Ana Sayfa Forumlar Teknik Yeni Başlayanlar Tahoe yardım

11 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
    • #776
      makinacı75
      Katılımcı

      ArkadaşŸlar herkese yeniden merhaba ,
      Daha önce bahsettiğim gibi bendeki tahoe hastalığı bitecek gibi değil.Derdim şŸu ;Buradaki başŸlıklarıda inceledim ama net bir sonuca varamadım.ArkadaşŸlar düzgün bir kullanımda (insan tipi :) )Şehir içi ve şŸehir dışŸı benzin sarfiyatı nedir?(95 yada 96 5.3 yada 5.7)LJünkü kimisi 25 lt kimisi 20 kimi de 16 lt diyor ŞEHıR ıLJı.Bu aracı kullanmışŸ,tecrübeli arkadaşŸların yardımını bekliyorum.
      selamlar

    • #11533
      piyu
      Anahtar yönetici

      işŸin doğrusu şŸu… 16lt’nin altına düşŸmen mucize… cok devirli ve surekli dur kalk ve arac kalın lastikli ayrıca yuklu olur ise 25-30 gider… bu ucurum cok cunku arac agır, buyuk, buyuk motorlu… normalde 1.6lt motorlu bir aracta tuketim 8-10lt dersin olur biter ama o kadar olamıyor…

      senin yapacagın ortalama bir rakam olan 20lt uzerinden plan yapmandır bence… altı olursa allah bereket versin dersin…

    • #11534
      XLR-V
      Katılımcı

      Benim 6.0 litrelik Vortec makine de sehir icin 22lt/100km harciyordum ama aracta 20 inc jant ve 305 lik lastik vardI onuda belirteyim.Ama normal kullanimda ve stock jantlarla (yani OEM) bu tuketim 18-20 litre olmalIdIr. Ama biraz fiyakalI kullanan birisi icin 25 litre gibi bir rakam da normaldir onuda soylemekte fayda var hemde OEM jantla.
      16 litre nasIl olur , ya gece gec saatte yada sabah erkenden (hafta sonu) gezinti yapIlIr agir agir anneanne gibi kullanIlIrsa belki o zaman bu rakamI gecmez ama yinede denemedigim icin bir sey diyemem

    • #11535
      makinacı75
      Katılımcı

      ArkadaşŸlar bu değerler sanırım ortalama değerler.Yani şŸöyle tahmin ediyorum ; şŸehir içi 20 lt – şŸehir dışŸı : 17- 18 lt .Bilmem katılırmısınız?Bu önemli.Bunun dışŸında düşŸündüğüm iki model için bazı teknik verilere ihtiyacım var ;
      1. 1995 model tahoe 5.4 lt 245 bg(180 kw )
      Yakıt sistemi enjeksiyonlu mu ?eğer öyleyse full grup mu yoksa MPI mi?
      2.1997 model tahoe 5.7 lt 225 bg. (165 kw)
      Yakıt sistemi enjeksiyonlu mu ?eğer öyleyse full grup mu yoksa MPI mi?

      Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.Ayrıca bu araçlar için alınabilecek makul fiyatlar ne olabilir?
      teşŸekkür ederim.

    • #11536
      tarkan
      Katılımcı

      bende uzun zamandır aynı 96-97 tahoe bakınıyorum…
      banada soylenen sehir içinde 20lt altı hayal…ama galerilere yada arac sahiplerinin soyledikleri ortalama sehir içi-dışŸı kullanımda 16lt.
      fazla yakıyorsa amerikan kullanmasını bilmiyorsun demektir diyorlar…

      şŸu link te detayları bulabilirsin..
      http://internetautoguide.com/car-specifications/09-int/1997/chevrolet/tahoe/index.html

    • #11537
      makinacı75
      Katılımcı

      ılginçtir bu aracı satan galerilerde ,teknik donanımdan bi haber..Bilmediğin bir malı nasıl satıyorsun ki?Bu arada bu tip bir aracın kaskosu (yıllık) ne kadara çıkar acaba ?

    • #11538
      XLR-V
      Katılımcı

      Herhalde bu 16lt diyenler araclari yokus asagiya dogru kullaniyorlar sadece . (SUV icin konusuyorum)
      Sadece araba satan galeriler mi bilmiyor , cep telefonu alacaksin veya dayanikli tuketim mallari satan bir magazaya git oradakiler de sattiklari urunun herseyini bilmediklerini goreceksiniz .
      Kasko icinse en iyisi bu isleri yapan bir acenteye gitmek ama firmadan firmaya farklar oluyor

    • #11539
      auyilmaz
      Katılımcı

      Kesinlikle bu tur araclari gidip galericiye, saticiya sormayin, hayatinizin hatasi olur. Size birsey bilmiyormus muamelesi yaparlar, ustune bilgileri sallarlar, ustune sizi ezerler.

      Burada sormakla en akillicasini yapmissiniz, gercek kullanicidan bilgilenmek gibisi yoktur.

      NOT: Su siralar bende bu tip bir arac dusunuyorum, guzel birsey bulursaniz ve bir sekilde almayacaksaniz, haber verirseniz size duaci olurum. :)

    • #11540
      Sarpis
      Katılımcı

      uzun suredir siteye giremediim icin biraz uzak kalmısım konulardan ama gec de olsa ‘Tahoe’hakkında birseyler yazmak isterim…Ilk olarak yakıt sarfiyatıyla ilgili…Bu arabalara meraklı tum arkadaslar icin eger ne kadar yaktıgını hesab etmeyi 100 km de kac litre veya kilomtrede kac ytl harcadıgını hesaplıycaksanız hic bu ise girmeyin…Bu tur araba alıyorsanız deposu bosaldıkca acımadan dolduracak motorun sesinin performansının ve arabnın keyfini sureceksiniz…Bu arada merak edenler icin hesapladım(2,5 senedir kullandıgım 95 5,7lt tahoe sport daha once hic hesaplamamıstım)
      sehir ici yakıt sarfiyatı 20ltr nin altına kesinlikle dusmez hatta kullanıma gore 22-23 ltr ortalama denilebilir) Bu arada yurt dısına gidecegimden cok sevdigim ‘Tosun’um Tahoe Sport umdan ayrılmak zorundayım ve arabamı bu tur aracları seven birine satmayı dusunuyorum.Ilgilenenler için contact msn:sarpsentuna@hotmail.com

    • #11541
      tarkan
      Katılımcı

      Bu gune kadar ne zaman yolda bir tahoe gorsem durdurup ,yakıt sarfiyatı hakkında soru sormak geçiyordu aklımdan..çünkü en doğru bilgiyi kullanıcı söyler diye…Sarpis saolsun..gerek kalmadı.

      Sarpis senin aracın fotosu ve detaylarını ozelden atarmısın.

    • #11542
      makinacı75
      Katılımcı

      Sarpi dostum,bende senin araçla ilgilenebilirim.Banada fotoları özellikleri ve fiyatı ile ilgili bilgi gönderebilirmisin?

    • #11543
      piyu
      Anahtar yönetici

      ılan tahtasınada ilan var…

11 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.