Ana Sayfa Forumlar Teknik Yeni Başlayanlar chevy blazer alaca?ım, kafama takılan sorular var.

9 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
    • #859
      Anonim
      Ziyaretçi

      arkadaşŸlar selamlar, siteyi google da arama yaparken buldum.

      lada niva kullanıyorum.

      8şŸubatta doğum günüm ve kendime doğum günü hediyesi olarak 1990-94 arası bir chevy blazer almayı planlıyorum… :) ilk amerikanım olacak. ama kafama takılan 3-5 soru var.

      1. servisi kolay ulaşŸılabilir midir? bu aracı herhangi bir chevrolet servisinemi götüreceğiz yoksa başŸka servisler var mı? (klasik amerikanların marka servisi olmadığını biliyorum… ama sonuç olarak eski nesil karburatörlü vs bir araç değil bu… hemen hemen sıfır km bir sıradan araba kadar donanımları var… enjeksiyonu, kliması, abs’si, ısıtmalı koltuğu, sunroof’u vs vs vs…) yani özellikle chevy suv’larla ilgili servisler var mı? (soru biraz garip oldu ama, ismi bende saklı bir chevrolet servisiyle konuşŸtum. mırın kırın ettiler)

      2. aracın kronik sorunları var mıdır? çözülemeyecek radikal dertler açabilir mi başŸıma. (bunu da neden soruyorum; opel frontera’m vardı, ve aldıktan 1ay sonra problemler çıkmaya başŸladı. 1.5yıl boyunca abartısız 30kere servise gitti ama bir türlü tamamen iyileşŸemedi, araçla 1 gün mutlu olamadım. blazer’la da aynı şŸeyi yaşŸamak istemiyorum)

      3. 3-5 aday araç var… differansiyel, şŸanzıman, yürürü ve motoru kontrol ettirebileceğim güvenilir bir servis/usta tavsiye edebilir misiniz? veya bu aracı alırken özellikle şŸurasını kontrol ettir diye tavsiye vereceğiniz atladığım bir nokta?

      4. incelediğim blazer’ların hepsi LPG’li… ben şŸahsen lpg’Li bir araca çok sıcak bakmıyorum, veya nötr’üm diyelim. benzinli bir araç alsam asla LPG takmaya uğraşŸmam… ama LPG’li gelen araçtan da çıkartmaya uğraşŸmak istemiyorum. araç belki yıllardır lpg ile çalışŸıyor olacak ve yıllardır çalışŸan şŸeyler kurcalandığında başŸka problemlerin çıkacağı gerçeği tecrübeyle sabit… Blazer’ın LPG’li olmasına yorumunuz nedir?

      5. açıkca söylemek gerekirse benim ille de amerikan diye bir diretmem yok… lada niva’mla pek mutsuz da değilim. ama niva’nın en ufak bir konforu ve heybeti olmadığı için başŸka bir jip arıyordum… bir sürü marka/model inceledim… ama hiç biri çok hoşŸuma gitmedi… fakat V6 4300cc chevy blazer’ı görünce tam aradığım araç olduğuna karar verdim… amaaaa;

      hemen hemen hiç mekanik problemi olmayan 2000 model bir lada niva’dan inip, performans ve özellik olarak niva’dan çok daha üstün ama 7-10yıl daha yaşŸlı bir chevy’ye binmek adamı mutlu eder mi, yoksa illallah der miyim? aslında en önemli soru bu :)

      şŸimdilik kafama takılanlar bunlar… forum kurallarına aykırı birşŸey yazdıysam özür dilerim. ve vaktini harcayıp cevap verecek bütün arkadaşŸlara şŸimdiden teşŸekkürler.

    • #12093
      XLR-V
      Katılımcı

      Oncelikler hosgeldin .
      Aracla ilgili servis olarak AVK Servis’i tavsiye ederim .
      0212 276 95 69 (Maslak’ta )
      Orada bir cok Amerikan SUV’una servis verilir ve her turlu bakim yapilir.
      LPG ile ilgili olarak ben pek sicak bakmiyorum bu tip seylere jiplerde yakit ekonomisi isteyen gitsin dizel motorlu bir arac alsin mesela sorento gibi . Ne kadar zamandir LPG ile kullanildigi bilinmedigi icin tahminde bulunmak guc ama valve lere yakit kuru oldugu icin mutlaka zarar verir tabii bununla kalmaz bir cok seye zarar verir.
      Frontera ile Blazer elma ile portakal benzetmesi gibi . Blazer ile ilgili pek bir sikayete rastlamadim ama 2.el oldugu icin butun mekanik parcalarin bilhassa on takimin iyice incelenmesi gerekir .
      Ben Tahoe’yi daha cok begenirim eger imkan olursa bence onu sec bir de mekanik olarak daha ustun en basitinden o bir V8

    • #12094
      piyu
      Anahtar yönetici

      Chevrolet saglamdır…Sana fazla sorun çıkaracağını düşŸünmüyorum ama önemli olan daha önce nasıl kullanıldığıdır. Senden öncekiler kötü kullandı ise problem çıkarabilir ama iyi bakılmıs bakımlı bir arac sorunsuz olabilir…

