Ana Sayfa Forumlar Teknik Yeni Başlayanlar CORVETTE C5

  • Bu konu 28 yanıt içerir, 13 izleyen vardır ve en son 16 yıl 7 ay önce Anonim tarafından güncellenmiştir.
28 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
    • #35
      CorvetteC5
      Katılımcı

      corvette C5 almak istiorm, şŸehir içinde tahminen kaç lt yakar?? ve ilk defa bi amerikan a sahip olucam inşŸallah, servise girip çıkması ne kadar tutar; şŸu an bi e-46 3.18 ci ım var… Ona göre çok masraf çıkartır mı??? YArdım ederseniz sevinirim…

    • #1409
      piyu
      Anahtar yönetici

      Corvette gerçek bir spor arabadır. Motoru 5700cc ve 300hp+ Motorun büyüklüğŸü ile orantılı olmayan bir benzin tüketimine sahiptir. Şehiriçi normal kullanımda 14-16lt civarı tüketimi olacağŸını düşŸünüyorum. Bu değŸerlerde pek aşŸırı değŸil. İstediğŸin Amerikan gerçek bir spor otomobil olduğŸundan benzin tüketimini pekte düşŸünmemen gerekiyor.

      Türkiye’deki Chevrolet servisleri ile ilgili pek bilgim yok ama İstanbul’da birçok bölgede bulunabilir diye düşŸünüyorum. Periyodik bakımlarının çok yüksek olacağŸını düşŸünmüyorum. Amerika’da parça fiyatları cok yuksek degil fakat işŸalat yapıldıgından fiyat amerika fiyatının ustune cıkıyor fakat genede hicbir zaman asırı olacagını dusunmuyorum. Bunun yanında modifiye islemlerinde verdigin paranın kat kat ustunde gucu kolayca alabiliyorsun.

      Tum bunların yanında inanılmaz karizmatik bir araçtır. Bence tek düşŸünmen gereken temiz kazasız bir araç bulman.

      Kolay Gelsin.

    • #1410
      CorvetteC5
      Katılımcı

      VeridiğŸin bilgiler için teşŸekkür ederim; Ben Corvette i biraz da karizması ve amerikan V8 için alıorm ama çok gezen bi insan olduğŸum için yaktığŸı benzin de çok önemli. Ama dediğŸin değŸerler beni çok sevindirdi :P

    • #1411
      piyu
      Anahtar yönetici

      Bu arada unuttuğŸum bazı negatif bilgileride aktarmam gerekiyor.

      1.Zengin çocuğŸu damgası yiyeceksin (olsanda olmasanda)
      2.Sürekli kıskanç bakışŸlarla izleneceksin 😮
      3.Bu arabaya benzin yetişŸtirebilmek için benzin istasyonu sahibi olman ya da sahibinin kızı ile evlenmen gibi saçma esprilere konu olacaksın
      4.Sadece 2 kisi gecebileceksin
      5.Sırf sesi için gaza basmak isteyeceksin

      bu kadar olumsuzluk seni caydırmasın ama 😉

    • #1412
      CorvetteC5
      Katılımcı

      Yani şŸu an BMW 3.18 ci im var ama durumlar o kadar abartı deil :P Babama disel bi 4X4 alıcaz , ben de corvette istiorm …
      Hem Corvette in güzelliğŸi , hem kızların ilgisi , zengin züppe demeleri de kötü deil sonuçta :)) bi de herkese çok yakıo diyecem ki milleti gezdirmek zorunda kalmayayım :P
      Bakalım inşŸallah alırım. Senin de amerikan var galiba??

    • #1413
      piyu
      Anahtar yönetici

      şŸŞ-iİ-ıI-ğŸÐ-öǖ-üǜ-çLJ – Yaklasık 1 sene önce sattığŸımdan şŸuanda bir amerikanım yok ama ileride gene almayı düşŸünüyorum. 3 sene boyunca 1977 model bir Camaro kullandım ve keyfini sonuna kadar çıkardım. LJok performanslı olmasada amerikanlara özgü keyifleri veriryordu. Umarım sende güzel bişŸi alırsın.

