Ana Sayfa Forumlar Teknik Yeni Başlayanlar mrb lar..

4 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
    • #1150
      Hasan Dönmez
      Katılımcı

      öncelikle sitenin yapımında emeği geçen herkese teşŸekkür ediyor, devamını diliyorum.

      19 yaşŸında bir öğrenciyim. ehliyetimi yeni aldım. fakat çoğu ehliyetini yeni almışŸ gibi kendi arabam da olsun istiyorum. babamın arabası olmadığı zamanı hatırlamam fakat insanın kendi arabası bambaşŸkadır ben buna inanıyorum. malumunuz öğrencilik, bir yerde birikmişŸ para falan da yok. ailem de o kadar zengin değil. hem olsa da, kendi arabam diyebilmem için kendi paramla almak istiyorum. öğrenciliğe çeşŸitli sebeplerden dolayı bir süre ara veriyorum. bu arada çalışŸacağım. ve biriktirdiğim parayla da arabamı almak istiyorum. tabiki de bir amerikan. 7-8 ayda biriktirebileceğim para ne kadar olur tam bilemediğimden 10.000 ytl kadar deyip öyle farz ediyorum. planımı da ona göre yapıcam.

      mustang, charger veya challenger gibi babalara ulaşŸamıyacağımı bildiğim için (en azından şŸimdilik, ilerde inşŸ…) daha mütevazi, o hissi vermese de ona yakın, daha ılımlı bir araba almak istiyorum. tercihim 2 kapı coupe tarzı, aklımda olan bir kaç model ise şŸu şŸekilde;
      70 chevelle, 69 – 73 nova , le mans gibi.
      dediğim gibi, amacım gaza bastığımda asfaltı kazıyıp sağa sola saçmak değil de, en azından yolda giderken etrafımdakilerin ilgi odağı olup, içindeki insanı "amerikan" hissiyatına bürüyebilecek bir araba. şŸimdi sizden yardım dilediğim konu da şŸu. acaba bu tarz bir arabayı hurda olarak alıp kendim yaptırmam mı daha uygun olacaktır, yoksa orijinal ve temiz bir araba bulup ufak tefek tesfiyeler yapmak mı? belki bu tarz çok soru soruldu fakat kesin ve net bir bilgi istediğim için size danışŸıyorum. yardımlarınız için şŸimdiden çok teşŸekkür ediyorum. saygılarımla

      bir de şŸunu öğrenmek istiyorum, acaba piyasadan aldığımız iyi ve temiz bir amerikanın muayeneden geçmeme ihtimali ne kadardır? tabi ki bu arabanın durumuna bağlı fakat sormak istediğim şŸu ki yeni muayene sisteminde (fenni muayeneydi sanırım adı) bir çok sorunla karşŸı karşŸıya kalınıyormuşŸ. belki yeri değil ama siz büyükleriminin bu konudaki bilgilerine de çok ihtiyacım var. burada henüz yaygınlaşŸmadığı için hep kulaktan dolma bilgilere sahibiz..
      tekrar teşŸekkür ediyorum.

    • #16062
      ömer çemen
      Katılımcı

      Siteye hoşŸgeldin

      ǖncelikle diyerek başŸlamışŸsın bende sana diyorum ki;

      ǖncelikle Eğitimine ara verme sebebini "çeşŸitli sebeplerden dolayı" demişŸsin. bu çeşŸitli sebepleri çalışŸarak çözeceksen eğitimine araverdiğin çeşŸitli sebepleri hallettikten sonra bir amerikana sahip olman en mantıklısı.

      Yazdıklarından yola çıkarak şŸunları söyleyebilirim 19 yaşŸındasın ve muhtemelen Lise mezunu olman gerek ve işŸ deneyimini bilmiyorum ama sana şŸunu diye bilirim 7-8 ayda 10.000 ytl kazanmak hiç akla yatmıyor. ayda 1.000 ytl kazansan 8.000 ytl yapar ama senin bu 8 ay boyunca hiç giderin olmayacakmı peki olmadığını varsayalım 8.000 ytl kazandın ve bir amerikan aldın sonra eğitime devam edeceksin araç masrafları ne olacak masrafları geçtim benzin alman gerek… falan filan

      üzgünüm biraz karamsar yaklaşŸtım hevesini kırmak istemem ama gerçekler.