      Kaliteli bir Lpg sistemi ve bakımlı ise temiz olabilir ama bilincsiz ellerde sadece ekonomi amaclı ise motor tursu olabilir…

      arastırmayı aman bırakma… ingilizce biliyorsan yabancı forum’lara girebilirsin… vs…

    • #12095
      ann71
      Katılımcı

      ben ce de arkdaşŸıımın dediği gibi tahoe daha ii bi seçimdir.a ncak para yoksa blazer da iidir hatta bnm tavsiye edebileceğim çok temiz bir araç da war. bunun dışŸında lpg yi sevmem lpg yi seveni sevmem lpg li aracı hiç sevmem. gerçi suv tarzı araçlarda düzgün çalışŸıo ancak motorun ömrünü herşŸeyi değişŸtirio. bana mantıksız gelio. uzun süre lpg takılmışŸ bir aracı kesinlijle tavsiye etmiorm.

    • #12096
      Anonim
      Ziyaretçi

      arkadaşŸlar, cevaplar için teşŸekkürler.

      ingilizcem var, yabancı forumları 2-3gündür inceledim ve blazer hakkında kötü konuşŸan yok :)

      bu açıdan şŸanslıyız… kısacası amerika’da yaşŸasak can sıkacak hiçbir şŸey yok… 1sn düşŸünmeden alınır bu SUV.

      ama Türkiye’de olduğumuza göre benim gerçekten canımı sıkan tek şŸey şŸu: klasik amerikanlara parça bulmak zor bildiğim kadarıyla. genelde çıkma/hurda vs arıyor insanlar. veya kendileri uğraşŸıyorlar. ben buna saygı duymakla beraber böyle şŸeylere pek ilgim ve vaktim yok… ve de bu blazer bir “klasik” amerikan değil. 10-15 yaşŸında yeni nesil bir araç… (yeni nesilden kastım, karburatörlü, başŸtan aşŸağı mekanik bir araç değil… enjeksiyonlu, elektronik vs. günümüz standart araçlarından pek farkı olmayan bir suv)

      yani problem çıktığında parça gerektiğinde veya kaza yaptığımda ben servise götürüp parasını verip neyse yaptırıp yoluma devam etmek istiyorum… parça aramak / usta kaprisi ile uğraşŸacak vaktim yok :) :) :) bu 1990-1995 arası blazer ile durum ne olacak. illa “işŸten anlayan usta” lara mı götürmek zorundayım? yetkili servis var mı. veya parçasıyla bireysel olarak benim mi uğraşŸmam gerekecek? (yani amerikada tanıdık bul getirt vsr vsr vsr) yoksa dediğim gibi türkiye ayağında bu blazer ile uğraşŸacak bir servis var mı.

    • #12097
      krasiva
      Katılımcı

      bende 1995 blazer var siyah 58000 milde çok temiz araçtan hiçbir şŸikayetim yok.çok fazlada yakmıyor bostancıda jeep garage var orada bakımını yaptırıyorum bütün parçaları mevcut hatta soruyorlar bile orjinalmi yan sanayimi istersin diye düşŸün artık doğan şŸahin gibi parça sorunun olmaz.en süper 530 bmwlerle kapışŸıyorum banamıssın demiyor.çok konforlu bir araç ne minibüs gibi olan jeepler gibi büyük nede araba gibi duran jeepler gibi tam ortası ayrıca karizman oluyor o dur kalkta motor sesini duyan kafa çevirip bakıyor kısacası tavsiye ederim blazer kullanan biri olarak.yalnız eğer imkanın varsa lpg li araç özellikle amerikan almanı tavsiye etmem muhtemelen motor yıpranmışŸ olur.alacağın araç çok yeni olmayacak çünkü.ayrıca bulabilirsen koyu renk mesela siyah koyu lacivert ve bugibi renkleri al satması daha kolay olur.kronik sorunu pek yok dedi usta sadece ben balatalarını ve şŸanzıman yağını değişŸtirdim başŸka bişŸey yapmadım ve amerikanımı çok seviyorum…

    • #12098
      Anonim
      Ziyaretçi

      krasiva, sana özelden mesaj attım ama görmedin sanırım, kontrol edebilir misin? :)

    • #12099
      Pontiac301
      Katılımcı

      Benimde 95 blazerım var,ikinci sahibiyim, daha doğrusu babam sahibidir ve satıyor.16 ytl yede veriyor. Vortec makinalıdır,ıçi ve dışŸı siyah renktir.Body kiti vardır fanrika opsiyonlu.Kaputunda uzun yoldaki taşŸların izinden dolayı boya vardır, boyanmadan önceki fotorafı ve işŸlem esnası fotoraflarıda vardır, onun dışŸında nokta boyası yoktur. DüşŸünebilirsiniz, piyasada 14-15 16 dolar diyorlar temiz ile yorgun olan blazerlara,

    • #12100
      krasiva
      Katılımcı

      kaç milde blazer cd changer falan varmı

    • #12101
      Pontiac301
      Katılımcı

      61.000 milde LT modeli, changer var,

9 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.