    • #1414
      taseal
      Katılımcı

      araba cok guzel… LS1 adinda bir motor var… GMin yaptigi en iyi motorlardan biridir… bu motora baya modifiyede var…

      corvette ayrica cok hafif bir araba…. arabanin heryeri fiberdir… yanliz cok mu cok benzin yakican… ben 15 galona sansliysam 170 mil gidiyorum (11.3 mpg)

      corvettelerin controlu cokda iyidir… yola yapisir… ve unutma, GMin otomatik sanzimanlari en iyilerdendir…

      tabii corvetteler burda ucuzda degil :P

      98lerin eksantrikleri cok azcik daha buyuk, ama 01-02lerde hava giris manifoldu LS6 motorundan… ve ayrica bazi blocklarda LS6 (02 senesinde LS1 blocklari yetmedi :P)

      bu arada LS6 motoru corvette z06 motorunda kullanilan motor, ve cok az fark var aralarinda, ama onlar 385-405 beygir…

      insallah yardimci olabildim :P

    • #1415
      c5corvette
      Katılımcı

      Agirlligi 1570kg bence okadar hafif degil :) 97 modellerin benzinpompasi biraz yuksek sesle calisiyor bunlari 98de degistirdiler 97 koltuklarin deri kalitesi dusuktu ve catlamaya neden oluyordu, tavan arasindan asiri yagmurlarda veya tazikli yikamalarda su kacirabilir.

      99 modellerinde ilkdefa Head up display cikti (HUD).

      2000 modellerinde yeni cantlar var, Magred 2 ve Millenium Yellow rekleri option olarak produksiyona girdi. Convertible modelin brandasi daha kalin ve daha iyi izolasyon yapiyor. 2ci generasyon F45 suspansiyon

      2001de buyuk degisiklikler oldu, manuell vitesin performansi yukseltildi, daha guzel biri antispinn takildi, Z51 spor paketinde servoya ekstra sogutucu takild. Motora yapilan degisiklikler sunlar. Hava giris manifoldu LS6 dan, eksantrik mili, eksoz manifoldu ve daha iyi tuning. Bu degisikliklerle 2001lerin gucu 5 beygir ve 40 torkla bir artis oldu.

    • #1416
      TheFASTEST
      Katılımcı

      bence duz 6 alirsan daha iyi bir secim olur….duz corvetteler performans da daha basarili….

    • #1417
      cemed
      Katılımcı

      Ben de ılk olarak Mazda RX7 vardı. Hayatta hıc bır arabaya degısmem dıyordum. Ta kı Amerıkanlarla tanısana kadar. Corvette gerek performansı gerek karızması ozellıkle de sesı bakımından bana gore mukemmel bır araba. Bu arada model olarak klasık sectıysen onun zevkı daha bır baska.Tabı kı tercıh meselesı. Ama dusunmenı tavsıye ederım.Benım keyfım hep klasıklerden yana. Sadece vesadece ıyı vede kazıklamayan bır amerıkancı bulacaksın. Tek yapman gereken oncelıklı ıs bu. Cunku bu konuda senın veya Amerıkana yenı merak salanların bence korkulu ruyası bu olmalı. Ne yazıkkı bu konuda ıstısmar cok fazla. Canım yandıgı ıcın degıl. Izmır dekı butun Amerıkan oto tamırcılerını tanıyorum ve bır cogu samımı arkadasım. Istanbul da bır sefer arabam bozuldu. Oyle fıyatlar cektılerkı kızdım arabayı Izmır e cektırdım. Inan daha ucuza geldı.

    • #1418
      piyu
      Anahtar yönetici

      cemed,

      Forum’larımızda DiğŸer Bölümler’in altında Ustalar ve Servisler bölümü var. İzmir’deki amerikancı denilebilecek amerikanla ilgili ustaların adreslerini, telefonları ve ilgili olduklarını konuları bu bölüme yazabilirmisin?