      Yinede Amerikan sever birilerini görmek güzel

      Son sözüm " HerşŸey istediğin gibi olsun inşŸallah bir Amerikanın olur. "

      Not : Henüz benim dahi Amerikanım yok

    • #16063
      Hasan Dönmez
      Katılımcı

      ilginize ve düşŸünceli yaklaşŸımınıza teşŸekkür ediyorum. eğitime gelince, çeşŸitli sebeplerden derken şŸöyle ki bölümümü değişŸtirmek istiyorum. çalışŸarak çözülecek bir problem değil yalnızca zaman gerekiyor. o yüzden bir yıl kadar ara vericem. bu ara da yalnızca sınav için. sınava hazırlık falan yok. sınava girsem yeterli yani. o yüzden. eğitimim tabi ki 1. planda. ben bu bir yıl içinde evde oturacağıma çalışŸmayı ve kendi paramla birşŸeyler yapmayı planlıyordum. elbette ki bu paraya bu kadar sürede kazanmak zor. fakat ben biraz hedefi yüksekte tutuyorum ki o kadar azimli olayım. zaten bu sürede kazandığım bu parayla güzel bir şŸey yapamıyacağımı az çok kestiriyorum. acelem de yok fazla. şŸu 3 yıl içerisinde, eğitimim bitip çalışŸma hayatına geçinceye dek en azından bir girişŸim olsun istiyorum.

      şŸimdi kafamdakine gelince. biraz daha açayım istedim. belki o zaman sizler de daha ayrıntılı bilgi ve tecrübelerinizi sunarsınız. kafamda model olarak coupe tarzı var fakat onlar da sedanlardan biraz pahalı ve o derece yaygın değil. ilk mesajımda da belirttiğim gibi ahım şŸahım bir araba değil istediğim. tabi ki isterim fakat istekler eldeki imkanlar kadar olacağından şŸu an rafta duruyor. ben az da olsa bu yeni nesil arabalara inat, amerikan arabasının havasını, rahatlığını ve prestijini tatmak istiyorum. inanın en lüks herhangibir arabaya nazaran, külüstür diyebileceğimiz amerikan her zaman daha ağır basıyor nedense. benim aklımdaki şŸu, şŸöyle yürüyeni ve motoru kısmen sağlam, yani o şŸekilde de binilebilir bir araba bulup, bunu zaman içerisinde, bir anda değil, kendi zevklerim doğrultusunda restore etmek. böyle orijinal temiz bir araba bulmak ne kadar zordur? veya imkansızı mı istiyorum acaba? bu konuda sizden bilgi istiyorum.

      paraya gelince, kafamdaki tahmini rakam odur. yani 8 ay dedim fakat yazı saymadım. yazın da çalışŸabilirim. bu parayı 12.000 liraya falan çıkarabilirim sanırım.

      ha diyeceksiniz ki ortada fol yok yumurta yok, ne plani ne arabası. haklısınız, fakat ben ulaşŸmak istediğim hedefi belirlediğim zaman ona göre çalışŸıp o kadar azimli davranacağıma eminim. şŸimdiden planımı projemi hazırlamak istiyorum. sonunda ona kavuşŸmak her şŸeye değer öyle değil mi?

    • #16064
      riko
      Katılımcı

      evlek hoşŸgeldin.

      Tercihlerin iyi, başŸlangıç için 2.gen. Camaro veya Trans am da ekleyebilirsin. GM grubu amerikanlar TR.de araba ve parça olarak genelde bulunması kolay ,fiyat olarak uygun, hemde her zaman geçerli arabalardır.

      Hurda olarak alıp kendin yapma düşŸüncesi pek parlak fikir değil, özellikle bu konuda tecrüben, çevren, yeterli boşŸ vaktin ve paran yoksa hiç girme o işŸe. ıyi durumda bir Amerikan alıp, bir yandan binip bir yandanda ufak ufak eksiğini gediğini yaptırman, kendine göre restore tesfiye etmen daha iyi. Hem tecrübe hem çevre edinirsin bu sayede, daha kolay ve hatta ucuz olur senin için, sıfırdan restorasyon işŸlerini daha sonraki arabalarına ertele ;)

      Muayene olayına gelince, Tr. deki sistem belli, suç teşŸkil edecek şŸeyler yazmak istemiyorum ama anladın sen onu :)

    • #16065
      Hasan Dönmez
      Katılımcı

      hoşŸbuldum hoşŸgördüm riko, ilginiz için teşŸekkür ediyorum. kafamda değişŸik fikirler ve bir yön haritası çizildi gibi. bilgileriniz ve tecrübelerinizi paylaşŸtığınız için tekrar teşŸekkür ederim.

      kendim restore etmem dediğiniz gibi şŸu an itibari ile ancak hayal. sadece güzel olabileceğini düşŸünebiliyorum. ileride inşŸallah imkanlar daha elverişŸli olduğu durumda tekrar kafa kurcalıcaktır.

      dediğiniz modeller de güzel fakat biraz tuzlu. yani benim bildiğim, araşŸtırıp öğrendiğim kadarıyla. böyle bir arabanın temizi için epey para istiyorlar. piyasada bir kaç modelin sedan kasasını ucuza bulabiliyorum. fakat istediğim bir sedan model değil, coupe. acaba böyle bir coupe modeli, bildiğiniz gördüğünüz, var mı? başŸlangıç için tam olarak siz neyi önerirsiniz?

      muayene işŸi için demek istediğiniz anlıyorum. ama son çare olarak görüyorum. umarım gerek kalmaz ve söylendiği kadarıyla yaşŸamayız.

4 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.