Ana Sayfa Forumlar Forumlar Sohbet (Konu Sınırlamasız) benzin fiyatları

24 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
    • #125
      exonotzor
      Katılımcı

      memleketim sevmedigim nadir yanlarından biri ,,

      bir insanın hayatta zevk aldıgı zaten kaç şŸey varki , v8 leri sevmenin bedeli bukadar agır olmamalı ,, dünyanın en pahalı benzini ençok bizi hayattan koparıyor heralde, bazıları sırf bunun için çalışŸıyor

      dedigim gibi, ilerde para bulmayanlar bile bu zevki ancak bütün hafta yada ay sadece 1 2 gün araba sürmek için para biriktirerek geçirmek durumunda..

      çözüm ne, bilmiyorum , amerikada depo 20$ a doluyor , burda en az 100$

      bildigim, v8 sürmek, özgürce, sadece rüyada

    • #2375
      exonotzor
      Katılımcı

      gerçi iki araba alacaksın , biri ufak işŸ için digeri amerikan zevk için kesin çözüm

    • #2376
      _lowrider_
      Katılımcı

      arkadaslar bisey diycem üztüme gelmeyin ama :)
      LPG desem…en az1ndan arabayi daha ucuza istedigin kadar kullancan,zevkten PEK bisey kaybetmiycen.deponda da biraz benzin olursa yaris durumlarinda falan…sonuçta amaç o arabanin sürüs keyfini almak.
      ama kesinlikle haklisinin benzin fazla pahali.arap bahçesine biber ekmek için çukur açsa petrol çikiyo.arap yagi bol orda.irana falan mi gitsek araba sürmeye :)

    • #2377
      exonotzor
      Katılımcı

      lpg de çok ucuz olmuyor , çünkü bu sefer aynı kilometre yapmak için daha çok litre harcıyorsun,, bu yaz bir ihtimal gezmek için amerikaya gidecegim ,, ilk işŸim eski bir güzel bulmak olacak :)

    • #2378
      DRIVER34
      Katılımcı

      bence amerikana lpg koymak o arabaya saygısızlıktır gibi geliyo ama tabi
      canım türkiyemin canım amerikancıları da ne yapsın dimi
      money ın şŸe power power ın şŸe money felsefe bu artık…
      ama lpg de çözüm değŸil sonuçta oda motora zarar veriyo bi şŸekilde karşŸılyo kendini artık işŸallah ya biz parayı buluruz yada benzin ucuzlar
      tek çare bu heralde

    • #2379
      _lowrider_
      Katılımcı

      ya yok amerikana saygisizliktir falan geçelim artik bunlari.bende biliyom yakismiycani o arabaya.benzinin ucuzlamasi suanki karisiklikta çok zor.amerika napçak belli eil.irana da girmeye çalsiyo.artik farkli yolar bulmak lazim diye düsünüyom.ondanlpg yazdim.ayrica 95 oktan lpg çikti.bide bi yerde yazi okudum lpg nin yararlari diye.onu bulup yazacam.size de mantikli gelirse tartisiriz bu konuyu.

    • #2380
      _lowrider_
      Katılımcı

      ya yok amerikana saygisizliktir falan geçelim artik bunlari.bende biliyom yakismiycani o arabaya.benzinin ucuzlamasi suanki karisiklikta çok zor.amerika napçak belli eil.irana da girmeye çalsiyo.artik farkli yolar bulmak lazim diye düsünüyom.ondanlpg yazdim.ayrica 95 oktan lpg çikti.bide bi yerde yazi okudum lpg nin yararlari diye.onu bulup yazacam.size de mantikli gelirse tartisiriz bu konuyu.

    • #2381
      exonotzor
      Katılımcı

      lpg güzel yaa bende severim kendilerini ,, bikere çok çevreci , bide bas dügmeye benzine dönsün araba :)

      sentetik yakıt filan bulsalar ,, alcholle filan çalışŸacak ,, yine gürül gürül çalışŸşŸa, ucuz olsa ,, bütün insanlar mutlu olsa :)

    • #2382
      _lowrider_
      Katılımcı

      LPG hakkında bilmedikleriniz, öğŸrenmek istedikleriniz



      ArkadaşŸlar bu konuyu LPG hakkında çoğŸu kişŸinin yanlışŸ bilgilere sahip olduğŸunu gördüğŸüm için açma gereğŸi duydum. Aklınızda olan tüm soruları, ve öğŸrenmek istediklerinizi sorabilirsiniz.

