Ana Sayfa Forumlar Teknik Yeni Başlayanlar AMAN DIKKAT…!

43 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
    • #398
      illetyus
      Katılımcı

      Arkadaslar bugun benim Koca oglanin talihsiz gunuydu…. 😥

      Sabahla oglen arasi bir saatte Atakoyde bir taxi sayesinde trafik kazasi gecirdik.
      Kirmizi isikda durdum beklerken tahmini olarak 70 – 80 Km suratle bir taxi, fren pompalama, vites kanirtma ve bilumum girisimlerine ragmen hizindan hic bisey kaybetmeden arka tamponuma etiket oldu…..

      Yagmur ciseleme vaziyetinde oldugu icin asfalt en berbat ve tehlikeli kivamindaydi.

      Kis mevsimine girdikmi gircezmi ne oldugu belli olmayan bu mevsimde ozellikle bu sekil karaktersiz yagmur ortamlarinda aman diyim sizlerde dikkatli olun ne olur…..Bu sekil kayma durumu daha onceleri sirket araclarini kullanirken yillarda benimde basima bir cok defa geldi o yuzden biliyorum yapabileceginiz pek bir sey kalmiyor……

    • #6576
      acmecamaro
      Katılımcı

      onu bunu birak da arabya bisey oldumu onu soyle, sen entry girdigine gore bisey yok sende, arabaya ne oldu?

      Gecmis olsun tabii, tasici yasiyormu?

      Gecmisolsun tekrar…

    • #6577
      Pontiac301
      Katılımcı

      geçmişŸ olsun abi.ben ankaradan dönerken novayla ölüyordum 2 hafta önce…..bolu dağŸından aşŸağŸıya inerken ismailin virajına daha gelmeden bir önceki virajda nova hakimiyetini kaybetti sağŸ sol kontra derken frene tam abandım ve bir manevrayla nası olduysa 180 derece döndüm… hiç hasarsız durdum…allahtan 7-8 saniye arkamdan kimse gelmedi yoksa paramparça olurdum….yağŸmurda ciseliyordu zaten en tehlikeli yol tipi….

    • #6578
      acmecamaro
      Katılımcı

      bir kere nova kendini kaybetmez, sen kontrolu kaybetmissin :)
      2- araba kayinca yapilacak enson sey frene basmaktir
      3-gecmis olsun…

    • #6579
      Pontiac301
      Katılımcı

      abi arkadan kontrolu kaybetti,9 yıllık hoosier lar var arkada,heyecandan frene abandım elimde sandwcih vs vardı… çok sağŸol abi…

    • #6580
      Memo
      Katılımcı

      Cok gecmis olsun her ikinizede.

      Illetyus umarim cok onemli bir hasar yoktur. Olsada bosver cana gelicegine mala gelsin.
      TR de yol sartlari lastik kontrollunun olmayisi butur kazalarinin riskini artiriyor malesef.

      Herkese kazasiz yolculuklar dilerim

    • #6581
      Anonim
      Ziyaretçi

      Gürcan abi çok geçmişŸ olsun şŸimdik mala can a davasına girmiyicem bende biraz sürtüğŸüm için mustang’i adamın içine oturyor çok fena(2 gün durduk yere ağŸlıyordum) herneyse abi tekrardan geçmişŸ olsun ben çıkarmıyorum benim atı aklım başŸıma geldi bi kaç kere yağŸmurda 3 defa filan viraj dışŸına çıktım volkan ışŸık gibi gidiyorum çiseliyince hava.

    • #6582
      illetyus
      Katılımcı

      Herkeze cok tesekkurler……

      Bende bisey tok….Aslan oglumda da bisey yok….
      Tampon olmasi gereken olculerinde aynen yerinde duruyor…
      Hic bir sey, yerinden bir milim dahi kipirdamamis sadece plakanin yan tarafinda kalan duzlukde derin bir siyrik var…….Oda macun ve rotusla kapanir.

