Ana Sayfa Forumlar Teknik Yeni Başlayanlar vites sorunu

3 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
    • #1359
      anıl duman
      Katılımcı

      selamlar . koldan 3 ileri vites var aracımda fakat vitesi 2 ye takarken çok zorlanıyor , 2 ye geçiremediğim zamanda şanzıman karışıyor durup kaput açıp düzeltmem gerekiyor . ayrıca 2 deyken gazdan ayağımı çekince vites 2 den çıkıyor . özetle vitesten yana sıkıntım var buna benzer sorun yaşayan var mı ? ne önerirsiniz ne yapabilirm ? araca otomatik şanzıman takabilme şansım var mı ? şimdiden teşekkür ederim .

    • #17028
      Mustafa YÜKSEL
      Katılımcı

      Benzer bir sorun yaşamıştık, ama vites hiç karışmadı, şanzumana giden iki çubuk var vitesi değiştiren onları ayarlamak gerekebilir. vitesten atma problemi şanzumandan dır sanırım

    • #17029
      Doğuhan
      Katılımcı

      Senkromeçli olmayan kara (düzen) şanzıman seninkisi galiba. Genelde 58-66 arası Impalalarda çok yaygın bu başına gelen olay.

      Senkromeç olmadığı için geçişlerde ara gazı vermen gerekir. Senkromeçin amacı dişlilerin hızlarını eşitlemektir aslında vites düşürürken. He sen 30 mille giderken 1’e takarsan tabi yine cızırtıyı duyarsın dişlilerden :]

      Otomatik şanzıman takacaksan TH350 fanatiği biri olarak tavsiye ederim. Motordan vakum vb. bi kaç değisiklik yapman gerekecektir.

    • #17031
      Mustafa YÜKSEL
      Katılımcı

      otomatik iyidr =)

3 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.