Ana Sayfa Forumlar Teknik Yeni Başlayanlar 1962 ford f100 hakkynda

4 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
    • #1145
      SERHAT KAYTAN
      Katılımcı

      Selam tüm amerıcancılar benimde 62 (ford f100) yeni bir oğlum oldu… şŸimdi onunla ilgileceğim ama çok fazla bilgi sahibi olmadığım için sizlerin tecrübesine dayanarak bilgilerinize ihtiyacım var.
      1- şŸanzıman 3 ileri (kara şŸanzıman) bunu değişŸtirmem gerek ama bir usta ford transit şŸanzımanı bir başŸka usta mercedes (230) öneriyo sizin öneriniz nedir.
      2- üstünde 6 silindir motor var kimi onu yaptır kimi v8 al diyo naapiym :( bişŸeyler önerin lütfen.
      başŸka ne yazarsanız çok sevinirim
      teşŸekkürler :laugh::)

    • #16019
      Angelus
      Katılımcı

      Mercedes veya transit şŸanzımanı bence olmaz belki motor ile birlikte takılırsa olabilir.. Yani dizel mercedes bir motoru şŸanzımanla beraber üzerine atabilirsin ama ne kadar uyar veya uymaz bilemiyorum. Aracı ne için kullanacaksınız bu arada?

    • #16020
      66coupe
      Katılımcı

      selamlar
      6 yı 8 yapmak cok malıyetlı olur fren-defransıyel-ön takım degıstırmek lazım. bence 6 yı yaptır bin
      sanzıman ıcınde bende kendı orjınalınden sasma derım

    • #16023
      poweroto
      Katılımcı

      kara şŸanzımanı beğenmiyorsan ya da arızası varsa senkromençli şŸanzıman tavsiye ederim. motor için ise bence 6 da devam et. bu arada aracınız hayırlı olsun.

    • #16024
      Mustafa YÜKSEL
      Katılımcı

      6 ile 8 i değişŸtirip hiç fren differansiyel ön takım değişŸtiren görmedim buna babam ve arkadaşŸlarıda dahil :S zaten kampanadır onun frenleri her motor seçeneğinde aynıdır ben değişŸtiricem dersen disk yaparsın(üretildiği tarihte yoktu disk) şŸasi ve ön takım da tüm modellerde aynıdır 6 8 farketmez.

      üzerindeki altı iyi durumdaysa taşŸlanmadıysa sekman atıp kurtarılıyosa 6 ve lpg atıp binilir ekonomik olur, yksa çıkma bi 283 atarsan (fındık v8 olarak bilinir) yakıtta çok farketmez ama alacağın zevk artar, birde onun üzerinde koldan vites 3 ileri normal şŸanzuman olması lazım hatırladığım kadarıyla kara düzen değil.

      motoru değişŸtirmek istersen şŸanzumanıyla birlikte al tak hiç sıkıntı çıkmaz. benzinli araba differansiyeline benzinli motor+şŸanzuman(motorun kendi şŸanzumanı olması daima daha verimli olur) uyum sağlar,vites sayın nekadar çok olursa okadar ekonomik ve seri olur,

      dizel arabaya benzinli motor şŸanzuman atarsan differansiyel uyumsuzluk yaratır motorun güçlüyse kalkarken çok sıkıntı yaşŸarsın. dizelin 3000 devir döndüğünü benzinlinin 4500 döndüğünü düşŸünürsen dizel arabaya atılan benzinli motor arabayı 1.5 kat zorlar yada araba motoru :) genelde şŸanzumanın son vitesi motoru doğrudan şŸaft a aktarır buda motor şŸanzuman ikilisini neye atarsan gider demek :)

      aramıza hoşŸgeldin.

4 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.