Ana Sayfa Forumlar Teknik Yeni Başlayanlar 66-72 mustang veya 70 charger toplamak istiyorum.

3 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
    • #1351
      Mehmet
      Katılımcı

      Aranıza yeni katıldım. Aslında bu siteyi daha önceden görmüş olsaydım iyi olurdu herkese yardımcı olmaya çalışıyorsunuz bana da bir yardımcı olursanız sevinirim.

      Birinci olarak bir hurda araç aldığımda ruhsat ve vergi gibi işlemlerde ne gibi sıkıntılar çekerim ?

      İkinci olarak bu parça parça satılan arabalardan parçaları alıp birleştirdim diyelim o aracın ruhsatını nasıl çıkarırım ve araç tamamen toplanana kadar eğer tabi ruhsat çıkıyorsa hemen çıkarmak zorunda miyim ? Yani toplamak belki 1-2 yıl sürecek bu devlet prosedürlerini hiç anlamıyorum ya :laugh:

      Yardımcı olursanız sevinirim.

    • #17012
      Doğuhan
      Katılımcı

      Dostum bir kaç farklı şekli var aslında. Araç ruhsatlı olabilir, ruhsatlı ancak çekme belgeli olabilir, trafikten men edilmiş (hurdaya ayrılmış) olabilir.

      Ruhsatlıysa zaten 2 yılda bir (binek araçlar için) vergisi, yıllık sigortası, eksoz pulu vb., 6 aylık vergisi vardır. Bu 2 yılllık dönemlerde muayene ettirmen gerekir.

      Çekme belgesi alırsan plakalarını trafiğe teslim edersin ancak muayeneden ve vergiden muaf olur. Tekrar trafiğe sokmak istediğinde bulunduğun zaman diliminin vergisini öder, muayene ettirir ve plakalarını alır öyle trafiğe çıkartırsın.

      Trafikten men edilmiş hurdaya ayrılan araçları ise trafiğe sokamazsın. Özellikle şasisini satın alamaz, satamazsın ancak motorunu ve diğer kaporta aksamlarını hurda satışı ile satın alabilir veya başkasına satabilirsin ancak sonrasında muayene ve projelendirilip teknik analizden geçerse trafiğe girer.

      Açıkçası geçenlerde 20 bine ruhsatlı bir mustang gördüm. Bunu toplamak istersen keyfine bağlı çekme belgesi alabilirsin. O durumdan yürür hale getirmek en az bir yıl alır zaten.

      Ama şunu asla unutma, Charger’ın hurdasını bile bulsan pahalı gelir. Toplamak çok zor, parçaları sıkıntılı, zor bulunan ve pahalı şeyler olur. Orjinal yaptırmak istersen toplanmışından pahalıya gelebilir. Hurda aracı zaten trafiğe sokmayı unutun.

    • #17013
      piyu
      Anahtar yönetici

      Selamlar,

      Amerikan toplamak evet çok keyiflidir ama keyifli olduğu kadarda zordur. Ustasını bulmak, parçasını bulmak, plan yapmak, bütçe, hedef….

      Yarım kalmış çok proje var.

      Toplamak yerine neden toplanmışını almıyorsunuz ?

      Alın binin, sonra ne yapacağınızı düşünecek çok vaktiniz olur.

      Zaten ne yapılırsa yapılsın her zaman 1 üstü vardır…

    • #17014
      Hakan
      Katılımcı

      Sevgili yoldaş; :)

      Birkaç yıl amerikan arabası toplanan ve restorasyonu yapılan bir yerde çalışmış bir insan olarak söyleyim; patronumuz en düzgün ustaları, en güzel paralar vererek tutmuştu.Ben de bunlardan biriydim ve şahit oldum.Ama şimdi dükkanını kapatıyor.Neden mi? çünkü insanlar bu ülkede, malesef, paralarını son kuruşuna dek versen de işlerini düzgün yapmıyorlar.2.si, bu işe gönül vermiş çoook az usta gibi usta kaldı.

      Sana tek tavsiyem var, ve 25 yıl uğraşmış eski patronumdan da aynısını duyardın; paranı pulunu hazır et, amerikadan toplanmış getir.Güzel bir amerikana, hem de istediklerinden, maksimum 25.000 dolar artı 25.000 dolar gümrük bedeliyle sahip olursun.Toplamaya kalkarsan inan geçer..Sayısız örneğim var.

      Saygılar

3 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.