Ana Sayfa Forumlar Teknik Yeni Başlayanlar Amerikan almak bi hayal mi?(camaro ve transam)

3 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
    • #1219
      ilyas orhan
      Katılımcı

      ArkadaşŸlar merhaba.Aranıza Konya’dan katılıyorum..Tarih öğretmeniyim..LJocukluğumdan beri Amerikan arabalarına (70lerde üretilenler) özellikle pontiac firebird/transam ve camaro odellerine hastayım..Mahallemizde bulunan 78 model transma’in o muhteşŸem motor sesi hala aklımda..Sözün kısası 76-77 camaro ve 76-77-78 model transam modelleirnden birini almak istiyorum..Fkat ülkemizde satılanlara baktığımda fiyatlarının çok yüksek olduğunu görüyorum..Böyle bir otomobili almak çok mu zordur bi memur için..ǖrneğin ebay’de görüyorum 3000 dolara (tabii elden geçirilecek) bu tür otomobilleri bulmak mümkün..Benim size sormak istediğim soru şŸu:
      Bu model bi otomobili yurt dışŸından getirtmek mümkün müdür?Mümkünse prosedür nedir?Misal gümrük vergisi ve nakliyat ortalama ne kadardır?..
      Selamlar saygılar…

    • #16583
      illetyus
      Katılımcı

      Hosgeldiniz…

      Almak istediginiz sene ve modellere bakildiginda, Turkiye icindeki durum biraz tehlikeli !

      Bu tip araclar, genelde sportif kullanim amacli olduklari ve cogunlukla genc yaslardaki kisilerin tercihi oldugu icin, uretildikleri gunden bu yana orginalligi korunabilmis olan, fazlaca hirpalanmamis olan ve bakimlari sirasinda yanlis ugulamalara maruz kalmamis olanini bulmak cok zordur. Tabii ki cok buyuk ve onemli sorun yaratmayacak olanlari ve hatta oldukca iyi durumda olanlarida yok degil, ancak titiz bir arastirma gerekiyor.

      Yurt disindan getirme alternatifi ise, Turkiyede her seyin sorun oldugu gibi, bu konuda biraz sorunludur amma velakin imkansiz degildir.

      Yurtdisindan arabayi alirken odediginiz rakamin, TR plakaya donustugu noktaya kadar yuzde 120 ila yuzde 130 oraninda artacagini hesaba katarak arastirma yapmanizi tavsiye ederim.

      Tabii bununla birlikte, resmi islemlerin bazi onemli ve ince detaylari icin, otomobil işŸalati konusunda dogru duzgun bilgisi olan birilerine basvurmaniz faydaniza olur.

      Zira Turkiyede hic bir gumruk kanunu ve hakki, maddelerde yazildigi uygulanmaz…

      Kolay gelsin.

    • #16589
      ilyas orhan
      Katılımcı

      Bu konuda danışŸabileceğim bir yer var mıdır?ayrıca ilgin için teşŸekkür ediyorum….

    • #16591
      illetyus
      Katılımcı

      Bu konuda yardimci olabilecegini sandigim, site uyelerinden bir isim vardi ancak hala buralardamidir bilmiyorum, cunki karabataklik konusunda ben onun eline su bile dokemem…:laugh:

      Camaroman kardes nerdesin, elma dersem cik, armut dersem cikma…

      Elmaaaaa :dry:

3 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.