      NOT:yukaridaki yazi bana ait degildir.asagidaki linkten daha cok bilgi alabilirsiniz.

      1-) LPG Kesinlikle Motor ǖldürmez… Aksine ǖmrünü Uzatır.
      2-) LPG Benzinden LJok Daha Güvenlidir.
      3-) 1 LT benzin = 1,2 LT gaza eşŸittir. LPG fiyatı düşŸük olduğŸu için avantajlıdır. şŸu anda Ankara’da %55, diğŸer illerde %45 civarında yakıt tasarrufu sağŸlamaktadır.
      4-) LPG kuru yakıt diye aracın ekstra hiç bir şŸeye ihtiyacı yoktur, karbüratörden veya emme manifoldundan gönderilen yağŸ buharı gerekli yağŸlamayı yapmaktadır.
      5-) Yeni nesil enjektörlü araçlara sıralı sistem dediğŸimiz sistem uygulanarak benzinden sadece max. 1kw güç kaybıyla ve tork artışŸıyla LPG kullanılabilir.
      6-) Eski sistem LPG cihazlarında ise max. %3 güç kaybı olur. bunun sebebide gaz-benzin yanma oranlarının farklı olmasıdır. gaz benzinden daha zor tutuşŸur.

      http://www.modifiyem.com/forum/showşŸread.php?t=8462

    • #2383
      _lowrider_
      Katılımcı

      nitro gliserinle(aseton)la çalistiralim.marjinal olsun 😆

    • #2384
      DRIVER34
      Katılımcı

      dediğŸin doğŸru şŸartlar neyi öngörürse o oluyor tabiki ancak bu şŸahsi düşŸüncem tabiki bu işŸin büyüsü bozulyor gibi geliyor bana ama bende olsam belki onla daha fazla zaman geçirmek için lpg koyardım

    • #2385
      alp
      Katılımcı

      dostlar ben bir yıl kadar lpg ile kullandım arabamı tecrübelerimi sizlerle paylaşŸmak isterim…
      önce bi şŸeyin kararını vermek lazım araba çevreci olsun az yaksın çok gezeyim (aynı paraya tabiii) diyosanız lpg mantıklı ama istediğŸinizde düğŸmeye bas benzine geç, çok daha fazla güç al o biraz zor motor lpg ye alışŸmışŸ oluyoo… ondan sonra artık benzinle randıman alamıyosunuz… benimkinde öyle oldu… karbürator ayvayı yiyo bundan dolayıda benzinle randıman alamıyosunuz zaten… sadece lpg ile normalmişŸ gibi gidiyo ama sonra ibreye bi bakıyosunuzki eskisi gibi değŸil hiç bi şŸey basıyosun basıyosun araba gitmiyooo walllaa…. motora zarar kısmında şŸöyle bi şŸey var benzin içinde bir miktar yağŸ varmışŸ lpg de olmamasından ötürü bu tür hadiseler vuku buluyo söylemedin demeyin ben bi daha lpg taktırmam yazık günah walla binmem daha iyi yaa bu benim şŸahsi fikrim tabiii siz dilediğŸiniz gibi kulllanabilirsiniz tabiki…ha lpg nin tek takdir ettiğŸim yanı çevreci olmasıdır ona da bişŸey demem…

    • #2386
      DRIVER34
      Katılımcı

      valla bizim tamirhanemiz var ve ticarilerin çoğŸu bilhassa orjinal lpgli olmayanlar ve 2 yaşŸ üstü araçlar senede bi motor yiyolar şŸimdi yeni arabalarda pek sorun yokta tofaşŸ şŸahinlerin biraz eskileri çok problem yaratıyor..
      ama yine kötülemek istemiyorum belki kullanım hatasıdır buna bişŸey diyemem ama oluyor bilhassa ticarilerde
      işŸte onun için şŸey derler sabahları benzinle çalışŸtırın ve ısıtın arabayı falan filan

    • #2387
      Mustafa YÜKSEL
      Katılımcı

      abi bizde 67 mizde lpg kullandık ama yakıtta fazla fark etmiyodu ilave olarak lorenti ayarına kadar herşŸey kayıyodu bende giderken çaktırmadan benzine alıp asılıyodum babam farkediyodu tabiiiii

      ben bidaha asla lpg tercih etmem

    • #2388
      exonotzor
      Katılımcı

      olsunda lpgli olsun :)

