Ana Sayfa Forumlar Teknik Yeni Başlayanlar Selam Herkese

  • Bu konu 3 yanıt içerir, 4 izleyen vardır ve en son 15 yıl önce illetyus tarafından güncellenmiştir.
3 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
    • #1206
      Efe
      Katılımcı

      Selamlar
      Ben efe istanbul caddebostanda oturuyorum 17 yasindayim 2 senedir motorsiklet 5 senedir araba kullaniyorum uzun zamandir bi amerikan arabasi almak istiyorum ancak cogu kisinin yaklasimindan dolayi tedirgin oldum suan 7000 lira gibi bi butcem var sahibinden.comda impala ve nova ilanlari var bu fiyatlara en basta size sormak istedigim 7000 liraya baska ne araba alabilirim ben bi camaro hayraniyim ama onun icin biraz daha beklemem gerekecek o belli bi sorumda cogu amerikan arabasi sahibi bu arabalarin vakit ve nakit olarak beni yoracagini soyledi bu yuzdende bi tedirgin oldum acikcasi yani temiz motorlu guzel kaportali bi araba bana ne kadar problem yasatabilir? benzin ve vergi disinda bu arabalar bana ne gibi masraflar cikarabilir basiizi sisirdim simdiden eger sorularimi yanitlarsaniz cok sevinirim…

    • #16419
      Angelus
      Katılımcı

      Selam Efe,

      Sana tavsiyem bütçen sınırlı ise düzgün bir nova ile bu işŸe adım atman en az 2 sene bu aracı kullandıktan,yeterli derecede deneyim sahibi olduktan sonra zaten almışŸ oldugun fiyata veya 1- 2.000 tl eksigine aracını satarsın ve istedigin modele terfi edersin.Bu işŸi hobi olarak görürsen hiç tahmin edemeyecegin deneyimler kazanacagını garanti ediyorum. Sonuçta her şŸey aşŸama aşŸama ve sen daha level 1 desin.Bizde sana elimizden geldigince yardımcı oluruz… Diyecegim YaşŸa ve gör pişŸman olmazsın…

    • #16420
      Fýrat Güngör
      Katılımcı

      meraba efe bende yeniyim üstandal burda çok.çok şŸanslıyız :D

    • #16421
      illetyus
      Katılımcı

      Selamlar…
      Cogu kisinin bu konuya yaklasimi her ne kadar yetersiz ve ustunkoru bir anlatim olsada, haklilik payida yok degil.

      Ancak… !

      Burada cok iyi incelenmesi gereken bir kac nokta var ki,
      bir Amerikanla ugrastigi icin cani yanmis ve bunu bir tecrube olarak digerlerine aktarirken, bu kisinin bu isi ne kadar bildigi, ne kadar sevdigi, ne kadar dogru secimler yaptigi, ne kadar dogru yada yanlis uygulamalara giristigi, usta secimi, kisinin karakter yapisi, bir Amerikana ne sebeple sahip olmak istedigi ve parasal acindan da hangi rakamin kime az yada cok gelecegidir.

      Su anda Turkiyede ozellikle de klasik Amerikanlarda, ayni arabanin basit bir jant kapagi icin bile yuz kusur degisik fikir ve uygulamaya rastlanirken, basarili bir cizgi ile ilerlemek ve mutlu sona ulasmanin formulu, bu sevdaya yeni baslayan kisinin maksimum olcude dogru bilgiye ve dogru ustalara ulasmasidir.

      Bir Amerikani alip, onu bir proje sonunda iyi bir duruma getirmek icin gereken temel ogeler, para, zaman, emek ve sabir dir. Tabi bu dortlunun bir araya gelip, iyi bir sonuc vermesi icinde, sart olan temel tas ise, bulunabilen en dogru bilgi dir.

      Guzel kaportali ve temiz motorlu bir Amerikanin daha baska ne gibi sorunlar cikarabilecegi, birazda o arabanin sahibinin titizligi ve karakteri ile orantilidir. Eger sahibi oldugunuz bir Amerikan uzerindeki ugrasinizi bikmadan devam ettirmek gibi bir egiliminiz varsa, cikabilecek sorunlar yuzlercedir ve o proje hic bir zaman bitmez. Her Amerikan yurur ama onun nasil ve ne durumda yuruyecegi sahibine kalmistir.

      Ayrica Angelus un tavsiyesine katiliyorum… Staj niteliginde bir donemdir ve ilerisi icin oldukca iyi fikir sahibi olunmasini saglar.

      Baslangicda oldukca faydasini gorebileceginiz bir mantikla yola cikarsaniz, sanirim isiniz daha kolay olur ; Amerikan arabalari heybetli ve guclu bir delikanliya benzetilebilir ama iclerinde hic bir zaman buyumeyecek ve sahibinin ilgisini hic bir zaman eksik etmemesi gereken bir bebek vardir.

      Kolay gelsin…

3 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.