Ana Sayfa Forumlar Forumlar Sohbet (Konu Sınırlamasız) Amerikada ve bizdeki araba fiyatları?!!!!!!!!!!

9 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
    • #140
      faceless
      Katılımcı

      Şu Corvette (1975 model) Amerikada 9,500$- Türkiyede(1970 modeli) 25,000$.
      [img:4fd10ac6a8]http://nonecks.chooseyouritem.com/classics/photos/93500/93834.1975.Chevrolet.Corvette.Stingray.jpg[/img:4fd10ac6a8]
      Tamam şŸimdi diyeceksiniz işŸal araba gümrük diye birde söyle bisey var Türkiyede vergisi nerdeyse araba kadar…!! Aradaki fiyat farkı hiçmi hiç göz ardı edinecek kadar az değŸil..!!

    • #2583
      piyu
      Anahtar yönetici

      Amerika’da belli bir yılın ustundeki aracların sigortası yuksek, tum trafik kontrollerinden gecmesi gerekiyor… drag’a katılanlar ise cok ozel bir kontrolden geciyor.

      bu kontrollerden gecirebilmek icin harcanacak parayı hesaplayıp inanılmaz aracları bedava fiyata satıyorlar… mesela 600-700hp bir corvette dragster vardı, full hersey var ustunde fiyatı 5000-6000usd gibi birseydi…ve 0-400m saniyerleri inanılmazdı… fakat yarısabilmek icin aldıgı lisans’ın suresi doluyor ve adam o parayı harcayacagına bunu satıp ustune o masrafı yaparak daha guzel birsey yapabiliyor… e bu durumda ucuzluyor tabiki…

    • #2584
      DRIVER34
      Katılımcı

      aslında fiyat sorununun yanında şŸuda var
      arabayı alıyorsunuz ne bileyim tesisat yapıyorsunuz çalınıyo
      amerikan topluyorsunuz yok arması çalına yok aynası osu busu
      buda heves kırıyo ….
      bizde nereden vergi alacaklarını şŸaşŸırdılar nerdeyse hava almak için bile vergi verecez zaten şŸu hacmine göre arabanın vergi olayını anlamadım ben nası oluyo 5 milyarlık arabanın pulu 200 milyon, 20 milyarlık arabanın 150 milyon be ne lahana turşŸusu anlamadım…

    • #2585
      piyu
      Anahtar yönetici

      Camaro’m varken on amblem’den getirtmek icin cok ugrastım, amerika’da bile o sıralar bulunmuyordu, bir tane buldum ama cizik cıktıgından yenisini bekledim ve geldi taktım buyuk bir keyifle… en fazla 3-4 gun sonra tornavida ile sokup cıkartmıslar…

      sonra da amblem takmama kararı verdim 😥

    • #2586
      DRIVER34
      Katılımcı

      abi benim opelin ki antika falan değŸil klasıc de değŸil far ve panjurunu çaldılar
      buna ne demeli

    • #2587
      faceless
      Katılımcı

      valla bence insanları Amerikan almakdan korkutan parça korkusu, vergilerin yüksek miktarlarda olması. Benim kendi düşŸünceme göre 1967 model bi arabaya 2 milyar vergi vereceğŸime 2005 model mercedese 7-8 milyar veririm daha iyi diye düşŸünüyor bizim insanlarımız.Amerikanların vergilerini indirsinler bence talep çoğŸalır..!!
      Hırsızlık için yazdıklarınıza cevap olarak söyle bisey anlatayım: daha öncede söylemistim babam 300m kullanıyor birkere hırsız girmeye çalısmıs. gece alarm sesine uyandık merak edibde inmedik acıkcası sabah arabanın basına gittiğŸimizde hırsız arabaya girmeye calısmıs. AnladığŸımız kadarıyla arabanın kapısını esnetmeye calısmıs ve yetmiyormus gibi tornavida sokmuşŸ ama sonucta acamamıs. babam bana arabanın basında söyle bişŸey söylemisti, bu arabaya verdiğŸim para helal olsun… baska araba olsaydı kesin bi bardak soğŸuksu iciyorduk simdi.. hırsıza kapı dayanmıyor ama amerikan arabası dayanıyor..:) neyse konu dışŸına cıkmıyalım başŸta söylediğŸim gibi vergileri düşŸürsünler sokaklarda simdi gördüğŸümüzün iki katı Amerikan arabası görürüz bence..!!!

    • #2588
      Chevy_Killer_89
      Katılımcı

      Cogu kişŸinin amerikanlara karsı dusman olmalarının nedenı asırı benzin tuketimleri ayrıca kullanmasının zor olması ve gunumuz arabalarına oranla cok buyuk olmaları

      Bence asırı benzın harcamaları buyuk olmaları ve kullanımı zor olmalari amerikanların en buyuk ozellikleri

    • #2589
      DRIVER34
      Katılımcı

      aslında şŸu var bi amerikan orjinal haliyle her zaman ilgi çeker yeni nesil bir araç aykırı bir şŸeyi olmadığŸı sürece hep ikinci planda kalır gibi geliyo

    • #2590
      Pontiac301
      Katılımcı

      Vergileri amerikanların yüksek değŸil!!! Heleki eski amerikanların maksimum 750 milyon yıllık vergisi….. Ayrıca amerikan arabalarında doğŸru kombinasyonları uygularsanız benzin tüketimiznizde abartı olmaz…Gündelikte kullandığŸım 72 Venturam 1438 kilo V8 307 yani 5000 cc ayrıca 2 Barel.Ortalama 14 litre yakıyorum. ınsan gibi kullanıyorum….Ben 98 1,4 otomatik hondamla 10 litre yakıyordum… Küçük bloklu amerikan arabalarına gündelikte rahatlıkla kullanılabilir ama şŸu zmanda büük bloklar gündelite kullanılmaktan maalesef çıkmışŸtır….

    • #2591
      cadillacgage
      Katılımcı

      Muz üretilen bir ülkede muz bol ve ucuz fakat elma-üzüm pahallı. Muz az üretilen bir ülkede elma ve üzüm ucuz ve muz pahallı.

      ödenen vergi ile motor arasında uyum-oran olmalı. 17 yaşŸındaki 1300cc 44TL veriyorsa, 17 yaşŸındaki 3900cc (3×1300)= 132 TL vergi vermeli.
      2 yaşŸındaki 1700cc ile 17 yaşŸındaki 5000cc aynı vergiyi veriyor, 2 yaşŸındaki senede 50.000 km yapıyor, 17 yaşŸındaki senede 500 ya da 5000 km yapıyor. Az gezdiğimiz için biraz zorumuza gidiyor.

      Arabalar amarikan, hırsızlık yapıp satanlar amarikan , satın alanlar yine amarikan. Arabamı evin önüne getirdiğim ilk gecenin sabahı kapının açılmışŸ olduğunu farkettim. Ne çalacak ki, 6 silindir, 124 gibi standart bir araba..
      ıyi ki arabam SS donanım paketinde değilmişŸ..

9 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.