      Mehmet sanada gecmis olsun !
      O rampanin inisi gercekden eski Amerikan yada yeni otomobil dinlemiyor ve orada kontrolu kaybettigin zaman yapabilecegin fazla bir sey yok, gelmis gecmis olsun..!

      Cihan emin ol bende o anda kendimle ilgi her hangi bir seyi degil, adam arkamda daha patlamadan vurus hizina gore Camaro da cikacak hasarin seklini ve boyutunu hesaplamaya basladim….(saliseler icinde beynimden gecen ve icime coken aci oydu hakikaten)

      Bugunki olayda taxi nin lastikleri, soforun hatasi, yolun kaymasi falan her sey bir kenara ama ;
      Birincisi adama gercekden acidim cunki resmen Sahinin sase kollari asagi dogru kapandi sag sol iki camurluk iceri dogru katlandi yani on tekerlerin kulelerine kadar hasat…Sofor ve on koltuktaki yolcusu senkronize bir sekilde on cama kafa attillar, sofor kapisina icerden tekme atip acti. Zannediyorum gogsunde ufak bi zedelenme var direksiyondan dolayi.

      Ikincisi “oglum” bu gun bir kere daha gogsumu kabartti….
      Garaja dondugumde oradaki cocuklar “aabi nooldu hayirdir suratin bozuk” dediklerinde olayi anlattim, arabanin uzerinde hasar arayip bulamayinca “aabi sen bizle dalgami geciyon” dediler inanmadilar 😆 😆

      Arkadaslar her zaman otomobili olanlara hatirlattigim gibi, (gerci sizler icin gerek yok ama) lastiklerinizin illaki asinmasini beklemeyin !
      Disleri olan lastik bile az kullanilmis dahi olsa bir sure sonra sertlesip yol tutma yetegini kaybedebiliyor…ki yagmur ciseleme kivaminda iken asil tehlike o zaman basliyor.

      Tekrar herkeze tesekkurler, kazasiz sorunsuz keyifli surusler……..

    • #6583
      illetyus
      Katılımcı

      EN BUYUK AMERIKAN OTOSU, BASKA BUYUK YOK….

      Bu is bu kadar arkadas……

      Yak yakabildigin kadar aslan oglum benim be…Heladir sana…..!

    • #6584
      Memo
      Katılımcı

      Iyi iyi sevindim.

      Bu arada birsey dikkatimi cekti sen arabandan oglum diye bahsetiyrosun. Ben kizim derim :P. Yaa insanlarin arabalarini sevmesi ne guzel bir duygudur.

      Bu arada cana gelen mala gelsin dedim ama size hayatimin en kotu kazasini anlatiyim. Bilirim insanin sevdigi arabanin basina birsey gelmesinin nasil koydugunu. Ama o kaza bugun beni ben yapan olaylardan biridir. Hala icim sizlar.

