Ana Sayfa Forumlar Forumlar Motorsporları Champ Car

6 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
    • #688
      XLR-V
      Katılımcı

      Az once yarisi seyrettim Denver,Colorado da yapildi .Yarista cok enteresan seyler oldu ve kahraminizi bas roldeki Paul Tracy idi zaten kendileri bir cok hadisede veya elmada parmagi vardir :P
      Bu arada yarisa damgasini vuran bir diger seyse , gecen 2 hafta once SAn Jose’de yapilan yarista Alex Tagliani’nin yaris disi kalmasina sebep olan TRacy, yaris sonrasi Tagliani ile kavga etti yumruk yumruga …
      Tagliani , Tracy’nin ustune yurudu ve yumruk atti once TRacy bunlara cevap vermedi ama en sonunda birbirlerine girdiler …
      Neticede , Tracy’nin Champ Car’daki 7 puani silindi, Tagliani ve Tracy’e miktari gizli tutulan para cezasi ve Tracy 3 yaris gozlem altina alinmasina karar verildi….
      Bunlar gecen yaristan onemli notlardi …Simdi bu hafta yapilan Denver deki yarisa yine tahmin edildigi uzere Tracy damga vurdu (adam damga pulunu gecti yani 🙄 ).Cuma ve Cumartesi gunku yapilan antremanlarda spinlerle adindan soz ettirdi .Bunun disinda yarisin ilk virajinda Tagliani ile carpisti ve Tagliani yaris disi kaldi suspansiyon arizasi yuzunden . Daha bitmedi , Tracy den hikayeler devami asagida ….
      Bu yaptigi is yuzunden Tracy de pite girmek zorunda kaldi ama yarisa devam etti son sirada piste cikti …Devaminda cok iyi performans gostererek, 3.luge kadar cikti yarista Sebastian Bourdais (Champ Car lideri ve son 2 yilin sampiyonu) ile cekisti ve Bourdais, lastik secimindeki hata yuzunden 5.lige kadar geriledi ama sonra 2. ve 3.luk mucadesine girdi Tracy ile ama ne mi oldu ????
      Devami birazdan saka saka hemen yaziyorum .Yarisin son turunun son virajinda ilk virajda kazaya sebebiyet veren TRacy bu defada Bourdais ile resmen onunu keserek carpisti ve her ikiside son turun son virajinda yaris disi kaldi….
      Centilmenligi ile taninan Bourdais ise hemen aracindan inerek,Tracy’nin ustune yurudu ve elleriyle onu ittirdi Tracy de karsilik vermek uzereyken vazgecti ve daha fazla bir sey olmadi ve seyirciler adeta box maci seyreder gibi ugultu ve sesler cikararak hem yaris hem de box maci seyretmenin tadina vardilar …
      Iyi ki varsin be Tracy sen olmasaydin ne halt seyredecektik 🙄
      Bu arada komiserler bu TRacy ile ilgili ne karar verecekler merak edioyrum dogrusu 😈
      Bence Tracy , yarislari birakip box maclari yapsa daha iyi olur veya Jay Leno ile show programi yapsin yanina da Tagliani yi verelim :P

    • #10795
      XLR-V
      Katılımcı

      2007 Sezonun ilk yarisi dun Vegas’ta yapildi.Bu yil rookie olarak isimlendirilen caylak yariscilarin olmasi dikkatimi cekti ki yarisi kazanan Will Power da caylaklardan .
      Gecen yillarin sampiyonu Bourdais belki de en sanssiz isimdi .Once sag on lastigi patladi pite girmek zorunda kaldi , arkasindan duvara vurdu ve yaris disina cikti.
      Tracy ise pit stopta yasadigi problem yuzunden – yeteri kadar benzin alamamistir ve tektar pite girmek zorunda kaldigindan – yarista istedigi yerde bitiremedi .
      Gelecek yaris 15 Nisan da Long Beach ‘te yapilacak

    • #10796
      XLR-V
      Katılımcı

      Long Beach,Ca’da sezonun 2. yarisini Newman Haas takimindan Sebastian Bourdais kazandi .Bourdais, bu galibiyetle ust uste ayni piste 4.kez kazanmis oldu .
      Bastan sona cekismeli gecen yarisin sonunda Bourdais gelibiyetini kutlarken aracini stop ettirdi ama pist ekibi araci iterek pite gitmesinde yardimci oldular .

    • #10797
      XLR-V
      Katılımcı

      Sezonun 4. yarisi Portland’ ta yapildi .Champ Car yarislarinda ilk defa yanyana kalkis yapildi daha once araclar flying start denilen sekilde yarisa basliyorlardi .
      Bu yarisi da Sebastian Bourdais rahat bir sekilde kazandi ki aslinda yaris hic te istedikleri sekilde basladi diyemeyiz .Bourdais, kariyerinin 26. ve takimi Newman Naas ekibinin ise 100. defa damali bayragini gorduler.
      Yine ilginc ve iyi olan sey ise bu yarista pace car hic yarisa girmedi .

    • #10798
      piyu
      Anahtar yönetici

      xlr-v bıkmadan usanmadan yazıyorsun, simdiye kadar hic seyretmedim, sırf senin icin seyredicem valla :)

    • #10799
      XLR-V
      Katılımcı

      Begenerek seyretmeni dilerim :) .
      Hic olmazsa sevmedigim tipler yok o yarislarda .
      Bu arada bu hafta sonu da Le Mans 24 saat var :)

    • #10800
      XLR-V
      Katılımcı

      Sezonun Kanada’da yapilan 6. yarisini Minardi den Robert Doornbos kazandi . Kendisi icin bu ayni zamanda iyi bir dogum gunu hediyesi oldu .
      Sezonun su ana kadar ki en heyecanli yarisi oldu . Team Australia’nin 2 araci da ki birisi pole position dayken startta kaldi .Defalarca yagmur yagdi hemen ardindan pist kurudu .
      Yarisi 2. sirada bitiren , Bourdais ise Doornbos’un kendisi gecme durumundayken 3 defa cizgi degistirerek sportmenlik disi davrandigini ve kendisini bloke ettigini belirtti ki bu tip seyleri Bourdais’den pek duymazsiniz normalde . Ancak yinede 2. olmaktan memnun oldugunu belirtti .

6 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.