10 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
    • #970
      Emre Þan
      Katılımcı

      4 ileri düz spor şŸanzımanın son dişŸlisinin çapını büyütmek sureti ile daha az devirle daha çok mesafe gidebilmesi için amerikanlara yağılan overdrive denilen bi işŸlemden bahsetmişŸti amerikancı yılmaz.tam olarak nedir ne değildir, tavsiye edebileceğiniz birşŸey midir acaba? çünkü 4. viteste motor çok bağırıyor ve sanki 2. vitesteymişŸim gibi güç tüketiyor izlenimi veriyor. Sanki bi büyük vites daha olsa canavar gibi gidecek gibi geliyor. beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.

    • #13134
      Mustafa YÜKSEL
      Katılımcı

      bu şŸanzumanın arkasına takılan zımbırtımı?

      birde benim aklımda amerikana 6 ileri düz şŸanzuman takma hayali var bence hem eylenceli hem verimli hemde ivmelenmesi hızlı olur. deneyen muhakkak vardır

    • #13135
      illetyus
      Katılımcı

      4. vitese gelip yurumeye devam ettigin zaman bir alt kademeyi doldurup bir uste gecmek ister gibi bir durum mu, cabuk kesilme yapiyormu….Yani bir baska deyisle, 4′ de iken son suratine cokmu cabuk ulasiyor ?

    • #13136
      piyu
      Anahtar yönetici

      bana diferansiyel oranı gibi geldi…

      sanzıman ile diferansiyelin uyumlu olması gerek diye biliyorum… bu durumda ya diferansyel yüksek oranlı, yani hemen hızlan ve devir bitsin.. dif. oranı küçük oldugunda da yavas yavas hızlanıp son hızın daha fazla oluyor…

      arabandaki sanzıman – diferansiyel orjinal ise bence dokunma… hatta kesin dokunma… belki basta iyi yaptın gibi gozukebilir ama sonra sorun olabilir… ülkemizde teknik verilere göre çalışŸan amerikan ustası maalesef yok… bilen birkac kisi var ama onlarda usta degil…

    • #13137
      illetyus
      Katılımcı

      Aynen….

      Biraz daha detay alip ondan sonra fikir soyliyeyim dedim ama boyle bir durumda benimde aklima ilk olarak defransiyel orani geldi…..

    • #13138
      Emre Þan
      Katılımcı
      illetyus wrote:
      4. vitese gelip yurumeye devam ettigin zaman bir alt kademeyi doldurup bir uste gecmek ister gibi bir durum mu, cabuk kesilme yapiyormu….Yani bir baska deyisle, 4′ de iken son suratine cokmu cabuk ulasiyor ?

      evet son sürate çabuk ulaşŸıyor. ve bi anda devir dibe vuruyor. yani sanki motoru son gaz kullanmak yerine bir üst vites olsaymışŸ hem motoru ormamışŸ olurdum hemde daha ekonomik olurdu gibime geliyor.

    • #13139
      illetyus
      Katılımcı

      Eger arabandaki defransiyel daha once degistirilmisse onun oranini tespit etsen iyi olur….Anlattigin bu sekil sehir icinde avantaj saglar ama uzun yolda sinir basar insana. Hatta sehir icinde bile bazen kesildigin olur.

      Su andaki pozisyonda senin defransiyelin sanzimanina gore cok kisa oranli demektir.

      Gerci bu durumun gercek sebebini bulmak icin motor-sanziman-defransiyel uclusunun oranlarini tam bilmek lazim…

      Ornegin 350 makinada, 3 otomatik sanzimana, 3.42 yada 3.73 oranli bir defransiyel taktigin zaman araba ciyak ciyak bagiriyor ve surekli devirli gidiyor……4 ileri manuel ( M21 ) sanzimana ise 3.08 yada 3.42 oldukca guzel uyum sagliyor.

      Ornek kombinasyon : 350Cu. Motor – M21 Manuel sanziman – 3.08 yada 3.42 defransiel

    • #13140
      Angelus
      Katılımcı

      Aynı problem bendede var. Son dişŸli yani ayna-mahrutinin ölçüsünü ögren ve değişŸtir. Benim 3.73 tü son dişŸli 3.23 e düşŸürecegim bu hafta.

      Formül ve varyasyonlarda aşŸağıdaki site çok işŸine yarayacaktır. Altta notlara dikkat et.

      http://www.texastransams.com/articles/top_speed_calculator.htm

    • #13141
      Lowrider
      Katılımcı

      üzerinden çıkan 3.73 ü ne yapıcaksınız ?
      8.5" ise ilgilenebilirim :)

    • #15327
      Angelus
      Katılımcı

      8.2” üzerindeki . Elimde 3.08 var ama 8.5”

    • #15328
      Lowrider
      Katılımcı

      tamam teşŸekkürler.
      bende 3.42 varda 3.73-3.90 a geçmek istiyordum.

10 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.