2015 Dodge Challenger SRT Hellcat

HomeFoto GaleriDodge

2015 Dodge Challenger SRT Hellcat

Ve sonunda Dodge’un Ford Mustang Shelby GT500 ve Chevrolet Camaro ZL-1’e cevabı hazır. Dodge’un tarihinde ürettiği en güçlü otomobil. Henüz 6.2lt’lik supercharger’lı Hemi motorun tam kaç beygir ürettiği netleştirilmedi fakat 600 hp’in üstünde olduğu kesin bilgi.

Hemi motoru oluşturan neredeyse tüm parçalar yüksek beygir gücü üretebilmek için yenilendi. Eğer bu canavarı otomatik vites ile kullanmak isterseniz 8 ileri bir şanzıman ya da düz vites kullanmak istiyorum derseniz Viper’da kullanılan 6 ileri Tremec şanzıman ile sipariş verebilirsiniz.
Dodge’da Ford ve Chevrolet gibi eski efsanelerinin tasarımlarından esinlenerek yeni modelini yarattı. 2015 Challenger ise “Vanishing Point” filminin başrol oyuncusu 1971 Dodge Challenger’dan esinlenildi.

2015-dodge-challenger-srt-hellcat-4
Motoru ve supercharger’a yeterli hava sağlayabilmek için kaputun üstünde ön tarafta gözüken hava girişinin dışında Viper’lardaki gibi ters hava girişleri de eklendi. Ayrıca farları 4 adet olarak düşünmeyin, orta kısımda duran far boşluklarında hava girişleri var.


Aracın içinde yapılabilen ayarlar ile anlatmakla bitmiyor, kalkış kontrolü açıp kapatabilir ya da aracınızın ayarlarını yarış amaçlı değiştirebilirsiniz. Dodge tüm bu özellikleri kırmızı renkli Challenger’da kırmızı bir anahtar ile sunuyor. Kırmızı anahtarınız yok ise motor 4.000 devir/dakika’da sınırlandırılmış olarak kullanılabiliyor. Bu da aracınızı emanet verdiğinizde yaşanabilecekleri nispeten tahmin etmenizi sağlayabilir.

Exit mobile version