4 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
    • #1086
      riko
      Katılımcı

      Aynı çatı altında farklı isimlerle doğmuşŸ ikizlerden bir kaç örnek, muhakkak sizin aklınıza gelen başŸka örneklerde vardır.

      Rakip firmaların birbirleriyle rekabet için benzer ürünler üretmesi normal ama, aynı şŸirketin birbirine bu kadar benzeyen arabaları farklı markalarla üretmesine pek anlam verememişŸimdir. Şirket içi rekabet politikası diye bir şŸey heralde ( ne demekse artık) :huh:

      Ply. R.R. Superbird
      57550257yf4.jpg

      Dodge Charger daytona
      X_1969_Dodge_Charger_DAYTONA_04082008075913_19487.jpg



      Chv. Camaro
      chevrolet-camaro-1977a.jpg

      Pontiac Firebird
      1975-pontiac-firebird-drive-bye.jpg



      Olds. Omega
      75omegacpe.jpg

      Pontiac Ventura
      1975-pontiac-ventura-1.jpg



      Ford Granada
      1975_granada.jpg

      Mercury Monarch
      75MercuryMonarch.jpg



      Olds. Cutlass
      Picture%20081.jpg

      Pontiac GTO
      Pontiac_GTO_Judge_1970_front_quarter.jpg

    • #15365
      Angelus
      Katılımcı

      Bir çeşŸit pazarlama politikası diyebiliriz.

    • #15367
      poweroto
      Katılımcı

      arabaların kupaları hemen hemen aynı.alternatiflerin olmasıda güzel mesela 2.gen f-bodylerin kupasını beğeniyorsunuz ama camaronun dizaynını beğenmiyorsunuz ozaman alternatif olarak trans am devreye giriyor ya da tam tersi.sonuçta farklı markaların (chevy ponti gibi) arabalarını piyasaya sürmesi güzel bi rekabet yaratıyor.

    • #15366
      riko
      Katılımcı

      Bu topiği açtıktan sonra Süperbird tarihi diye bir yazı okumuşŸtum, yazının bu mevzu ile ilgili bölümününden bir alıntı yapayım buraya.

      …Kuzey Amerikalı diğer firmalar gibi, Chrysler’da benzer modelleri farklı isimler altında satıyordu. 1960 lı yılların sonunda piyasaya çıkan Ply. road runner’ın karoseri de Dodge Charger’a benziyordu ve PlymouşŸ markası için ideal bir süperspor otomobildi.
      Chrysler 50 li ve 60 lı yıllarda Nascar yarışŸlarında da başŸarı elde etmişŸ olan Hemi V8 ile gündemdeydi. Chrysler yoğun çalışŸmalardan sonra Hemi’nin de aerodinamik yardımlarını alarak Dodge Charger Daytona’yı yarattı.
      PlymouşŸ bayileri ve satıcıları Dodge’a gösterilen bu töleranstan ve yarattığı süksenin gölgesinde kalmaktan hoşŸnut olmamışŸlardı. Bu hoşŸnutsuzluk üzerine Chrysler, 1970 yılında hemen hemen aynı otomobili tekrar tanıttı, ancak bu sefer araç, PlymouşŸ Road Runner Superbird adı altında çıkmışŸtı….

    • #15816
      poweroto
      Katılımcı

      evet çok doğru bu yazı tşŸk. yayınladığınz için plymouşŸ"da dodge"dan aşŸağı kalır arabalar çıkarmadı ama dodge"nin gölgesinde kaldığı çok doğru. en güzel örnek süperbird-daytona örneği bence. bi roadrunner"ı bi süperbee"si muhteşŸem arabalar ve onların önündeki barracuda bunlar dodgenin chargeri ve challenger"ının arkasında kaldılar. dart swingeri dusteri saymıyorum onlarında çok performanslıları olmasına rağmen. aslında hepside artık çok değer biçilicek arabalar tabi bunlarda pek önemli değil artık bi çekişŸmeleride kalmamışŸtır.çünkü mopar grubunun çıkardığı bi kaçtane farklı araç dünyaya kendini ispat ettirmişŸ araçlardır.

4 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.