Ana Sayfa Forumlar Teknik Yeni Başlayanlar Oldsmobile Parcalari ve Sorular

0 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
    • #1267
      Mehmet Doğan
      Katılımcı

      Merhaba,

      Ankara’dayim. Oldsmobile Omega 76 sahibi oldum (maalesef… cunku bunu alip getiren vatandas incelemeden almis gelmis…). Bazi parcalari nasil ve nereden tedarik edebilecegim ile bazi sorularimi sormak istiyorum izninizle.

      1. Arac koldan vites degil, otomatik. Vitesin oldugu orta konsolun tamami gerekiyor. Plastik oldugu icin bircok yeri kirilmis, yapistirmislar filan ama hic hos degil goruntu.

      2. On kapi cepleri de kirik. Plastik oldugu icin iki tarafta ortadan kirilmis. Artik kullanan nasil kullandip orayi kirdiysa fikrim yok. Bana sanki Sahin ceplerinden takmislar gibi geliyor :) On iki tarafin cebi gerekiyor haliyle.

      3. Direksiyon simidi. Zannedersem daha once araci calmaya filan calismislar, direksiyon simidi baya zorlanmis, kesik gibi birseyler var.

      4. Duzgun calisan emniyet kemerleri tedarik etmek gerekiyor.

      Bu parcalari nasil ve nereden temin etme sansim olur? Tahmini ne kadar bir fiyata halledebiliriz, bir tahmin yapabilir misiniz?

      Fikrinizi danismak istedigim diger durumlar ise soyle :

      1. Araca o kadar dandik bir boya atmislar ki uc-bes yer kabarciklanmis. Siyaha boyamislar ama metalik de degil. Hayatimda gormedigim bir boya. Paslanma da basgostermis. Buna boya atabilsek, altina zift filan. Hazir bunlar yapilirken zannedersem egri yerler de duzeltilebilir. Bu boyama isi ne kadar surer ve maaliyeti ne olur, tahminen? Atilacak boya tam siyah degil de bilen biliyordur siyah olup patlican rengi gibi parlayan ilginc bir siyah boya var, ondan olacaktir muhtemelen.

      2. Aracin sag arka makasi sorunlu, on amortisor ya da helezonlardan da belli belirsiz zamanlarda gicirti geliyor. Bunlari hangi usta halledebilir?

      3. Motoru gittigi kadar kullanma gibi bir niyetim var ama yapilmasi da gerekiyor. Yag baya yakiyor. Ruhsatta 2000 motor demesine ragmen ben oyle oldugunu dusunmuyorum zaten. Isin garibi roketde nasil bir sorun varsa basinca sadece gurultu yapiyor :) Rokette nasil bir sorun olabilir, motoru yaptiracak olsam kime ortalama nasil bir fiyata yaptirabilirim ve arac ne kadar yatar?

      Isin garibi bu kadar eksigine ragmen araci da sevdim. Normalde eski model camorolara bayilan birisiydim ama bunun degisik bir arac olmasi da hosuma gitti. Eger yardimci olabilirseniz tahmini fiyatlara ve tedarik durumuna gore bir butce olusturup plan dahilinde calismalara baslamayi dusunuyorum. :) Tabi degerinden cok masraf yapmam gerekirse gittigi yere kadar binip baska birseyler arariz. :) Onceligim yukaridaki eksik ve kirik parcalari tedarik etmek, gicirtiyi kesmek, boya ve motor seklinde olacaktir saniyorum.

      Yardimci olursaniz sevinirim. Tesekkurler.

0 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.