Ana Sayfa Forumlar Teknik Yeni Başlayanlar Merhabalar – Sorum Var

  • Bu konu 2 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 14 yıl 3 ay önce Anonim tarafından güncellenmiştir.
2 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
    • #1270
      Anonim
      Ziyaretçi

      Herkese merhaba. 1 senedir Amerikan arabalarına karşŸı bir sempatim vardı ama aşŸırı değŸildi. 3-4 ay önce ise bu bir tutkuya dönüşŸmeye başŸladı. Kendinizi sahip olduklarınızla en iyi şŸekilde tanıtmaya çalışŸırsınız ya bende bir Amerikan coupesine sahip olarak kişŸiliğŸimi dışŸa yansıtacakmışŸım gibi düşŸünmeye başŸladım.

      Fakat bu o kadar kolay değŸil. ǖncelikle bu arabalar petrol konusunda sömürgeleri sayesinde sıkıntı çekmeyen Amerika için üretilmişŸ. Tabi yollarıda bizimkinden daha müsait bu tür araçlara. Yinede Tükiye’de sevdalıları ne yapıp edip ülkemizde de kullanıyor.

      Bende böyle bir arabaya sahip olmayı 3-4 aydır acayip arzulamaya başŸladım. SevdiğŸim tipler; Ford Mustang, Dodge challenger, Plymouth Barracuda vb. görünümünde olanlar. İnternette fiyat araşŸtırması yaptım ama çok pahalı olduklarını gördüm. 21 yaşŸında üni öğŸrencisiyim. 10.000 TL lik bütçe ile arıza çıkarmayacak şŸekilde bu araçlardan birine sahip olabilir miyim(eski yeni fark etmez)? Yoksa bu hayal midir? şžimdilik böyle idare edicez kendi paramı kazanmaya başŸlayınca artık hakkını veren bir tane alırım inallah.

      Tabi şŸöyle bir durumda var. Bunlarda genelde 3000 üstü motor olduğŸu için vergileri ve yakıt giderleri çok pahalı olacaktır. O yüzden alacağŸım araba 16 yaşŸından küçük olursa vergiler aşŸırı derecede ucuz olur. Evet durum budur. Bu işŸi bilenlerden bir cevap verirse çok sevinirim.

      [img size=437]http://amerikanaraba.com/media/kunena/attachments/legacy/images/Vergi.JPG[/img]

      Birde şŸu var. Babam tutturmuşŸ eski arabaya para vercek kadar zengin değŸilim diye. LJok masraf olur diyor. Eski tecrübelerinden dolayı. Ama o kadar çok kullanan var bu Amerikan arabalarının eskilerinden, vakitlerini hep sanayide mi geçiriyolar?

    • #16812
      Lowrider
      Katılımcı

      Selamlar,
      Malesef ki babanız haklı 10.000tl ye alacağŸınız bir amerikan aracını günlük binilecek hale getirmeniz için yaklaşŸık 10bin daha harcamanız gerekir. ama boyası kaportası öenmli değŸil amerikan olsun yeter diyorsanız daha ucuza mal edilir tabi.
      ǖzellikle sizin yazmışŸ olduğŸunuz araçları 10.000tlye bulmazsınız. ǖrnek vermem gerekirse aşŸağŸıdaki araç 17.000tl ye satılmışŸtı motor ve şŸanzımanı ve içi yok sadece fotoda gözükenler var tek özelliğŸi 67 camaro olması.

      14440_171053593686_675783686_2910569_3379403_n.jpg

      ama 10.000 tlye 70lerin sonundan güzel bir caprice, impala yada nova alabilirsiniz. size çok fazlada sorun çıkarmayacaktır.

      Amerikan araçlarında ucuz araba alayım zamanla yaparımyada ben toplarım dediğŸiniz zaman çok büyük zarara girmişŸ oluyorsunuz aslında. 10.000 paranız varsa biraz daha biriktirip 15lik yada 20lik araba almak . 10a alıp 10 da üstüne harcamaktan çok daha iyidir. 10 a aldığŸınız aracı 20 daha harcasanız o 20 ye aldığŸnız araçın durumuna bile getiremeyebilirsiniz. astarkende anca 15e satarsınız malesef burada bu şŸekilde işŸler.bu sebeble de aslıdna 30 etmesi gereken aracıda 20 ye alabiliyorsunuz zaten.

      yakıt olayına gelirsek en iyi ihtimalle bakımlı bir 350 motor 100kmde 15litre civarı yakar. parçaları çok pahalı değŸildir ama amerikan buraya geldiğŸi zaman oradaki fiyatın 2 katına geliyor. kendiniz getirebilme imkanınız varsa daha da ucuzlar.

      tabi birde olayın duygusal ve manevi boyutu var sizde bizler gibi ben butun bunları göze alıyorum çünkü amerikanları seviyorum derseniz. elimizden geldiğŸince yardımcı oluruz :)

    • #16813
      Anonim
      Ziyaretçi

      Ben illa yazdığŸım arabalardan istiyrum demedim yanlız. Onların tipinde arabalardan bahsediyordum. O yüzden nova ve impala bana pek uymuyor(novanın coupesini bulamadım).

      Ben 3 tane düşŸük fiyatlı araç bulmuşŸtum. Ama bilen bir arkadaşŸıma danışŸtım ve bunların yol gitmeyeceğŸini söyledi. Zaten birisi parça ve dekor amaçlı konulmuşŸ.

      http://www.sahibinden.com/kaya_ersozlu_1975_mustang_-53WQQaXQQ14254064WQQpXQQdisplayitem

      http://www.sahibinden.com/efsane_deri_tavan_consul_l-86WQQaXQQ19182104WQQpXQQdisplayitem

      http://www.sahibinden.com/mustang_ii-48WQQaXQQ19044812WQQpXQQdisplayitem

2 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.