Ana Sayfa Forumlar Teknik Yeni Başlayanlar Yardım lütfen

6 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
    • #1192
      Ali Can Iþýtman
      Katılımcı

      Selamlar,

      Arabaların ne olduğunu öğrendiğim günden beri eski amerikanlara aşŸık birisi olarak maddi durumumun belli bir miktar düzelmesiyle beraber bir tane almaya karar verdim. Belli bir miktar araşŸtırma yaptım be kısmen ucuzlar ancak merak ettiğim birkaç şŸey var:

      1- LJocukluğumdan beri taptığım araba shelby mustang 1960-1970 arası modelleri. Yalnız aldığım arabanın toparlanabilecek olmasını istiyorum gidip tamamen ölü bir şŸey almanın bir esprisi yok. ıstanbulda aradığım amerikan arabasını nerden bulabilirim?

      2- Buldum diyelim, toparlama olayını yapabileceğim güvenilir bir yer var mı istanbula yakın? Kendim yapmak isterim açıkçası elim bu işŸe yatkındır daha önce de çok araba tamir ettim ama bu biraz beni aşŸar gibi geliyor. Yaptırırken nelere dikkat etmem/önem vermem gerekiyor?

      3- Aracı aldığımı ve yaptırdığımı varsayarak, buna ödeyeceğim vergi nedir? araşŸtırdım bayağı bir ama bu konuda bilgi bulamadım. Fordun son modellerinin vergileri yazıyor sadece.

      Shelby Mustang ile ilgili bilgi sahibi olsam da, amerikan arabalarının geneliyle ilgili cahil sayılırım dolayısıyla sorularım saçmaysa mazur görün.

      Yardımlarınız için şŸimdiden teşŸekkürler.

    • #16290
      fehmi
      Katılımcı

      öncelikle hoşŸ geldin

      inşŸallah rast gelir

    • #16291
      Ali Can Iþýtman
      Katılımcı

      Benim de dusundugum olay o zaten. ǖncelikle hayalime konsantre olup yapamazsam ikinci opsiyona geçeceğim :D Dediğin gibi bu kadar istediğim bişŸeyi dibine kadar araşŸtırmadan bırakmayacağım (ki o da anca zorunda kalırsam) maddi durumum düzeldi ama sınırsız değil ve açıkçası amerikadan getirtmeye kasmak yerine türkiyeden parçaları bulmak daha cazip geliyor :D

      67 yılında çıkan iki mustang e de bayıldığımdan ikinci seçenek de son derece cazip ama o konuda da bir soru yarattım hemen:

      normal 67 mustangin kendisi değil de onu toparlamak için harcayacağım miktar ne kadar olur ve böyle bir aracı kime götürebilirim tamir etmesi için. Forumda da dikkat ettim herkes usta bulunması gerektiğini söylüyor ama muğla haricinde usta adresi yok sanırsam :D Onu da araşŸtıracağım elbet ama bir yerden başŸlamak gerekiyor beni doğru yöne döndürebilirseniz sevinirim.

    • #16295
      fehmi
      Katılımcı

      ya az önce o kadar yazı yazdım tekrar ekleme yapmak için düzelt dedim hepsi gitti yavvvv şŸimdi tekrar yazacam okuyanlarda arkadaşŸ neye cevap yazmışŸ bölee diyecekler benim yazdığım yazı görükmeyince bi yanlışŸ yaptıkk sil başŸtan oldu şŸimdi tekrardan yaz

    • #16292
      riko
      Katılımcı

      AA ya hoşŸgeldiniz

      Shelby Mustang’ler ilk 1960 da değil 65 yılında çıktılar. Satın alma işŸine gelince TR.de bulabileceğiniz Shelby miktarı birkaç adetle sınırlıdır, bunların içinde de öyle ucuza alıp toparlayıp bineyim diyeceğiniz bir örnek bulma şŸansınız olduğunu hiç sanmam.

      Hadi diyelimki denk geldi, toparlanmaya ihtiyacı olan bir Shelby buldunuz. O zamanda sınırlı bütçe, çevre ve bilgi ile bu arabayı düşŸündüğünüz duruma getirip binebilmeniz çok uzun zaman, çok para ve çok acı tecrübelere mal olur ;)

      Bence yeni başŸlayan bir amerikansevere, acemiliğini atacağı ve tecrübe kazanacağı ilk araba olmak için Shelby çok yüksek bir çıta. Chevrolet veya Pontiac gibi fiyat, parça ve anlayan usta bulmak açısından daha uygun ve Tr de daha dilinden anlaşŸılır bir modellerle başŸlamanızı öneririm.

      Kolay gelsin :)

    • #16293
      Angelus
      Katılımcı

      HoşŸgeldiniz,

      Mustang konusunda size tavsiyem işŸalatçı bir firma ile anlaşŸarak ABD’den aracı direk getirtmeniz. BaşŸta biraz pahalı gibi görünsede burada çekeceginiz sıkıntılar ve harcadığınız para ile karşŸılaşŸtırırsanız oldukça makul fiyatlara mal oldugunu göreceksiniz. 2 sene önce bir arkadaşŸımız Amerikada 10 numara toplanmışŸ bir aracı 35-40.000 usd gibi bir rakama mal etti.
      Ama ben ugraşŸacagım diyorsanız paraca düşŸük,yedek parçaları kolayca bulunabililen bir modelle pontiac,camaro gibi başŸlamanız daha dogru olur diye düşŸünüyorum.Gerekli tecrübe elde ettikten sonra aracı elinizden çıkarıp mustange başŸlayabilirsiniz.

    • #16294
      Angelus
      Katılımcı

      Vergi konusu en kötü ihtimal V8 motorda yıllık 1.000 ytl civarı olabilir. Fakat kasko değerleri ile karşŸılaşŸtırarak tecrübeli bir trafik müşŸaviri ile her sene bu rakamı düşŸürebilirsiniz.

6 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.