      Sene 2000 Aylardan aralik. En sorumsuz oldugum donemler. Fransa’da okuyorum ama dersler iyi gitmiyor, isim gucum kizlarla gezmek aileye turlu turlu problemler cikarmak. Fransa’dan ayrilma karari aldim TR ye dondum binbir simariklik sonucu o zamanlar hayatimin arabasi olarak gordugum SLK230 Comp umu aldirdim. Siyah ici kirmizi duz vites super bisi bugun olsa bile keyifle kullanirim. 1998 model tee Adana’da buldum da getirdim. 30000 de lastikler bitmeye yakin. Belli hala ilk lastikler. Neyse arabanin 5. gunu Memo bey USA ya transfer olucak ya Cumartesi sabahi sinavi var. Kim dinler gene Cuma aksami alemde beyimiz. Neyse o gece tabi saat 5i buldu eve girmem 8 de sinav var. Bi gozumu actim saat 8’e ceyrek var. Don’t panic 193 Beygir var altinda Maslak Ulus dedin nedir…. Cikis o cikis. Ustumde hala dun geceden kalma kiayafetler camur gibi firladim. O ara Maslak ta oturuyordum arabanin Preses otele kadar isinmasini bekledim basmadim; sonra bi kapattik kapatis o kapatis Yerler islak yagmus cilseliyo kabak lastik umrumda diil. ILk arkadan itisli arabam, ilke kez boyle beygirlere sahip bir arabam olmus umrumda mi bi o ara bir bu ara yolda genis makas makas ustune en sonunda araba yanladi. Contrayi versem cop kamyonu vs derken kaza aninda ne kadar hizli dusunulur bilirsiniz askeriyenin ordaki isiklarda done done agaca. Elenor68 oradan gecer bak agac hala yamuk gorursun. Araba paramparca ne dashbord kaldi ne bisi, o ara gozlukluydum oda gozume lens oldu. O an nasil koydu bana o arabayi pert etmek. O an nedemek hala koyuyor. O gunden sonra icki icemiyorum resmen, Gece eylenceleri tadinda birakiyorum, asla arabamla makas vs tehlikeli haraket trafikte yapmiyorum. Ders calismayada basladik USA da honors la mezun olduk :D. Birda yuzum olupta bizimkilerden ole simarik taleplerim olmadi zaten yasimda musayit degil artik 😆 Bu arada sinavdan cikip arabayi lastikciye goturecektim kismet olmadi. 🙄

    • #6585
      Lowrider
      Katılımcı

      Çok geçmişŸ olsun valla ben 2 senedir kasım ayından sonra arabayı otoparka çekiyorum yağŸmurlar bitene kadar trafiğŸe çıkmıyorum. Sen ne kadar iyi kullanırım ben kaza yapmam desende bu şŸekilde baskası gelip çarpıyor yapıcak bişŸey yok.

    • #6586
      Angelus
      Katılımcı

      GeçmişŸ olsun ılletyus.

    • #6587
      acmecamaro
      Katılımcı

      F body ler ve genelde arkadan itisli araclar biraz fazla beceri gerektiriyor…o yillarin teknolojisi ile de islak zeminlerde yol tutmakta zorlaniyorlar…. bence en iyisi yagmurda unutmak arabayi…

      Bu gunun sartlarinda Klasik bir amerikani da hobi arabasi olarak gorup guzel havalarda kullanmak gerek sanirim…

      Hepimize kazasiz gunler.

    • #6588
      haldic
      Katılımcı

      Talihsizlik yaşŸayan arkadaşŸlara geçmişŸ olsun, son defa yaşŸanan anılar olsun bizlere

    • #6589
      XLR-V
      Katılımcı

      Gecmis olsun ve bir daha da olmamasi dilegiyle , herkese kazasiz keyifli surusler dilerim

    • #6590
      illetyus
      Katılımcı

      Tekrar tesekkurler herkeze……..

      Arabama taktigim isim kendiliginden cikti ortaya…
      Aldigim ilk gunden beri sergiledigi genel durum ve restorasyon asamasinda bize cikarttigi hergelelik’ ler yuzunden ustalarimin ve benim gozumuzde bir tur “yaramaz hasari ama sevimli bir oglan cocugu” tiplemesi canlandi… 😆
      Tabii birde mavis gozlu ( Husky ) yakisikli oglumun etkiside var….
      Onun goz rengi ile arabanin rengi mukemmel bir uyum icindeydi 😆 😆 😆

      Memo, atlattigin kaza icinde gecde olsa gecmis olsun…. Bazi seyleri yasamak gerekiyor hakikaten….Baska seyleri anlamak icin….