      İzmir’de olupta hiç bilmeyen birçok kişŸi olaabilir ve çokta işŸimize yarayabilir.

      Tabiki sadece cemed değŸil herkes yazabilir.

      TşŸkler

    • #1419
      CorvetteC5
      Katılımcı

      arkadaşŸlar verdiğŸiniz bilgiler için teşŸekkür ederim… Peki Amerikanlarınızı hangi servislere götürüosunuz ??? Ve servis ücretleri, yedek parçalar falan nassı ?

    • #1420
      Mustafa YÜKSEL
      Katılımcı

      şŸu an yok ama varken genelde biz tamir ediyorduk..şŸanzuman için şŸaşŸmazda bir amerikancı vardı ona götürmüşŸtük ama ismini unuttum (ankaradayım)

      diğŸer yani motor aksamı falan evin önünde hallediliyo…

      servise götürüyosan büyük mevlalar istiyolar bizden motoru toplamaya 300 mil istediler parcalar dahil 80 milyon civarı bir paraya babamla evin önünde hallettik…diğŸer şŸeyleride genelde biz yapıyoruz

    • #1421
      caglarolce
      Katılımcı

      ArkadaşŸlar merhaba;
      Sitenize bugün üye oldum ve konu başŸlığı açmadan önce bana uygun bir başŸlık önceden açılmışŸmıdır diye gezerken bubaşŸlığa rastladım.

      Ben 98-2000 arası yada 2005 model corvette almak istiyorum.Fakat kafamda netleşŸmeyen bir çok soru var çünkü AA dan hiç anlamam.Benim ki sadece spor araba tutkunluğu.
      1-ǖncelikle corvette c5,c6,z06 gibi modeller var bunlar arasındaki farklar nelerdir?
      2-Yakıt olayını merak ediyorum ama bu arabaya zevkim için binecek isem bu arabayı almamda kararımı değişŸtirecek bir faktör olamaz.Ama km de ne yakar bilmek isterim.
      3- 98-2000 arasınımı tercih etmeliyim ki o kasa daha hoşŸuma gidiyor yoksa servis gibi dertlerden dolayı 10 senelik bi araca bineceğime 2005 model mi alayım?
      4- Ben eskişŸehirdeyim bu araçtan eskişŸehirde hiç yok,servis olayını nasıl halledicem,sıksık bakım istiyormu?
      5-Arabanın modeli ister 98 ister 2005 olsun benim bu işŸe ayıracağım para 100000 doları geçmeyecek,iyi bir bütçe ayırdığıma inanıyorum bu sebeple alacağım ikinci el aracın temizliğine nasıl güvenicem?
      6-Alacağım aracın otomatik vitesmi yoksa düz mü olmasını tercih etmeliyim?Bana kalsa düz alacam çünkü o araçta vites atamadıktan sonra pekbi kıymetinin kalmayacağına inanıyorum.

      Bu sorularıma ayrıntılı cevap verebilirseniz sevinirim.
      Yukarıda yazılanları okudum bu aracın birde olumsuz yanları yazılmışŸ,zengin züppe çocuğu damgası yemek gibi :) ǖyle bi kaygım yok nasipse tamamı ile kendi birikimimle alacam 😉
      Bana bu konuda yardım edecek herkese teşŸekkür ederim…

      bana msn den ualaşŸabilirsiniz. caglarolce@hotmail.com

    • #1422
      illetyus
      Katılımcı

      Caglarolce, oncelikle sitemize hosgeldin diyerek basliyayim….

      Sana Corvette hakkinda verebilecegim cok fazla bir bilgi yok, bu yuzden eksik yada yanlis bisey soylemektense Corvette’ i taniyanlar anlatsa daha iyi olur.
      Ancak yolladigin mesajda dikkatimi ceken bazi noktalar oldu, bu yuzden vakit kaybetmeden dikkat cekme anlaminda yazayim dedim.

