Ana Sayfa Forumlar Forumlar Sohbet (Konu Sınırlamasız) LPG ve LNG raconu bozarmı??

41 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
    • #613
      Angelus
      Katılımcı

      Evet beyler,

      Yeni bir tatrışŸma konusu LPG ve LNG… Benzinden daha çevreci. Yüksek oktanı ile benzinden daha performanslı ve motor için kurum oluşŸturmadığı için daha sağlıklı olduğu iddia ediliyor.. Fakat ŞenkardeşŸler ve bunun gibi marka olanlar değil marka-motor için uygun olanlar takılırsa bunların geçerli olduğu söyleniyor. ışŸin garip tarafı LPG’nin benzinden daha saf ve petrolün rafineri işŸleminde çıkan gazların toplanması ile elde edildiği yukarıda yazdığım sebeplerden ötürü ise Avrupa ve Amerikada yeni trend olduğu .. Ne diyorsunuz amerikana lpg takılırsa racon yara alırmı??

      Not: Haberi yeni okudum Amerikan ordusuda uçaklarda basit bir modifikasyonla LPG yakıt kullanımına geçecekmişŸ??

    • #9793
      XLR-V
      Katılımcı

      LPG ile ilgili kime sorsam negatif seyler duyuyorum…Bir kac tanesini aktarayim.
      Gecenlerde serviste konusuyoruz, servise bir tane W140 kasa Mercedes-Benz gelmis araba LPG li.Bu LPG yuzunden, arabanin hava filtresi ve hortumlari falan yirtilmis ve darmadagin olmus .Bunun haricinde valve lerde de problemler oldugu gorulmus …Ne o yakit ekonosi yapacagim diye arabanin icine et ! Bu sekilde hem butce de cok zarar gormekte
      Ikincisi , yine duydugum,yetkili servislere LPG li araclari almiyorlarmis .Nedenini sormadim ama az cok bellidir ama en buyuk faktorlerden birisi garanti kapsamini veya sumulunu bozmasi sanirim.
      Bir digeri, lux veya 5 yildizli kapali otoparki olan bir otelin otoparkina LPG li araclari almiyorlar buna bizzat sahit oldum ve biraz da komik bir durum .Dusundugun zaman, adam da son model araba var kiymis paraya ,yakita gelince cimrilik yapiyor aslinda yaptigini zannediyor su veya bu sekilde cunku uzun veya kisa vadede aracina ciddi zarar veriyor mekanik aksamina ….Tabii karizma da yerlede surunuyor :D
      Bence hem imaja zarar hem butceye ve arabaya her ne kadar az yakit harciyor bile olsa motora veridigi zararlari bir dusunmek gerekir hani karizmayi,raconu birak
      Diger sistem LNG yi duymadim o yuzden yorum yapmak dogru olmaz .
      Not:Artan yakit fiyatlari maalesef dusundurucu ama ben olsam son care olarak LPG yerine diesel motor taktirirdim ve boylece hem motora LPG yuzunden zarar vermez hem yine ekonomik bir sekilde aracimi kullanirdim .Ama buna da sicak bakmiyorum cunku orjinallik bozuluyor ama dedigim gibi LPG yerine daha iyi artik motorin kailteside yukseldi ve Euro 4-5 normlarinda arabalar işŸal edilebiliyor

    • #9794
      Angelus
      Katılımcı

      ABD savunma sanayii de jet uçaklarında LPG kullanmaya hazırlanıyor.