    • #6591
      piyu
      Anahtar yönetici

      1. camaromun lastikleri kabak hafif yagmur… arkada annem ve babama yeni aldıgım arabanın ne kadar guzel oldugunu, aklı basında kullandıgımı filan anlatırken ısıklardan kalkmamla arabanın yanlaması bir oldu… bende hemen gazı kesip toparladım… bizimkiler durumu anlayana kadar… bakın lastikler ne kabak tehlikeli boyle kullanmak para verinde lastik alayım demistim :) :) :)

      2. ben amerikancıya amerikancı demem, yagmurda kullanmaya cesaret edemiyorsa :)

      3. herkes kabak lastikle kullanıyor…fakat o kabakların yerine yenisini alması icin kotu bisi olması gerekiyor… buna bende dahilim… nasıl bir olay cozemiyorum? oysaki sacma sapan oldugunu herkes cok iyi biliyor… ama halen gidipte almıyorum…(hatta halen :) )

    • #6592
      Anonim
      Ziyaretçi

      yerler hafif islakken sole guzel bi viraj olucakta bole arkasini yanina alip donucen aman aman cok zevkli yaa… bazen tutamiyorum kendimi insanlarin oldugu yerlerdede yapiveriyorum cok kufur ediyolar ama etsinler ben cok zevk aliyorum yagmurda isi daha eglenceli hale getiriyo :) bitik potenza larimla ne guzelde beee

    • #6593
      illetyus
      Katılımcı
      piyu wrote:
      bakın lastikler ne kabak tehlikeli boyle kullanmak para verinde lastik alayım demistim :) :) :)

      Bak sen uyaniga……. 😆 Ama guzel taktik yani ne yalan soliim 😆

    • #6594
      illetyus
      Katılımcı
      emir wrote:
      yerler hafif islakken sole guzel bi viraj olucakta bole arkasini yanina alip donucen aman aman cok zevkli yaa… bazen tutamiyorum kendimi insanlarin oldugu yerlerdede yapiveriyorum cok kufur ediyolar ama etsinler ben cok zevk aliyorum yagmurda isi daha eglenceli hale getiriyo :) bitik potenza larimla ne guzelde beee

      Dediklerin guzel, bende bazen yapiyorum acikcasi….dogru ya dogru 😆
      Gerci su arkadan kufur meselesi, oyle bir hareket yapsan da yapmasanda genel olarak bu arabalari kullandigimiz icin hep ediliyor zaten… 😆

      Aman yinede dikkat ! insan olsun olmasin, en uygun olan yerde ve kimseyi tehlikeye atmayacak sekilde yapda…..

    • #6595
      acmecamaro
      Katılımcı

      doganim, yanlamak ayri yagmurda kullanmak ayri ;) yanlamak araban guclu ise kuru havada iyi lastikle de oluyor ;)

      yagmurda arabamin cicleri kirleniyor :)

    • #6596
      piyu
      Anahtar yönetici

      yaw benimki guclu degildi… ondan kabak lastik-yagmur kombinasyonunu kullanıyordum :)

    • #6597
      illetyus
      Katılımcı

      Son zamanlarda bende yolda bir bosluk buldummu asiliyorum valla…..
      Nasil olsa lastikler yeniligini ve iyiligini kaybetti diye…. 😉

      Acikcasi yeni lastikler varken icim el veripde yapamiyorum…. 😆

      Bu arada aklinizda olsun, 215 / 70 R 14 yada 225 / 70 R 14 ebatli ancak, INCE BEYAZ SERITLI ” 0 ” lastik ariyorum….
      Uzerindekiler Michelin ve yukarida yazdigim modelde ama bu markanin Turkiye ye getirdiklerinde boyle bir model yok…….

    • #6598
      acmecamaro
      Katılımcı

      ben de 225-70-16 ariyorum uygun fiyatli sifir tabii

    • #6599
      illetyus
      Katılımcı
      acmecamaro wrote:
      ben de 225-70-16 ariyorum uygun fiyatli sifir tabii

      Burak, 70 profil yuksekliginde senle benim isimiz zor walla… 😆

      Ancak bu gun bir lastik bayiinde “Marshall” markali bir lastik buldum bana uyan ebatlarda ama markanin kalitesi hakkinda hic bir fikrim yok.

