Ana Sayfa Forumlar Teknik Yeni Başlayanlar aranyza katylmak istiyorum ..ama yardım

18 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
    • #1123
      baytar_recai
      Katılımcı

      merhaba.adım ahmet.yıllardır amerikan arabalarına karşŸı bi hevesim var.artık bu hevesi gerçekleşŸtirme zamanının geldiğini düşŸünüyorum.başŸlangıç olarak ufak bütçeli bi araba almayı düşŸünüyorum.netten bu arabayı buldum.bunu hakkındaki görüşŸlerinizi almak isterim.sizce nasıl?ayrıntılı fotolarını istedim gönderdi arkadaşŸ.kaporta baya bi ilgi istiyo.acaba bu araba bu fiyatı eder mi?kaporta maliyeti boya falan ne kadar tutar yaklaşŸık.biliyorum çok genel bi soru oldu ama ortalama işŸte. şŸimdiden teşŸekkür ederim..
      http://www.sahibinden.com/1966_chewy_belair_6_silindirWQQaXQQ6251435WQQpXQQdisplayitem 3.jpg

    • #15763
      baytar_recai
      Katılımcı

      foto işŸini beceremedim galiba 6.jpg

    • #15764
      baytar_recai
      Katılımcı

      sanıırım fotolar anlatmya yetiyo Foto_raf_.jpg

    • #15765
      66coupe
      Katılımcı

      selamlar
      almayı dusundugunuz araba 4 kapı ve 6 sılındır yanı klasik olarak bir değeri olmayan bir araç artı bu araçla performansı dusunuyorsanız bunuda bu aracdan alamazsınız. aracın resımlerınden cok kotu durumda oldugu gözüküyor yaklasık kaporta boya parca rahet 20 milyar yer gozkuyor. ufak bır butceyle gırılecek bır arab gıbı gozukmuyor
      bence bu halıyle 2 mılyardan fazla verılmez.
      LJoğu zaman toplanmışŸ araçlar toplacakların cok altında bir fiyata maal oluyor. Bende hem ucun olması hemde amerikan arabanın gucunu hısetmek ıcın chevrolet grubu camaro almanızı tavsıye ederım

    • #15770
      baytar_recai
      Katılımcı

      çok teşŸekkür ederim tavsiyeleriniz için.

    • #15771
      baytar_recai
      Katılımcı

      peki üstadlar,bide bu arabaya baksanız.66coupe abim 4 kapı falan diye bana kızmışŸ,ama ben 4 kapı istiyorum zaten.performans da çok sorun değil. bu araç sizce nasıl .ayrıntılı fotosu geldi,çürük falan da yok gibi arabada.
      http://www.sahibinden.com/1970_pontiac_lemans_v8_otomatikWQQaXQQ4466123WQQpXQQdisplayitem&keyword=lemans

    • #15766
      66coupe
      Katılımcı

      yok kızmam haddıme degıl herkezın zevkı farklı. ben amerıkan degınce spor bastınmı gıden tek kapı veya cabrıo araba düşŸünüyorum siz 4 kapıdan hoslanıyor olabılırsınız
      arac v8 otomatık chevy parcası bol ve ford a gore ucuz . 350 v8 guclu sizi memnun eder. resımden kaportayı anlamak zor ama 9 mılyar olmasından dolayı kesın kaporta da ısı vardır yuuyen aksamda bır sıkıntı yoksa pazarlıkla alınabılınır gıbı

    • #15781
      ömer çemen
      Katılımcı

      ArkadaşŸım merhaba

      Bütçeni belirtirsen daha iyi olur

      "başŸlangıç olarak ufak bütçeli bi araba almayı düşŸünüyorum" demişŸsin ama

      ben sana böyle bişŸi önereyim :) 2 kapılı ama B)

      http://www.sahibinden.com/_t_r_a_n_s_a_m_WQQaXQQ10204726WQQpXQQdisplayitem?tab=megafoto&photo=3

    • #15783
      baytar_recai
      Katılımcı

      bütçem max 15000 falan işŸte.ben daha çok sade bi şŸey istiyorum.mesela aslında 64 impala falan.asıl en çok 56 belair isterim ama temizleri çok para..

