Ana Sayfa Forumlar Teknik Bilgilerinizi Paylaşın GM , Dunyanin Lideri

2 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
    • #745
      XLR-V
      Katılımcı

      DunyanIN #1 sirketi olan GM’in bosuna en buyuk sirket olmadigini yaptigi is hacmi ve ortaklIklarIyla asagida bulabilirsiniz ….
      AM GENERAL
      Am General, Hummer modellerini GM icin uretirken,GM de bu araclara mekanik,elektronik donanIm saglamaktadIr.
      AVTOVAZ
      GM ve Avtovaz, Tagliati,Rusya da ortaklIklarI var ve her birisinin hissesi 41,5% tir.
      BMW
      GM, BMW ye otomatik sanziman saglarken, her iki firmada 2010 yIlIna kadar ,hidrojenle calisan araclari seri uretime gecirmek icin faaliyetlerini surdurmektedirler.
      BERTONE
      Bertone, Astra modellerinin cabriolet varsiyonlarInI uretmektedir.Bertone, Saab’In X9 isimli konsept ve GM icin Hydro modelini dizayn etti
      BRILLIANCE
      Shenyang Brilliance, Cin de GM ile birlikte SUV uretmek icin calIsmalarInI surdurmektedir.
      CHINESE AUTOMOBILE
      Bu firma Opel modellerinin Tavyan da pazarlanmasInI saglamaktadIr
      DAEWOO
      2002 sonlarInda , bu firma GM’e devir islemlerini tamamladI ve su an yaklasik 42,1% GM tarafIndan alinmIstIr.14,9% Isuzu,10% SAIC, 33% eski Daewoo insa edenler.
      DAIMLER CHRYSLER
      GM,Daimler Chrysler ve Ford , USCAR yonetimi altInda faaliyetlerini surdurmektedirler.Bu faaliyetler, emisyon , cevre kirliligi,yeni yakIt sistemleri gibi kIsImlardan olusmaktadIr.Bu uc firma yine USA da 21.yy yeni agir vasita projeleri adI altinda, daha az yakit tuketen otobus ve kamyon uretmeyi hedeflemektedirler.
      FORD
      GM ve Ford otomatik sanziman sistemleri gelistirir ancak her birisi kendi sistemini uretirGM,Ford ve Daimler Chrysler ,Route One isimli kredili uygulama sistemi uzerinde calisma yapmaktadirlar.GM ve Ford, Australia da Budget Automotive sirketinde birlikte calismaktadirlar .Ayrica GM, Volvo ya otomatik sanziman tedarik etmektedir.
      Fuji Heavy Industries/SUBARU
      GM bu firmada 20% hissesi bulunmaktadir ve ortak platformda Saab’in bazi modelleriyle , Subaru modelleri beraber gelistirilmektedir.Bu arada ,GM Saab modellerini Uzak doguda bu sirket vasitasiyla pazarlamaktadir.
      HONDA
      Honda, Saturn modelleri icin 3,6 V6 motor ve sanziman tedarik eder ve GM de On Star sistemlerini Acura modelleri icin tedarik etmektedir.
      ISUZU
      GM, Isuzu’nun 12% sine sahiptir.GM ,Isuzu icin orta olcekli kamyonetlet ve pikaplar uretir. GM, Isuzu icin dizel motor tedarik eder , Avustralya’da 60/40 oraninda hisse dagilima sahiptir.
      Ekvator’da 53%, Kenya da 57% ,Misirdaki sirkette GM 31%GM , 20% Isuzu nun hissesi,Tunustaki sirletin 4,2% GM, 2,8% Isuzu hisseleri vardir.
      GM ayrica Isuzu Motors’un %51 ine sahiptir
      LOTUS
      GM ve Lotus, beraber motor uretme calismalari vardir.Vauxhall ,Opel Speedster ve Lotus ayni tesislerde uretilmektedir
      MAGNA
      Magna, Avustralya da Saab 9-3 modellerini uretmektedir
      MG ROVER
      Gm, bu firmaya otomatik sanziman tedraik etmektedir
      MITSUBISHI
      Mitsubishi,GM’e 2005 yilindan itibaren bazi parcalar saglamaktadir
      NISSAN
      DaimlerChrysler, Ford, GM, Nissan, Renault ve Peugeot hisseleri vardir ve e-business te.Nissan,GM ve Renault tan VAN larin alt yapisini almaktadir
      PEUGEOT
      DaimlerChrysler, Ford, GM, Nissan, Renault ve Peugeot kendi hissleri vardir Cinvisit ve an e-business borsasinda
      PININFARINA
      Pininfarina, Buick Excelle modelini dizayn etmistir,GM Shangai de uretilen
      PORSCHE
      Porsche, 2.5 V6 motor gelistirilmesinde Holden de kullanilan GM le ortaklik yapmistir
      RENAULTGM, bu firmaya aks basta olmak uzere bir cok parca tedraik eder.GM , Brezilya’da Arjantin uretimi Reno van satarken. Reno Brezilya uretimi GM araclarini satmaktadir. Teksid, 33,5% Reno’nun sahip oldugu firma GM ye silindir tedarik etmektedir
      SHANGAI
      GM ve Shangai , Cin’de ortak uretim faaliyetleri vardir.Bu ortak sirket araclarin uretimi ve dagitimindan sorumludur.GM ve SAIC ,Yantai Cin’de arac montak tesisleri vardir. 255 GM, 25%SAIC, 50% GM-Shangai Automotive’in sahip oldugu
      GM ve SAIC Liouzhu da montaj tesisi vardir.Saic-Wullig’te ise 51.1% SAIC hissesi vardir,34%GM,15.9% Liuzhou Automotive ,bu sirketin 42.1% GM tarafindan sahip olunmustur,14.9%Suzuki,10% SAIC ve 33% eski Daewoo kreditorlari .
      SUZUKI
      GM,Suzki’nin 20% sine sahiptir.Suzuki, 0.7 GM ve 2% Arjantin GM de payi vardir.Her iki firmada Kanada’da arac platformlari ureten tesisleri vardir,CAMI Automotive.GM ve Suzuki Venezuela’da birlikte arac imal etmektedirler.Bu araclar GM tarafindan satis ve pazarlamasi yapilmaktadir.Suzuki, GM icin Japon yada arac uretir .GM Daewoo Auto & Technology LTD, 42.1% GM tarafindan sahip olunan bir sirkettir.Suzuki , GM sanzimanlarini kullanir kendi urettigi bazi araclarda ve deniz asiri ve Avrupa satislari GM tarafindan yurutulur.
      TOYOTA
      USA’da New United Motor Mfg Inc(NUMMI), GM ve Toyota ortakliklari vardir.Corolla hem Kuzey America(USA/CDN) ve Japon yada pazarlama faaliyetlerini yurutur.NUMMI Toyota pick up larinda uretir.GM, Toyota ile ’99 da 5 yillik ortak faaliyet ve gelistirme anlasmasi imzaladi.

    • #11250
      Mustafa YÜKSEL
      Katılımcı

      vay canına :D

      benim bildiim bide f16 motoru üretiyolar tr ye gelenler gm imzalı

    • #11251
      Angelus
      Katılımcı

      Renault-Nissan vazgeçmişŸ GM le ortak olmaktan.

2 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.