      Oncelikle AA’ dan hic anlamadigini belirten ama Covette’ lere ilgisi, begenisi olan cicegi burnunda bir Amerikanciya tesekkur etmek lazim.

      Eskiden beri zaman zaman bahsi acilan bir konu, yani gercekten Amerikanci olmak dedigimiz sey, iste senin yazdigin ikinci madde de net bir sekilde duruyor…..

      Ikinci nokta ise, almak istedigin arabanin, baskalari tarafindan ne gozle gorulecegini hic umursamadan begendigi bir Amerikan’ i almak istemen…

      Bu site uyelerini tenzi ederek soyluyorumki ;
      Umarim senin mesajindaki bu noktalar, hem senin konumunda olan diger yeni baslayanlara hemde yillardir bu arabalarla bir sekilde ilgilenip, kullanip ama hala Amerikanciligin ne oldugunu kavrayamamis olanlar icin bir ornek olur……

      Simdiden hayirli olsun….
      Uygun bir tane bulup aldiginda, gule gule ve keyifle kullan.

    • #1423
      piyu
      Anahtar yönetici
      caglarolce wrote:
      ArkadaşŸlar merhaba;
      Sitenize bugün üye oldum ve konu başŸlığı açmadan önce bana uygun bir başŸlık önceden açılmışŸmıdır diye gezerken bubaşŸlığa rastladım.

      Ben 98-2000 arası yada 2005 model corvette almak istiyorum.Fakat kafamda netleşŸmeyen bir çok soru var çünkü AA dan hiç anlamam.Benim ki sadece spor araba tutkunluğu.
      1-ǖncelikle corvette c5,c6,z06 gibi modeller var bunlar arasındaki farklar nelerdir?
      2-Yakıt olayını merak ediyorum ama bu arabaya zevkim için binecek isem bu arabayı almamda kararımı değişŸtirecek bir faktör olamaz.Ama km de ne yakar bilmek isterim.
      3- 98-2000 arasınımı tercih etmeliyim ki o kasa daha hoşŸuma gidiyor yoksa servis gibi dertlerden dolayı 10 senelik bi araca bineceğime 2005 model mi alayım?
      4- Ben eskişŸehirdeyim bu araçtan eskişŸehirde hiç yok,servis olayını nasıl halledicem,sıksık bakım istiyormu?
      5-Arabanın modeli ister 98 ister 2005 olsun benim bu işŸe ayıracağım para 100000 doları geçmeyecek,iyi bir bütçe ayırdığıma inanıyorum bu sebeple alacağım ikinci el aracın temizliğine nasıl güvenicem?
      6-Alacağım aracın otomatik vitesmi yoksa düz mü olmasını tercih etmeliyim?Bana kalsa düz alacam çünkü o araçta vites atamadıktan sonra pekbi kıymetinin kalmayacağına inanıyorum.

      Bu sorularıma ayrıntılı cevap verebilirseniz sevinirim.
      Yukarıda yazılanları okudum bu aracın birde olumsuz yanları yazılmışŸ,zengin züppe çocuğu damgası yemek gibi :) ǖyle bi kaygım yok nasipse tamamı ile kendi birikimimle alacam 😉
      Bana bu konuda yardım edecek herkese teşŸekkür ederim…

      bana msn den ualaşŸabilirsiniz. caglarolce@hotmail.com

      sordugun soruların cevabı bayag uzun oluyor…

      kısa kısa aktarayım sonra devam ederiz… c5 c6 seklinde gidenler jenerasyonları ifade ediyor… c5 5.jenerasyon c6 6.jenerasyon anlamında… 90’lı yıllardan sonra corvetteler birbirine cok benziyor ve hepsi birbirinden güzel…

      benzin tüketimi 12-13lt’nin altına hicbir zaman dusmeyecektir…

      bir arabaya bu kadar para veriyorsan bakımlarında da ctesi sabah erkenden seni istanbul’a bekleriz :) (ankara’yı bilmediğimden birsey diyemedim, orası da olabilir)