      Ama senin verdigin olculerde biraz ilginc geldi bana…16 Inch jantlar icin 70 profil varmi…..?

      Bu arada FireStone hakkinda hic bilgin varmi, nasil bir seydir…. 🙄

    • #6600
      oldsmobile
      Katılımcı

      abi selam
      aradigin tipte lastik turkiyedeki yokohamalar icin mevcuttur ama hangi ebatlar icin var bilmiyorum ama sunu biliyorum ki mesela 205 75 14 icin var cunku biz kullaniyoruz cok şŸık güzel oluyor…
      lastikciler lastiklerinin kaliteleri konusunda pek bir bilgim yok cok yeniyim ya yani yanlis olmasim ama yokohama radial iste beyaz cizgili ne cok kalin cizgisi ne de cok ince…. amerikan geliyor diyor cizgiler :)
      hani yokohama bazi yerlerde cok iyi degil deniyordu ama bilmiyorum iste

    • #6601
      illetyus
      Katılımcı
      oldsmobile wrote:
      abi selam
      aradigin tipte lastik turkiyedeki yokohamalar icin mevcuttur ama hangi ebatlar icin var bilmiyorum ama sunu biliyorum ki mesela 205 75 14 icin var cunku biz kullaniyoruz cok şŸık güzel oluyor…
      lastikciler lastiklerinin kaliteleri konusunda pek bir bilgim yok cok yeniyim ya yani yanlis olmasim ama yokohama radial iste beyaz cizgili ne cok kalin cizgisi ne de cok ince…. amerikan geliyor diyor cizgiler :)
      hani yokohama bazi yerlerde cok iyi degil deniyordu ama bilmiyorum iste

      Sagol…bakarim onada bir ara……
      Ancak yaklasik bes sene once filandi arabanin uzerinde bir cift Yokahama vardi ve normal basincda cok sert bir lastikdi…..Basinclari az miktar dusurdugum zamanda cok fazla farketmiyordu….Tabii bu lastigin tipine gore degiskendir….Son donemde gelismis bir model yapmistir belki…..

    • #6602
      XLR-V
      Katılımcı

      Lastiklerden konusurken ….Vogue marka kullanan var mi ? Sari seritli oluyor ve USA da kullananlar gayet memnun. Ama TR de var mi ? Bende almayi dusunuyorum ama Vogue olursa

    • #6603
      acmecamaro
      Katılımcı

      benim sordugum SUV / 4×4 ebadi…. Jeep icin…

      Vogue bilmiyorum, firestone cok guzel bir lastik… hatta suv de kullananlar goodyear wrangler dan daha iyi olduguna dair tuketici raporu yazmislar…

    • #6604
      XLR-V
      Katılımcı

      Birsey hatirlatayim.daha once Ford Expolorer da kullanilan lastik Firestone du.Yalniz bircok defa Expolorer da lastik patlamasi meydana gelince Firestone marka lastiklerden kaynaklandigi soylenmisti.Aslinda bence de Firestone iyi bir marka hemde USA daki yarislarda basarili oldugunu dusunursek .

    • #6605
      acmecamaro
      Katılımcı

      tirecarck de yorumlar var…herifler kotu lastik icin de hakikaten kotu yazmislar…yani sattiklari markalara laf soyletmemek ibi bir huylari yok…
      std. lastikler genelde o markanin en ekonomik dolayisi ile de en kotu lastigidir…

      Tabii lastik patlatmak da ayri bir konu… ne yaparken patliyor? o onemli….
      Firestone un yeni bir serisi cikti ama turkiyede varmi bilmiyorum…

    • #6606
      Anonim
      Ziyaretçi

      ben de ilk aldığımda mustang’i mihealen lastik vardı 16 senelik mişŸ 205/14/70 yanlarken patladı hamuru fialn sert lerşŸmişŸti lastik yakarken kurum atardı herneyse ondan sonra mastercraft aldım yanlarken yine patladı arkadaşŸ görmüşŸ lastik katlanmışŸ jantdan çıkcak gibi olmuşŸ bide yine matercraftlar anında balon yapar ve üstadlar hiç beğenmiyor hele yağmurlu havakrda mastercraft hariç herşŸey ok.