    • #2389
      Pontiac301
      Katılımcı

      Benim gündelikte kullandığŸım 76 novam ve 72 venturam benzinli ama Babamın kullandığŸı novada lpg var. Kit türkiyeden alınmadı.Amerikadan geldi. (1045 usd).Kaldıki araba 6 otomatik.Ve ben yazın bodruma gittim 47 milyonla 400 km yol yaptım… Hem ekonomik hem motora zarar vermiyor.Hem benzine aldığŸımda sizin bahsettiğŸiniz problemleri yaşŸamıyorum. Ama tabi türkiyedeki kitleri kullandığŸınız zaman tüketim çok farketmiyor..Ama amerikalının yaptığŸı özellikle Noleff denilen markayı lütfen bir deneyin adamlar işŸi fena çözmüşŸ durumdalar…

    • #2390
      Memo
      Katılımcı

      Herkese Slm,

      Yeni topic acmadim ama bir arkadas bana 1994 Grand Cherokee sine LPG tatktirmak istedigini soyledi. Hangi marka iyisidir gibi bir sorusu var. Dedim ben bilmem ama forumdaki gurulara bir sorayim.

      Sanirim 600 milyondan 3.5 milayara kadar bir suru fiyat cekmisler. Kafasi karisti. Onerileriniz varsa tecrubelerinizi paylasirsaniz sevinirim,

      Simdiden sagolun.

    • #2391
      acmecamaro
      Katılımcı

      arkadasin grand cherokee sini satsin bence…

      Bende 1995 5.2 var, tum bakimlarini ve ayarlarini yaptim, pazargunu goztepeden maslak sanayiye gittim, orada ablama araba kullanmayi ogrettim…7-8 tur attik 1,5 saat boyunca, sonra tekrar birinci kopruden goztepeye geri geldik 25 ytl lik benzin harcadim yada 1/8 depo :)

      Arkadasin arabasini 1000-1500rpm de harhur gazlamadan kullanir ve bakimlarini duzgun yaptirirsa bu degerleri elde eder…bu da cok geliyorsa bkz. ilk satir.

      Lpg taktirmak bence en buyuk hakarettir… eger lpg ile saglikli calisacak olsa CRDI gelistirilmezdi ;) yeni nesil Grad Cherokeelerde.

    • #2392
      XLR-V
      Katılımcı

      acmecamaro ya aynen katiliyorum.Ayrica motora zarar verdiginide dusunmekle beraber sunuda eklemek isterim…
      Otomotiv firmalari, 100km de veya MPG de yakit tuketimini birkac litre dusurmek icin bile 100 milyonlarca USD yatirim yapiyorlar.Dolayisiyla eger bu LPG kitleri o kadar faydali olsalar zaten otomotiv firmalari bunu fabrika cikisi standart olarak koyarlardi..

    • #2393
      Pontiac301
      Katılımcı

      Valla abicim benim nova lpg li…Çokta memnunum… benzine aldığŸımda 400 binlira yakan araba lpg 180 bin yakıyor…. haa motora ne zararımı var belki vardır oda üst kapağŸı bitirir….bitirirse bitirsin 250 cid chevrolet kapağŸı ne kadarki….yılda novayla 45,000 km yapıyorum yani….kaç kapak parası tasarruf hehehe:)

    • #2394
      acmecamaro
      Katılımcı

      olm senin motorsikletin yere :) kol cikardimi bir daha?

    • #2395
      Pontiac301
      Katılımcı

      yine çıkardı ama yine sıfır motor koydular…. heriflerdeki sistem harika… garanti kadar güzel bişŸey yok

    • #2396
      acmecamaro
      Katılımcı

      hahaa keske bizim amerikanlarda da oyle bisey olsa herkesler yarisa gelir :)

    • #2397
      illetyus
      Katılımcı
      acmecamaro wrote:
      hahaa keske bizim amerikanlarda da oyle bisey olsa herkesler yarisa gelir :)

      😆 😆 Ne guzel olurdu degilmi…… 😆

    • #2398
      acmecamaro
      Katılımcı

      Bu gun beatle makineleri ve parcalarina baktim, 125$ a assembled kapak var cok komik yaaa, biz o paraya valve leri alabiliyoruz sadece :)

24 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.