      corvette gelir seviyesi iyi olan ve spor araba isterim diyen bircok kisiyi cabuk cezbediyor… bunun sonunda kazalı corvette’ler piyasada oluyor… bence alacagın araba spor araba oldugundan onemli olan kaza yapmamıs olmasıdır… kullanım sekli ve kullanan kisiden emin olman isine yarayacaktır…

      diger yandan farklı yılların farklı motor tipleri var, mesela yılı daha yeni olup motoru daha az modifiye edilebilen bir corvette’te olabilir… corvette konusunda uzman kisiler var, özellikle ls1aa nickli üyemiz sana cok detaylı bigi verebilecektir….

      http://www.amerikanaraba.com/index.php?name=Forums&file=viewtopic&t=656

    • #1424
      Tümer ARCAN
      Katılımcı

      ya benim merak ettiğim bişŸey var bu konuyla ilgili(almayı düşŸündüğümden değil malesef)

      mesela 2001-99-2003 gibi yıllar baz alınırsa bu araçların bu yıllara göre vergileri ne durumda?

    • #1425
      piyu
      Anahtar yönetici

      amerikandelisi durum sudur… hatta siteye ekliyorum…

      4000cc üstü tüm otomobiller

      2007-2005 (1-3 yaşŸ) 11.845 YTL
      2004-2002 (4-6 yaşŸ) 8.883 YTL
      2001-1997 (7-11 yaşŸ) 5.263 YTL
      1996-1993 (12-15 yaşŸ) 2.368 YTL
      1992 ve öncesi (16 yaşŸ ve yukarısı) 920 YTL

    • #1426
      caglarolce
      Katılımcı

      piyu benim attığım mesaja ben senin cevap verebileceğini zannediyordum,benimle biraz daha ilgilenmeni rica edicem çünkü sanıyorum sen moderatörsün.

    • #1427
      Tümer ARCAN
      Katılımcı

      hmmm 🙄 teşŸekkürler.demekki hayranı olduğum kasaya biraz yaşŸlandıktan sonra sahip olabilirim.ehuehuehu…

    • #1428
      piyu
      Anahtar yönetici
      caglarolce wrote:
      piyu benim attığım mesaja ben senin cevap verebileceğini zannediyordum,benimle biraz daha ilgilenmeni rica edicem çünkü sanıyorum sen moderatörsün.

      caglarolce moderator herseyi bilen anlamına gelmiyor 😉

      yukarıda bilgim dahilinde yazdım… ls1aa’ya email attın mı? ya da özel mesaj gönderdin mi? yardımcı olacaktır.

      birde bazı konular var benim bilgimin cok ustunde örnek corvette’te düz vites mi otomatik vites mi? gibi, bunlara yorum maalesef yapamıyorum ama daha önce yazılanlardan fikir alabilirsin…

    • #1429
      LS1aa
      Katılımcı
      piyu wrote:
      yukarıda bilgim dahilinde yazdım… ls1aa’ya email attın mı? ya da özel mesaj gönderdin mi? yardımcı olacaktır.

      Selam ve tesekkurler.
      C5 LS1 5.7Lt 350hp – 365 tork
      C5 Z06 LS6 5.7Lt 405hp – 400 tork

      LS6 ve LS1 temel olarak ayni motordur. Belirgin farklari LS6 nin daha buyuk eksantrik kullanmasi (high lift) ve kompresyon oraninin daha yuksek olmasidir (higher compression), ayrica LS6 de daha buyuk ve akici bir manifold ve farkli kapaklar (243 casting) bulunmaktadir.

      C6 LS2 6.0Lt 400hp – 400 tork
      C6 Z06 7.0Lt 505hp – 470 tork

      Otomatik mi duz vitesmi sorusunun cevabi sizin hangisini bulabileceginize ve hangisinin size daha cok zevk verecegine bagli. Sahsen ben duz vitesliyi tercih ederdim.