      Dünyada yükselişŸe geçen petrol fiyatları, ABD hava kuvvetlerini de vurdu. Yıllık federal yakıt tüketiminin yarısından tek başŸına sorumlu olan hava kuvvetleri, geçen yılki jet yakıtı faturası 4.7 milyar doları aşŸınca, çareyi alternatif yakıtta arıyor. Ham petrol bazlı geleneksel uçak yakıtını sentetik sıvıyla karışŸtırarak ucuza getirme peşŸindeki ordu, sıvının ilkin doğalgaz, gelecekte ABD’de bol bol çıkan kömürden yapılmasını hedefliyor. Sentetik yakıt, işŸe yararsa, kısa sürede tüm ordunun ihtiyacını karşŸılayacak. Syntroleum şŸirketinden alınacak gaz bazlı sıvıyla yapılacak ilk denemeler pahalıya mal olacak, ama kömüre geçildiğinde uçak yakıtları bir anda ucuzlayacak. ılk önemli deneme, bu yaz ağır bombardıman uçağı B-52’nin iki motorunun gaz yakıtla, önlem olarak diğer altı motorunun petrolle ateşŸlenmesiyle gerçekleşŸecek.

    • #9795
      Angelus
      Katılımcı

      Aslında LPG nin prestijli ve pahalı bir yakıt olduğunu maliyetinin benzinden çok daha yüksek fakat devlet süsbansive ettiği için Türkiyede ucuz olduğunu biliyormusunuz??

    • #9796
      XLR-V
      Katılımcı

      Onu duymustum daha once ama esas benzinde ayni sey yapilsa ne olur ? Kotu mu olur asla …
      Bu arada daha once kendi motorinini ureten bir alet vardi bence USA ordusu ondan kullansin :D
      Bu arada durum ciddi gozukuyor eger boyle giderse fosil yakitli araba kullanamayacagiz mi ne

    • #9797
      Angelus
      Katılımcı

      Neyse bu gecede dükkanı kapatalımda artık yarın devam ederiz ii geceler .

    • #9798
      XLR-V
      Katılımcı

      Iyi geceler bende cikiyorum

    • #9799
      Mustafa YÜKSEL
      Katılımcı

      günaydın herkese :D

      lpg li araçların kapalı otoparka girmeleri kanunen yasak çünkü gaz kaçırıyolar kiki.. bazı lpg sistemi üreten markalar sistem yanında sızdırmazlık sertifikası veriyo onlarla giriliyo. bide benim gözlemlediğim (4 yıl lpg kullandık) amerikan küsüyo abi pistonlar ve gazın geçtii her yer kuruyo sonra benzinle bi çalışŸtıram diyosun mırın kırın ediyo. bide gaza fazla basiim dersen benzinden çok harcanıyo bence gaza az basanlar için ekonomik sadece. ileveten araba gitsin diye abanıyosun gaza benzinde öle değil ayağının altındaki aygırları hissediyosun :D

      anti lpg timindenim ben adamlar o motorları benzinle çalışŸsın diye yapmışŸlar bırakın öle kalsın :D

      bide angelus harbiden ayıp etmişŸler bizim ucuz çakmak gazına değil benzine ihtiyacımız var

    • #9800
      burAAk
      Katılımcı

      LPG sevmediğim 3 harftir.NOS çok sevdiğim bir 3 harftir :D Neyse konu dağılmasın siz devam edin…

    • #9801
      XLR-V
      Katılımcı

      Bir de Italyan uretimi olan sirali diye tabir ettikleri bir sistem varmis bu LPG de .Guya o sistemede performans kaybi falan yasanmiyormus veya yasansa bile sen bunu hissetmiyormussun .
      Her neyse ben yine klasik olarak tekrarlayacagim, madem bu sistemler ise yariyor niye otomobil ureticileri bunu veya diger turbonator benzeri urunleri standart olarak sunmuyorlar ?
      Aksine bunlari taktirdiginiz anda araba otomatikman garantiden muaf oluyor .

    • #9802
      Angelus
      Katılımcı
      XLR-V wrote:
      Bir de Italyan uretimi olan sirali diye tabir ettikleri bir sistem varmis bu LPG de .Guya o sistemede performans kaybi falan yasanmiyormus veya yasansa bile sen bunu hissetmiyormussun .
      Her neyse ben yine klasik olarak tekrarlayacagim, madem bu sistemler ise yariyor niye otomobil ureticileri bunu veya diger turbonator benzeri urunleri standart olarak sunmuyorlar ?
      Aksine bunlari taktirdiginiz anda araba otomatikman garantiden muaf oluyor .

