Ana Sayfa Forumlar Teknik Bilgilerinizi Paylaşın Motorlu Araç Trafik Belgesi

14 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
    • #709
      Excellence
      Katılımcı

      Araç Muayenesi geldi çattı derken aklıma başŸka bir nokta takıldı, bu kartın arkasındaki 3 tane boşŸluk dolu ne hikmetse; :) yenisi çıkarılacak fakat nerden… Araç Muayene ıstasyonundan mı çıkarılacak yoksa Trafik Şubeden mi?

    • #10974
      XLR-V
      Katılımcı

      Trafik subesi olmasi gerekiyor bildigime gore . Ama en dogrusunu Trafik Musaviri bilir

    • #10975
      gtagucu
      Katılımcı

      Muayeneye gidiyosun yeni ruhsat kağıdı için dilekçe dolduruyorsun (orda dilekçeciler var dolduruyorlar istersen) sonra tespit muayenesi yaptırıyorsun, daha sonrada aldığın bütün evraklarla beraber trafik şŸubene gidiyorsun yeni ruhsat kağıdı yazdırıyorsun.

    • #10976
      Excellence
      Katılımcı

      teşŸekkürler arkadaşŸlar, yarın gidip halledeyim şŸu işŸi..

    • #10977
      XLR-V
      Katılımcı

      Kolay gelsin :)

    • #10978
      Memo
      Katılımcı

      Hazır muayne muhabetti açıldı.

      Modifiyelere bizimaraçların seslerine laf ediliyormu?

      YanşŸ adam kaputu açsa ışŸıl ışŸıl edelbrockları görünce bir şŸey diyormu??? Yoksa önemli olan sadece egzos pulumuz mu?

    • #10979
      gtagucu
      Katılımcı

      Egzost pulu aynı muayene ayrı. Egzost pulu her yerde yaptırılıyor onda sorun yok ama muayene sadece belirli istasyonlarda yapılıyor. Olay tamamen muayenecinin o anki ruh haline bağlı ama genel olarak modifiyeye pek sıcak bakmıyorlar. En kötü ihtimalle muayene istasyonlarında dolaşŸan adamların %80’i muamelecidir. Muayeneciye rüşŸvet verecek kabiliyet yoksa bu elemanlardan yardım istersin onlar senin adına halleder.

    • #10980
      Memo
      Katılımcı

      Yok ben egzos pulunu alınca haaa tamam temizmişŸ diyip gönderiyorlarmı diye düşŸündüm.

    • #10981
      gtagucu
      Katılımcı
      Memo wrote:
      Yok ben egzos pulunu alınca haaa tamam temizmişŸ diyip gönderiyorlarmı diye düşŸündüm.

      Tamamen muayenecinin o anki keyfiyle alakalı.

    • #10982
      Excellence
      Katılımcı

      Sıcak sıcak bilgilerle geldim arkadaşŸlar :) Muayenecinin keyfiyle alakalı olduğuna tamamen katılıyorum, bazen hiçbirşŸeye bakmadan imzalıyorlar bazense motor numarasını bulana kadar canını çıkarıyorlar insanın :) Netekim -sanırım 61 model- sarı Ford 100 Pick Uplı bi abi arka sıradaydı hemen; yeni toplamışŸ arabayı mis gibi lakin motor numarası yok etrafta :) ben giderken hala arıyordu..

      Henüz bu deneyimi yaşŸamayanlar için bir anlatayım ben :)

      ǖncelikle araç için borcu olmadığına ilişŸkin temiz kağıdı alıyoruz. Hemen sonra yan tarafa muayene harcımızı yatırıp buna ilişŸkin bir de makbuz alıyoruz. Elimizdeki muayene kartı bittiği için Ek-1 denilen bir form dolduruyoruz. Bunu yaparken forma ruhsattaki bilgileri yazıyoruz, absürt şŸeyler sorulmuyor. Sonra aracımızla Tespit Muayene yazan bölüme giriyoruz. Ordaki görevli aracı inceliyor, evraklara bakıyor ve Ek-1 formuna imza atıp sizi sonraki aşŸama olan kaşŸeci-imzacı diğer görevliye yolluyor. Bu görevliye kaşŸeleyip imzalattığımız Ek-1 formumuzu alıp Tespit Muayene yazan klübeye gidiyoruz ve son bir kez imzalatıyoruz…

      Muayene işŸlemi başŸarıyla tamamlanmışŸ ve bir sonraki Trafik Şube macerasının ilk adımı atılmışŸ oluyor. Peki trafik şŸubede neler mi oluyor? Onu da yarın yerinde inceleyip burdan sizlere aktarmayı kendime bir görev bileceğim. Olay Yeri ınceleme’den Excellence :D

    • #10983
      Memo
      Katılımcı

      Senin araba ne excellence… Modifiye varmı?

    • #10984
      Excellence
      Katılımcı

      ’94 Hyundai Excel :D tamamen stock

    • #10985
      Memo
      Katılımcı

      Ehh rahat halletmen kadar doğal bir şŸey olamaz :D.

    • #10986
      Emre Þan
      Katılımcı

      ben muamelecime 40 ytl ve birde arabamın anahtarını verdim kendisi gidip bizzat yaptırdı getirdi. bu tür arkadaşŸların orada tanıdıkları mı var bilemiyorum ama o stresi , sırayı, sıkıntıyı çekmeye değmez diye düşŸünüyorum.Benim trafik ve ruhsat işŸlemlerimi noterden yaptıran, gerektiğinde tüm trafik işŸlemlerimi yapan kişŸi. arzu ederseniz bana özelden mesaj atın iletişŸim bilgilerini göndereyim.Bu bahsettiğiniz şŸeylerden hiçbirini bilmiyorum ve ne şŸekilde olduysa arabamın muayenesi ruhsatı sigortası herbişŸeyi sorunsuz sıfırlanmışŸtı.

    • #10987
      OnurUnver
      Katılımcı

      Ben Muamelecime 80 Veriyorum Ne Ben Nede Arabam Gidiyor ArkadaşŸlar Bence Böyle Bir Muameleci Bulun (Arabanın Modeli Markası Modifiyesi Farketmiyor)

      Zaten Bu Arabalarla ıstasyona Gidene Kadar 40 YTL Lik Benzin Yakıorsunuz.

14 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.