      Yakit sarfiyati stok LS1/LS2 ve LS6 lerde takriben 1 galon ile 17-27 mil arasi, sanirim 1 galon 4 litre oluyor ve 1 mil 1.6km. Agir modifiyeli LS1, LS2 ve LS6 lerde bu rakam 1 galon ile 9 mile kadar dusebiliyor.

      Saygilar.
      Ali A.

    • #1430
      piyu
      Anahtar yönetici

      Ali sağol :)

      her işŸin bir bileni var iste…. 😉

      caglarolce niyetin ciddi ise fırsatı kacırma her sorunu sor… gercek kaynak… :)

    • #1431
      LS1aa
      Katılımcı
      piyu wrote:
      her işŸin bir bileni var iste…. 😉

      estagfurullah, yardimci olabiliyorsam ne mutlu.

    • #1432
      caglarolce
      Katılımcı

      öncelikle illeyites e teşŸekkür ederim,piyu senden de özür dilerim çünkü ben senin ilk mesajını görmemişŸtim sadecevergiler hakkında attıklarını gördüm buda beni tatmin etmemişŸti benim forumu iyi takip edemememden kaynaklandı,LS1a sanada teşŸekkür ederim ilgin ve bilgin için,benim sizden son bir isteğim olacak,ben bu arabayı ağustos 15 gibi düşŸünüyorum o gün geldiğinde bu arabayı beraber alalım bu konuda günügeldiğinde bana piyu ve ls1a yarım ederseniz sevinirim

    • #1433
      piyu
      Anahtar yönetici

      ls1aa amerika’da yani sana ancak forum’lardan destek olabilir…

      bende dediğim gibi gerçekten bu yıllar icin cok tecrubeli degilim…

      sen bir tanesini begendigin zamana bana iletirsin, tanıdıklardan arastırıp yardımcı olabilirim.

    • #1434
      1967mustangfastback
      Katılımcı

      bizim memleketın benzınlerı malum bende 94 camaro var 14 lıtreler ozellıkle ıstanbulda trafıkte cok ıyımser rakamlar ben ortalama 20 lıtre yakıyorum genelde 18-19 cıvarı bunun altına hıc dusemedık :) uzun yol harıc ve benım araba lt1 makınalı ve 65000 km rede ve hıc bır yerı oynanmamıs ve bu benzın degerlerının altına dusemedık :) benzını ıyı hesapla :)

    • #1435
      Angelus
      Katılımcı
      1967mustangfastback wrote:
      bizim memleketın benzınlerı malum bende 94 camaro var 14 lıtreler ozellıkle ıstanbulda trafıkte cok ıyımser rakamlar ben ortalama 20 lıtre yakıyorum genelde 18-19 cıvarı bunun altına hıc dusemedık :) uzun yol harıc ve benım araba lt1 makınalı ve 65000 km rede ve hıc bır yerı oynanmamıs ve bu benzın degerlerının altına dusemedık :) benzını ıyı hesapla :)

      Ahh ahhh şŸu 13-14 lt olayını bir görsem ne sevinecegim ne kadar kasarsam kasayım 19 lt altına düşŸmüyorum….

    • #1436
      Anonim
      Ziyaretçi

      herkese selamlar arkadaşŸalar öncelikle,
      ben 2000 model avrupa c5 corvette sahibiyim. öncelikle 5700 cc motor oldugunu hesaba katarak benzin sarfiyatı klasik bi cümle olsada sana bağlı ki ben pazar günleri kullandıgım ve sakin gittiğim de 14 litre yakıyorum fakkaaaatttt yarım depo benzinle yeniçiftlikten mahmutbey gişŸelere basarak zorgeldiğimide bildirmeyi bir borç bilirim.
      ayrıca bu arabanın vergiside yüksek kaskosuda 8 bin ytl civarı.
      gelelim fiyakasına, porşŸu olan arkadaşŸlar dahi seni kesicek yolda insanlar arabanın resmini çekicek. istemediğin kadar fiyaka ve ortamın olucak ayrıca kızlrın ilgisindende sıkılabilirsin:D

28 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.