      Evet BRC denilen bir sistem varmışŸ problem çıkarmadığını söylüyorlar. Bu sistem takılı 250.000 km’de opel vectra testi vardı orada görmüşŸtüm. Avrupada ve Amerikada bu araçların LPG takılı versiyonlarıda üretiliyor fakat Türkiyeye pek azı geliyor. Şu an istanbul büyük şŸehir belediyesinin bir bölüm otobüsleride LNG ile çalışŸıyor uzun süredir… Garanti dışŸına çıkma durumu ise servis dışŸında LPG taktırırsan die biliyorum… Neyse önemli olan tartışŸarak doğruyu bulmak :) Yoksa bende LPG den hazzetmiyorum.

    • #9803
      Mustafa YÜKSEL
      Katılımcı

      vektra teesti yaramaz abi ufak kasalı hafif arabalarda zaten motoru çok zorlamıyosun yada motoru küçük arabalarda motor zaten zorlanıyo normal yıpranmaya pek bi etkisi olmuyo lpg nin ama yüksek torklu arabaya yaramıyo çekişŸ 3/1 oranında düşŸüyo çekişŸi sabit tutmak için gaz ayarını öküz gibin açmakkgerekiyo ozamanda benzinden fazla yakıyo motorun saarlaşŸması kar kalıyo….

      lpg iyi bişŸi olsaydı amerikan motoru mırın kırın etmezdi

      ben karşŸıyım ama gerekirse kullanırım :(

    • #9804
      XLR-V
      Katılımcı

      Bence kullanma ama gerekirse dizel motor taktir Amerikan uretimi .Evet yeni motor biraz pahali gelebilir ama hic olmazsa lpg nin yapacagi zarari yapmazsin ve yakitta da hatiri sayilir tasarruf edersin hemde motoru zorlamamis olursun ;)

    • #9805
      roadrunner
      Katılımcı

      yüksek modelciler için birşŸey diyemem ama benim gibi 76novanız var ve kaybedeceğiniz çok şŸey yoksa ve v8 homurtusu istiyorsanız, mecbursunuz… Bu arada şŸehiriçinde 30YKR iyi bir rakam (abanarak kullanıyorum)… Arabamı küçümsemiyorum, altından rahat kalkılabiliyor ondan…

    • #9806
      cihat
      Katılımcı

      bende 305 motorlu camaro var dı. araba lpg de bile tutulamıyordu. 3 bin km de bile lpg motor yağın da hiç renk değişŸikliği yapmadığı gibi tamirci arkadaşŸlar da yağın değişŸimine gerek olmadığını söylüyorlar.

    • #9807
      Mustafa YÜKSEL
      Katılımcı

      babamın arkadaşŸıda 305 otomatik impalada kullanıyo şŸimdi oda direndi ama mecbur kaldı binebilmek için 22kr-25kr yakıyomuşŸ ama o eskilerden yavaşŸ yavaşŸ mırıltıyı dinleyerek gidiyo. bana senin altındada 30 falan yakar fazla basmazsan dedi ama bende para yok :D

    • #9808
      Pontiac301
      Katılımcı

      ben novaöda kullanıyorum, nolffs marka, bu dediğiniz olumsuzlukların hiçbiri yok;) motoruda açtık baktık pırıl pırıl, benzinin 3 milyon olduğu günüzmüzde alternatif yakıt türlerini düşŸünmek farz oldu,yakında caprice de aynı sistemle lpg lenicek;) kiti geliyor temmuzda amerikadan, km de 380krşŸ yakmak yerine 195 krşŸ yakmayı tercih ederim, birtek oksijen sensörüne problem yaratabiliyor, onuda değişŸtiricem olucak biticek;)

    • #9809
      atila
      Katılımcı

      Ustamın söylediğine göre benzin piston kafalarını soğutuyor ve kapak fazla ısınmıyor ancak LPG’de soğutma özelliği yok, bu yüzden abanma durumunda kapak fazla ısınıyor, özellikle döküm kapaklar, ayrıca subapları yakma durumu da mümkün, buna karşŸı bana tavsiyesi şŸehiriçi dur kalkın fazla olduğu durumda ara ara benzine almak ve uzun yolda motoru yer yer dinlendirerek (abanmayarak) kapağın hararetini azaltmak.