    • #15784
      ömer çemen
      Katılımcı

      hımm anladım 66coupe ardaşŸımızında dediği gibi bende amarikan denilince 2 kapalı ve yol makinaları aklıma geliyor :) diğerleri beni pek ilgilendirmiyor zaten buradada yeniyim bol şŸans kardeşŸ …

    • #15782
      baytar_recai
      Katılımcı

      66coupe yazan:

      Quote:
      yok kızmam haddıme degıl herkezın zevkı farklı. ben amerıkan degınce spor bastınmı gıden tek kapı veya cabrıo araba düşŸünüyorum siz 4 kapıdan hoslanıyor olabılırsınız
      arac v8 otomatık chevy parcası bol ve ford a gore ucuz . 350 v8 guclu sizi memnun eder. resımden kaportayı anlamak zor ama 9 mılyar olmasından dolayı kesın kaporta da ısı vardır yuuyen aksamda bır sıkıntı yoksa pazarlıkla alınabılınır gıbı

      parçası bol olan hangisi acaba?pontiac mı yoksa chevy mi

    • #15767
      riko
      Katılımcı

      baytar recai aramıza hoşŸgeldin.
      ılk mesajdaki Chv. bel air, 6 silindirli 4 kapılı direkli standart bir araç. Yani Amerikan’ların TofaşŸ Şahini gibi birşŸey.
      Zamanında Türkiye’ye en fazla işŸal edilen modellerden biridir sanırım, ve hiçbir zaman bir klasik olamıyacak bir araba.

      Bir arabanın antika olması için belli bir yaşŸı geçmesi gerekiyor. Ama klasik olması için belli üretim özelliklerinede sahip olması lazım.

      Yani 2 kapılı, en azından dört kapı direksiz, convertible, V 8 motor ( bulabilirsen 427 cu.in mesela) ;) v.s. gibi standart üretimin dışŸında daha az sayıda üretilmişŸ, zamanının opsiyonel özelliklerini taşŸıyan bir araç bulursan, zaman ve para harcamaya deyer en azından, harcadığın paranın her zaman karşŸılığı olur.

      ( ǖrneğin resimdeki bel air o modelin en çok üretilen versiyonu ise, aynı modelin ımpala convertible ile fastback coupe V8 SS versiyonları da en nadide versiyonlarıdır. Bunların dışŸında çeşŸitli motor tiplerine sahip fast back coupe, hard top coupe, 4 kapı direksiz falan gibi çeşŸitli kasa versiyonları vardır ama senin bulduğun model en özelliksiz olan baz versiyonudur.)

      Aslında ilk kez Amerikan sahibi olacak biri için Chevrolet iyi bir seçimdir ama bu araba için aynı şŸeyi söyleyemiyeceğim. LJünkü ufukta baya bir emek ve masraf görünüyor ve sonuç olarak harcadıklarına deymeyecek.

      ıkinci resimdeki Pontiac’ta 4 kapı olmasına rağmen, Bel air e göre daha iyi bir seçenektir, ama yinede iyi incelenmesi gerekir.( özellikle kaporta aksamının )

    • #15787
      baytar_recai
      Katılımcı

      çok teşŸekkür ederim tavsiye ve öğretilerinize.pontiac bencede daha güzel,fakat parça olarak baya bi sıkıntı çekerim diye korkuyorum.kaporta çok kötü değilse sizde ederi ne bu arabanın?

    • #15789
      Necip Ozbey
      Katılımcı

      Merhabalar.

      "Amerikan denilince akla gelen araba tek kapili olmali" konusunda arkadaslarima katiliyorum. Ancak zamaninda çift kapili amerikan kullanmis biri olarak bu tercihin çok da karsisinda degilim. 4 kapi rahatligi bir aile arabasi olacak amerikan için oldukça konfor yaratir. Seçeneklerinizi degerlendirmeye gelince tartismasiz "Pontiac" derim.

