Ana Sayfa Forumlar Teknik Yürüyen aksam ve Şanzıman (Transmission & Driveline) şanzuman sorunum var tecrübeli olan abilerden bilgi isterim.

6 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
    • #1380
      seyfettin
      Katılımcı

      1989 mod ford econolıne aracım var.7.3 lt v8 dizel motora sahip ilk aldığımdaki performansı yağ filitre bakımı yapıldıkdan sonra alamadım sollamalarda pasif kalıyor sizce sebebi ne olabilir.saygılarımla

    • #17087
      Mustafa YÜKSEL
      Katılımcı

      araca yabancı olmam la birlikte genel bilgilerimle cevaplamaya çalışıcam, buji buji kablolarını gözden geçirmek gerekebilir çekiş düştüyse. eski yağı kalın yeni yağı ince geldiyse ve motor yağ yakmışsa bu durumun olabileceğini düşünüyorum.

      umarım sorun hallolur

    • #17088
      seyfettin
      Katılımcı

      ilginize tşkkrler lakin bnm aracım dizel buji sistemli değil motor gayet bakımlı orginal 15 40 dizel motor yağı kullanıyorum ve zamanından önce yağını değiştiriyorum şanzumandan olduğunu düşünüyorum araç otomadik D de kalkış yaptıkdan sonra ilk vitesden ikincisine geçişte sert bir vurma yapıyor sonraki viteslerdede güç kaybı yaşıyorum..

    • #17091
      Mustafa YÜKSEL
      Katılımcı

      iyi okuyamamışım kusura bakmayın, bizim otomatik şanzuman yağı eksikse vurma yapardı, iki kez hortum patlatıp acı tecrübe etmiştik bunu. ilk aklıma gelen bu

      ikinci olarakta, şanzuman yıpranmış olabilir, otomatik şanzumanlarda contaya benzer küçük balatacıklar var bunlar eskidiğinde tam kavrayamıyor sanırım, bi şanzumancıya göstermekte fayda var

    • #17094
      seyfettin
      Katılımcı

      hımm anladım teşekkür ederim abi şanzumanlar yağ seçermi atf serilerinden castrol yada ne biliyim piyasa malı excell mesela bundan kaynaklanıyo olabilirmi..

    • #17097
      Mustafa YÜKSEL
      Katılımcı

      yağ markasının böyle bir sorun açacağını düşünmüyorum, görmedim de =) sorunu tez zamanda çözmeni bekliyorum =)

    • #17099
      yahya
      Katılımcı

      Merhabalar, görüyorumki yaptığınız yazışmalarda tecrübe eksikliğiniz had safhada, dizel motorunuz düzğün bir çalışma içindeyse sorununuz şanzımanda olması büyük ihtimal aracı aldığınızdan bu yana hiç şanzıman yağına baktınızmı veyahut değiştirdinizmi? bu işlemleri bi yapın bilahare baktınız arıza devam ediyor türbin’izi(tork converter)değiştirmenizi tavsiye ederim.
      Saygılar
      Yahya

6 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.