    • #9810
      Pontiac301
      Katılımcı

      düşŸük sıkışŸtırmalı makinalarda problem yok, ancak 73 öncesinde sıkışŸtırmalar yüksek olduğu için hafif hararet problemi olabiliyor,

    • #9811
      KAMYONCU
      Katılımcı

      lpg arabaları mahfeder kesinlikle işŸim olmaz zararlarını çok iyi biliyorum.motor lpg ile çalışŸır ama bi yere kadar hiç bişŸey benzinin yerini tutmaz kardeşŸim.tasarruf istiyorsan az yakan arabaya bineceksin.amerikanınada hafta sonu zevk için…

    • #9812
      the_judge
      Katılımcı

      kamyoncu dogru söylüyorsun.fakat sizlerede katılmamak elde degil amerikan dedigin v8 olur o biçim yakar:Dturkiyede zaten amerikan yürütmek zor işŸ.ama chevylerede sahin motorumu takalım!:D

    • #9813
      öner
      Katılımcı
      şŸe_judge wrote:
      kamyoncu dogru söylüyorsun.fakat sizlerede katılmamak elde degil amerikan dedigin v8 olur o biçim yakar:Dturkiyede zaten amerikan yürütmek zor işŸ.ama chevylerede sahin motorumu takalım!:D

      sahin motoru kesmez budevirde 1,3cdti takmak lazım

    • #9814
      Anonim
      Ziyaretçi

      lpg hem aracını hemde raconunu bozar bildiğim kadarıyla lpg nin yanma ısısı ile benzinin yanma ısısı aynı değildir buda pistonlarda daha fazla yıpranmaya neden olur eğer fabrikadan çıkarılmışŸ bir lgp li motor ise sorun olacağını sanmıyorum fabrika ona göre bir dizayn işŸlemi yapacaktır

      benzini yak birde gazı ikisininde ısısı aynı değildir gaz daha fazla tahrişŸ eder bence bu şŸekidle olur

    • #9815
      illetyus
      Katılımcı

      Ahan da LPG……

      http://www.amerikanaraba.com/index.php?name=Forums&file=viewtopic&p=6014#6014

      http://www.amerikanaraba.com/index.php?name=Forums&file=viewtopic&p=6035#6035

      Not : Bu yazilarin tarihinden sonra 98 oktan yerine 97 oktan benzin piyasaya surulmustur.

    • #9816
      Angelus
      Katılımcı

      En güzeli 1 depo 100 oktan benzine 1 şŸişŸe ufak klup rakısını eklemek.. Arabada çekişŸ %300 artıyor.

    • #9817
      illetyus
      Katılımcı

      A- Raki depoya eklenecek 🙄
      B- Arabaya rakili kafayla binilecek 😈
      C- Rakinin yarisi depoya dokulup yarisi icilecek 🙄
      D- Pasa pasa evde oturulup acili ezme ile rakinin tamami icilecek 😈

    • #9818
      Mustafa YÜKSEL
      Katılımcı

      cevap veriyorum C tek geçerim amatör grubum var onun bile adı rakı :D

    • #9819
      Angelus
      Katılımcı
      illetyus wrote:
      A- Raki depoya eklenecek 🙄
      B- Arabaya rakili kafayla binilecek 😈
      C- Rakinin yarisi depoya dokulup yarisi icilecek 🙄
      D- Pasa pasa evde oturulup acili ezme ile rakinin tamami icilecek 😈

      Cevap veriyorum HEPSı…

    • #9820
      illetyus
      Katılımcı

      E- Evde oturulup acili ezme esliginde rakinin gozune vururken sisenin son yudumu yeni kapak sisteminden dolayi dokulemiyor diye sinir olunup, dertlenilip “ver ulan surdan bi 35’lik daa” seklinde bakkala firca kayilacak. 😡