      Chevrolet hem siradan bir araç ve hem çok masrafli oldugu kesin. Bu haliyle en fazla 2 Bin YTL eder. Adam gibi toplamak için, eger isi bilen ustalariniz varsa tabii, en az 15-20 Bin Ytl harcarsiniz. ǜstelik yaptiginiz masrafi üstüne koyup satma sansinizin çok düsük olacagi bir araç görünümünde.

      "Pontiac" (Tabii ki gözle de incelenmek, içine oturup kullanmak sarti ile) aradaki fiyat farkini hayli hak eder gibi duruyor. Benim oyun Pontiac’dan yana. Sonuçta GM markasi olarak Chevrolet’ten sonra en az Pontiac parçasinda sikinti çekersiniz diyebilirim.

    • #15768
      Anonim
      Ziyaretçi

      baytar recai aramıza hosgeldin…

      sitemize uye olup, amerikan almayı isteyen kisiler arasında son 2-3 yıldır gördüğüm en cok istedigini bilen kisisin, tebrik ederim.

      Amerikan arabası dendiğinde benimde aklıma coupe ve muscle car gelse ve 4 kapıları sevmesemde, senin kararlılıgın cok onemli bence.

      burada tek problem istedigin tipi bilememende, tempest’ın goruntusu ile belair goruntusu arasında cok fark var. Suanda butceye en uygun olan 4 kapılı amerikan arayısında isen bir problem yok ama tipini de begenmen, kesinlike hosuna gitmesi "bence" gerekir.

      Emek ve para verdigin arabanın sana hitap etmesi, gece yatmadan pencereden kendini kontrol ettirmesi gerekir.

    • #15769
      Angelus
      Katılımcı

      Selam Recai Bey,

      Chevy’de ve grubu (pontiac,buick vs) herhangi bir parça sıkıntısı çekeceginizi zannetmiyorum. 2. linkte gönderdiginiz pontiac ı bir arkadaşŸ almayı düşŸünüyordu aracın oldukça temiz oldugundan falan bahsetti. Görülmesinde fayda olabilir. Bu arada bir arkadaşŸımda oldukça temiz vede bakımlı bir 78 model buick skylark var araç fazlalıgından dolayı satıyor. Eger istanbulda iseniz görmenizi tavsiye ederim.

    • #15798
      baytar_recai
      Katılımcı

      tekrar tekrar teşŸekkür ederim.ben eskişŸehirde ikamet ediyorum.bugün ankaraya gidiyorm(asıl memleketim zaten:) gidince pontiac’a bi bakcam.bakalım hayırlısı..
      bu arada abilerim başŸınızı çok ağrıttım biliyorum,özür diler affınıza sığınırım.kaç hp oluyo bu bebek? bişŸey daha sorayım da dövün beni:) bazıları diyor yıllık vergisi 200 ytl,ama motor hacmine göre bakıyorum 986 milyon oluyo.bu nasıl oluyo?

    • #15801
      Angelus
      Katılımcı

      Araç kasko bedelinin belli bir oranı sanırım aracın vergisini geçiyorsa her sene bir alt dilimden vergi veriyorsun. Bu arkadaşŸ üşŸenmemişŸ her sene yaptırmışŸ demekki..

    • #15803
      poweroto
      Katılımcı

      ilandaki 66 impala ile 70 pontiac arasında çok fark var en azından dışŸ görünüşŸ olarak. impala senin ilk amerikanın olacağından sana zor bi tecrübe olması yüksek toplanma işŸlemi seni üzebilir kaldıki bu 66 sınıfının en standartı o arabaya ediceğin masraf aslında genel olarak 66 nın fiyatından yüksek olabilir.direksiz olsaydı daha farklı olurdu yada tekkapı bi 66 yapıcağın masrafa değerdi.tabiki araba alıcak olan sensin ben sadece fikrimi söyledim.garanti bu iki arabadan birini alıcaksan ben pontiac derim hem o kasadan tr.de pek yok hemde toplu bi arabaya benziyor.ilk amerikan için iyi bir başŸlangıç olabilir.en azından 66 dan çok daha az masrafı var. parça sıkıntısıda çekmezsin gm grubunda özellikle chevy ve pontiacda.

18 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.