Ana Sayfa Forumlar Forumlar Güncel olaylar Mazot zamlary, e?ek fiyatlaryny 7’ye katlady

2 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
    • #1092
      Angelus
      Katılımcı

      esek.jpg

      Dünyada yaşŸanan ekonomik kriz nedeniyle sürekli zamlanan petrol ürünleri, çiftçileri zor durumda bıraktı. Binlerce YTL vererek traktör satın alan çiftçi, mazota gelen zamlar yüzünden tarlaya traktör yerine eşŸekle gitmeye başŸladı.

      Bu durum, çiftçilerin emektar binek ve taşŸıma aracı olan eşŸeklerin fiyatına tavan yaptırdı. Geçen yıl 50 YTL eden eşŸek, bu yıl 350 YTL’ye satılıyor.

      Yozgat merkeze bağlı Lök köyünde yaşŸayan çiftçilerin çoğu traktör kullanmayı bıraktı. Bazıları traktörünü satışŸa çıkarırken, eşŸeğe yatırım yapmaya başŸladı. ǖnceki yıllarda 50 eşŸeğin bulunduğu köyde bu yıl sayı 100’ü geçti. Tarım ıl Müdürlüğü yetkililerinden alınan rakamlar da eşŸek satışŸlarını doğruluyor. Yozgat’ta 2006 yılı sonunda 2 bin 500 olan eşŸek sayısı, 2007 sonunda 4 bin 410’a ulaşŸtı. Lök köyünde yaşŸayan Cafer DelibaşŸı, mazot fiyatlarına sürekli zam yapılması nedeniyle traktörleri bağ ve bahçe işŸlerinde kullanamaz olduklarını anlatıyor. Köyde hemen hemen herkesin traktör yerine eşŸek kullanmaya başŸladığını söyleyen DelibaşŸı, "Geçen yıl yaklaşŸık 2 YTL olan mazot, bu yıl 3 YTL’ye çıktı. Mazot sürekli zamlandığı için 20 yıldır kullandığım traktörü bırakıp, eşŸek satın almak zorunda kaldım." diyor. LJiftçinin bir taraftan kuraklıkla boğuşŸurken diğer yandan gelen zamların altından kalkmaya çalışŸtığını ifade eden DelibaşŸı, "EşŸeğe rağbet artınca bu kez de onun fiyatı yükseldi. ıki yıl önce kimse eşŸek almıyordu. 2006’da 50 YTL olan eşŸek, bu yıl 100-350 YTL’ye arasında satılıyor." diye konuşŸuyor.

      Aynı köyden Ahmet Sarıakaça da mazota gelen zamlardan dolayı artık her işŸe traktörle gidemediklerini belirtiyor. "Mazot alamadığımız için traktörümüzü çalışŸtıramıyoruz." diyen Sarıakaça, bağ ve bahçeye eşŸekle gidip gelmenin daha ucuza mal olduğunu vurguluyor. Sarıakaça, maliyetler artmasına rağmen devletin çiftçiye ürün, mazot ve gübre için dönüm başŸına verdiği 16 YTL destek parasını 7 YTL’ye düşŸürdüğüne de dikkat çekiyor.

      Aydın Hızlıca
      11 Haziran 2008, LJarşŸamba

      zaman gazetesinden alınmışŸtır.

    • #15466
      Angelus
      Katılımcı

      Bunlarda EşŸek SS Convertible 😆

      Eek-Resimleri_5.jpg

    • #15467
      deha
      Katılımcı

      Yakında bu v-8 ler yerine kaputta eşŸşŸek oturacak.

2 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.