    • #6607
      illetyus
      Katılımcı

      16 Senelik mi….? Nasi yaa……? 😯

    • #6608
      Anonim
      Ziyaretçi

      benim mustang hiç yerinden oynamadan 12 sene yatmışŸ o lastikler takılıyken.
      hatta lastilerin aynısnı arattık üretimlerine son verilmişŸ.

    • #6609
      illetyus
      Katılımcı

      O lastikleri, ureten firmaya geri gondersen herhalde sirket muzelerine koyarlar…… 😆 😆 😆

      Verilmis sadakan varmis nediim walla…… 🙄

    • #6610
      acmecamaro
      Katılımcı

      mastercraft para tuzagi 5para etmez bi lastik sakin almayin…alanlar bin pisman…

    • #6611
      Anonim
      Ziyaretçi

      biz lastiğine bakmıyoruzki ozamalar.
      arkadaşŸlar filan işŸte ben daha yeni ehliyeti almışŸım ya kız tavlıyoruz ya artistik hareketler yapıyoruz veya günümüzün arabalrına nal toplatıyorduk .ışŸte bi gün patladığında lastikçi şŸok oldu abi bu lastikerin üretim tarihi 1990 dedi bende baktım öyle :) diğer lastiklerde an meslesiymişŸ hep hamurları çatlak çatlaktı.

    • #6612
      illetyus
      Katılımcı

      Artik ona hamur denmez…. kitir kitir kurabiye olmus onlar.. 😆 😆

    • #6613
      Lowrider
      Katılımcı

      BF Goodrichler nasıl g-force drag radial serisi.

      bide mickey şŸompson ve hoosier var summit kataloğundabunlar nasıldır kullanan var mı ?

      4 mevsim kullanılabilir mi ? adından anlaşŸıldığı kadarıyla sadece performans için mi öle yağmura viraja gelmez mi ?

    • #6614
      acmecamaro
      Katılımcı

      drag radial yumusak hamurludur cabuk biter onun yerine t/a serisi al…

      mickey şŸompson iyidir ama pahalidir… birde indy profile serisi drag radial gibiidir… on lastik olarak da kullanilmaz…

      bf goodrich n iyisidir…

    • #6615
      illetyus
      Katılımcı

      Buraya işŸal edilen Bf Goodrich ler icin pek iyi seyler duymuyorum acikcasi ama….Diger markalari da simdiye kadar “0” alip kullanmadim net bir fikrim yok… 🙄

    • #6616
      Anonim
      Ziyaretçi

      bf goodrich süper diyor herkes

    • #6617
      illetyus
      Katılımcı

      Benim soyledigim, Michelin bayileri tarafindan bana soylenen bir bilgi….
      Michelin, Bf Goodric leri sadece işŸat etmiyor ayni zamanda uretiyormus.

      Bu markanin Turkiye ye soktugu igrenc ve “sinsi” lastiklere bakinca adamlarin soyledigi dogruda olabilir….. 🙄

      En iyisi o markayi Direk olarak ABD den siparis vermek, en azindan kafalarda herhangi bir soru isareti kalmaz……

      Her seyde ve her zaman oldugu gibi bu ulkede neyin nerden geldigi ve neyin oldugu belli degil cunki…

    • #6618
      acmecamaro
      Katılımcı

      zaten Bf goodrich TR de bizim arabalara uygun stok tutmuyor…onlar caydanlik lastigi :)

43 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.