Ana Sayfa Forumlar Teknik Yeni Başlayanlar Anahtarı takınca 3 bip

13 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
    • #426
      gtagucu
      Katılımcı

      Benim arabamda dahil olmak üzere gördüğüm bütün Amerikan arabalarında böyle bir özellik var anahtarı takınca 3 kere bip sesi çıkıyor nedir bunun meali bilen varmı? Anahtarı taktın haberin olsun canavarı uyandırıyon gibi birşŸey mi? :)

    • #6974
      Lowrider
      Katılımcı

      bişŸeyleri hatırlatmak içindir hani parmağa ip bağlanması gibi :)

      teypi çalışŸtır, camı aç, gözlüğü tak gibi :))

    • #6975
      XLR-V
      Katılımcı

      Sanirim bir cesit mecburiyet olmali mesela son jenerasyon butun USA uretimi otomobillerde bagaj kapagi icerden acilmak zorunda .Sanirim bu da onun gibi bir sey .

    • #6976
      acmecamaro
      Katılımcı

      anahtar ve kontak hareketinde beyne elektrik verdigini, abs, vs ekipmanlarla ilgili start up check gerceklestiriyor.

    • #6977
      Pontiac301
      Katılımcı

      elektronik çöplüğünün bir simgesi olmalı,benim novadada yle sesler vardı,, kemeri takmayınca, kontak anahtarı üzerinde ama kapı açıkken filan zırr diye sil çalıyodu,hepsini söktüm attım, yaşŸasın ilkel adam…

    • #6978
      acmecamaro
      Katılımcı

      o senin elektronik coplugun arabadaki tum sistemleri calistiriyor. Avansi rotari senin ayarlayabileceginden 10 kat daha hassas ayarliyor… ayrica sen allah korusun o guzeller guzeli arabanla bir yere toslarsan direk dikis nakisa gidiyorsun…o elektronik copluk ise air bagleri actigindan bize birsey olmuyor :) dahasi bilgisayara bagladiginda tum seceresini goruyorsun hangi tarihte ne yapilmis arabaya…

      Klasik otomobilleri ben de senin kadar seviyorum ama elektronik copluk dedigin seyler anlayana cok ise yarayan isler, mesela turbo uygulamalarinda en zor cozulen sey management isleri…carburatorlude zor isler yeni nesil elektronik makinede daha kolay….

      Uzun lafin kisasi biraz arastirirsan o cercopun bircok ise yaradigini goreceksin…

    • #6979
      Pontiac301
      Katılımcı

      yok abi aman uzak dursun,hele bu türkiyede, hele bu servis yedekparça olaylarında,aman allah vermesin,ben elektrikli cama bile karşŸıyım,bu bozuk yollarda öyle lanet şŸeylerden dolayı arabalar arıza yapabiliyorki,arkadaşŸımın 96 camarosunda giderken güm çat çut diye araba gaz verip gaz kesmeye başŸladı ve yolda kaldık,aptal bir sensör yüzündenmi ne yolda kalmışŸız, benim aklım o tür garipliklere ermiyor,mekanik gibisi yok,işŸlevsel ve makinaya bağlamadan çözüme gidelebilir,

    • #6980
      acmecamaro
      Katılımcı

      makine 179$, hatta makinesiz de kodlari alabiliyorsun…radyodan :)

    • #6981
      Pontiac301
      Katılımcı

      gökşŸenlerde bizden 100 dolar bismillah ücreti almışŸtılar şŸaşŸırmışŸtım,sen gene uğraşŸan insandın bu tür kıvır zıvırları biliyorsun,ben tipik uğraşŸmayan tüketiciyim,benim gibiler gidip serviste dolarları bayılmak zorunda,o yüzden aptal iptidai ama klimalı novaya biniyorum:)

    • #6982
      acmecamaro
      Katılımcı

      off fena opmusler :) iki makine baglamada zaten makine bedavaya geliyor… ilk once amazon comdan kitabimi alcan arabanin…sonra ufaktan ellemye basliyacaksin :)

    • #6983
      Pontiac301
      Katılımcı

      yooo asla,önümüzdeki hafta anneme 93-94 cherokee vey grand cherokee veya tahoe bakıcam, vergileri aynı,eğer alırsam direk sana gelirim:) sen çözersin arızayı:)) kitabıda alsak ben anlamam abicim,

    • #6984
      gtagucu
      Katılımcı
      acmecamaro wrote:
      makine 179$, hatta makinesiz de kodlari alabiliyorsun…radyodan :)

      Ben Internet’ten 5$’a adld kablosu aldım. Arabanın bilgisayarını direk notebook’uma bağlıyorum. Her tür arıza kodu, ateşŸleme değerlerini, arabamın hangi sensörü hangi değerler alıyor vs. görüyorum icabında sürdükçe toplanan bilgileri 3 boyutlu grafik olarak görüyorum.

      Yok ben 5$ veremicek kadarda cimriyim dersen bir ataç alıp bilgisayar portunun ilk 2 pin’ine sokuyorsun arabanın arıza kodu ışŸığı verilen arıza kodu kadar yanıp sönüyor ona göre ne sorunu var anlayabiliyorsun.

      Benim arabanın sensörleri,ecusu falanda bayağı ucuz. Mesela komple ecu 150$, sensörler ortalama 15-20$

      Bazı sensörleri 50.000 km.’de bir temizleyip (icabında değişŸtirip) bakımını yapınca elektronik ateşŸleme olayı karbüratöre göre son derece sağlam ve güvenilir bir sistem.

    • #6985
      acmecamaro
      Katılımcı

      nereden aldin kabloyu ebaydenmi? yoksa bir magazadanmi?
      adaptor bir kutusu da varmi? obd 1 mi 2 mi?
      benim bildigim sistemde rs232 portundan giris yapiyorsun…bir de converter bir kutu var…

    • #6986
      gtagucu
      Katılımcı

      Kablo obd1 Internet’te mağazadan aldım (adresini bulamadım ama buy obd1 cable falan diye aratınca bolca çıkıyor, hatta şŸemaları falanda var icabında burada bir elektrikçiye veripte yaptırtabilirsin basit bişŸey)

      Adaptör kutusu vs. yok bir tarafı rs232 diğer tarafı obd1. Direk takıyorum sonra tuning programlarıyla arabayı okuyorum.

      Obd2 ve 3 olanlar bayağı şŸanslı onlar için direk tuning el bilgisayarları var. Her tür değeri arabanın bilgisayarına canlı olarak arabanın başŸında girebiliyorsunuz. Obd1 olanların çip yazar alıp çip yazması gerekiyor.

13 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.