla elektrikli fanlar eklemeyi düşŸünüyorum pek pahalı parçalar olmadıklarından.

      Fiyat olarak bayağŸı uygun geldi Maslak sanayide birkaç yere sormuşŸtum 2-3 milyar işŸçilikten bahsetmişŸlerdi, bayağŸı moralimi bozmuşŸtu o fiyatlar sen 600 deyince sevindim. Bahara doğŸru parçaları alıp yaptırabilirim.

      AteşŸleme sistemi benim motorun zaten hei bobin şŸeklinde biliyorum, 50-60bin voltluk bobinler gördüm onlardan almayı düşŸünüyorum. Güzel bujiler ve buji kabloları taktırmışŸtım zaten bayağŸı farketmişŸti araba. Enjeksiyonluda devam etmeyi düşŸünüyorum karbürotör olayına pek girmeyi düşŸünmüyorum.

      Maliyet sorununu çözünce senden oranın adresini alıp, kataloğŸumu alır giderim ustanın yanına, beraber parçaları seçeriz seçenekleri konuşŸuruz ustayla.

      Benim lastikler 245/50/16 4 mevsim toyolar var üzerinde. Henüz 1000km. falan anca olmuşŸtur. Ama illede kullanmıyorsan alabilirim yani, benim lastiklere göre bayağŸı kalitelilerdir heralde.

      Boya olarak bende metalik siyah veya düz siyah düşŸünüyorum.

      Yardımların için çok teşŸekkürler

    • #1992
      transamumut
      Katılımcı

      kardeşŸ fiyatlar uygun banada öle geldi zaten orda yaptırıyorum.bence egzantirik davasını kitin dışŸında getirt bak summut in rektefiye kiti var blok için bi bak çok ucuz fiyatları ayrıyetten bence 305 de 100 hp lik nos la ve motor modifiyesi ile bence süper bi şŸey olur rektefiye için öle yüksek sıkışŸtırma dalgasına düşŸme o düşŸük sıkışŸltırma dediğŸi 9.5 filan sen onu o makinada yakalaman zor zaten o yüzden yüksek sıkışŸtırmalı rektefiye kiti dalgasına düşŸme sen cep telini yazsana bende tel yok çalındı ya allah kahretsin aklıma geldikce deliriyorum katalog bendede var ustadada var sen ceptelini maıl adresime yaz.

    • #1993
      transamumut
      Katılımcı

      kardeşŸ fiyatlar uygun banada öle geldi zaten orda yaptırıyorum.bence egzantirik davasını kitin dışŸında getirt bak summut in rektefiye kiti var blok için bi bak çok ucuz fiyatları ayrıyetten bence 305 de 100 hp lik nos la ve motor modifiyesi ile bence süper bi şŸey olur rektefiye için öle yüksek sıkışŸtırma dalgasına düşŸme o düşŸük sıkışŸltırma dediğŸi 9.5 filan sen onu o makinada yakalaman zor zaten o yüzden yüksek sıkışŸtırmalı rektefiye kiti dalgasına düşŸme sen cep telini yazsana bende tel yok çalındı ya allah kahretsin aklıma geldikce deliriyorum katalog bendede var ustadada var sen ceptelini maıl adresime yaz.

    • #1994
      1967mustangfastback
      Katılımcı

      arkadaşŸlar 500 dolara aldıgınız kitten hiç bir şŸey elde edemessiniz bız ford ıcın işŸi bilen kişŸilerden fiyat cıkardık amerıka fıyatı 3500 doları gecıyor parcaların buraya gelmsı ve ustanın aldıgıyla bırlıkte 5500 dolarları gecıyor bence sız bu olaya gırmeden ıyı bır araşŸtırın sonradan paranız heb aolmasın

    • #1995
      Mustafa YÜKSEL
      Katılımcı

      bişŸi önericem neden kendiniz bloğŸu indirip dağŸıtmıyosunuz?

      bana babam öğŸretmişŸti sekman falan takabiliyorum yerine

      ihtiyacınız olan lar: sıkı arkadaşŸlar (sıkılmadan anahtar falan taşŸıcaklar),
      ceraskal ve asmak için bi yer, veya yerine kullanılabilecek kaldıraç, sekman kelepçesi, torq anahtarı ve yedek parçalar

      şŸayet bunları bulursanız bence kendiniz uğŸraşŸın

    • #1996
      gtagucu
      Katılımcı

      keşŸke banada öğŸretecek biri olsa, kendim öğŸrenip takmayı çok istiyorum ama hiç bir bilgim yok + bu işŸi yapabilmem için mekanımda yok. SokağŸın ortasında motor sökmek pek mantıklı olmaz.

    • #1997
      piyu
      Anahtar yönetici

      gtagucu senin istedigin “ortak garaj projeleri” 2 arkadasım tarafından gerceklestirildi…maslakta bir garajda 3 camaro duruyor ve fırsat buldukca oraya gidip sok-tak boz-yap isleriyle ugrasıyorlar… aylık belli bir gideri onceden gozonune alabiliyorsan aynı kafada 2-3 kisi daha bulman yeterli olacaktır… 😆

      christine filmini seyrettin mi bilmiyorum ama onda buyuk bir garaj vardır…aylık bir ucret karsılıgında tum alet ve edavatı kullandırıyorlar… insanın ici gidiyor boyle seyler gorunce… 😥

    • #1998
      exonotzor
      Katılımcı

      yada benim yapacagım gibi yap , ankara ivedikte bir dostumuzun tamirhanesi var , sadece amerikanlar ile ilgileniyor ,, bende boşŸ vakitlerimde gidecem oraya giyecem tulumu çalışŸacam hobi olarak ,, hobi olarak diyince birçok yer bunu kabul eder tahmin ediyorum, öncfebiraz adamlardan ögrenirsin , sonra berber dagırsınız :)

23 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.