      F- Bakkal o saatte kapatmis ise okkali bi kufur edilip, el ayak telef etme
      bahasina sisenin kafasi koparilmak suretiyle son yuduma ve mutlu sona ulasilacak. 😉

    • #9821
      Angelus
      Katılımcı

      ılletyus sen mevzuyu bilmiyorsun sanırım.. Şimdi bizim bir hanımkızımız var Kırmızı bir Transam 87 model. Namuslu hanım hanımcık işŸinden evine evinden işŸine giden.. Evinden pek bir çıkmayan bir kızımız. Şimdi benim karaoglan görmüşŸ hafif rakılıyken vurulmuşŸ bu kıza illada bunu bana alın diyor amma mütemadiyyen kızın babası olcak Kenanss efendi ben rakı içene kızımı vermem diyor.. Şimdi ortamın büyüğü olarak senin oglana bi rica etsen kendileri ağırlığını koysada söz kessek. oglan kendini harcadi bitap düşŸtü Doktor ǖmer beyin hastanesinde tedavi görüyor.. :)

    • #9822
      illetyus
      Katılımcı

      Bu mevzuyu bilmiyom ama o kizin gecmisini biliyom…..
      Hatta Kenanss beyin o kizi evlat edinme asamasinda soyunu sopunu arastirma konusunda ufakta olsa bi yardimim olmustuydu.
      Su anda ise maalleden komsu amcasi (75 Camaro) ile ayni otoparkta duruyorlar.

      Hakkaten hanim bi kiz, eli yuzu temiz, helal sut emmis, komsularina babasina saygili, hanim hanimcik bisey.
      Yanliz biraz mutaasip bir yapisi var, o guzelligini pek gostermez hep peceli (branda) durur.

      Bizim koca oolana soylerim konusur ama “he” dermi bilmem, malum kismetlisi cok bu kizin….
      Ne demisler efendim “bir kizi bin kisi ister bir kisi alir”, hayirlisi ne ise o olsun……
      Senin kara oglana gecmis olsun ! Ama soyle ona oyle kara sevdalara dusmesin yazik eder kendine maazallah

      Alo Copcatan Hatti… (copleriniz makul bir ucret karsiligi itina ile catilir)

    • #9823
      Angelus
      Katılımcı

      Ah o gözlerii o gözleri yokmu bizim karaoglani derinden etkileyen brandasının altında acısını aşŸkını içine gömmüşŸ….. Haklısın kısmet ne diyelim…elden ne gelir.. Kenanss lar utansın…

    • #9824
      kenancanitezer
      Katılımcı
      Angelus wrote:
      Ah o gözlerii o gözleri yokmu bizim karaoglani derinden etkileyen brandasının altında acısını aşŸkını içine gömmüşŸ….. Haklısın kısmet ne diyelim…elden ne gelir.. Kenanss lar utansın…

      BaşŸlık parası vermeden olmaz MUHAHAHAHAHOHAA

    • #9825
      Murpel
      Katılımcı

      şŸimdi bi şŸey sorucam arkadaşŸlar. 65 model bi mustang e lpg sistemi takılsa ama ben şŸöyle bi şŸey duydum araba benzinle çalışŸıyo 2000 devirden sonra benzini kesip diger yakıtla çalışŸıyo. bu sistemin adını hatırlamıyorum lpg mi bilmiyorum. her neyse mustang e taktırsam mesela arabada performans veya (özelllikle) arabanın sesinde herhangi bir değişŸiklik olurmu. bunu öğrenmek istiyorum.

    • #9826
      illetyus
      Katılımcı

      Hosgeldiniz……

      Bir 65 Mustang’ e LPG yada baska bisey takildigi zaman ;

      1- Efsaneye ayip olur 😥
      2- Karizma cizilir :?
      3- Araba yurumez 😡
      4- Gazlaninca les gibi kokar 😡
      5- Yurusun diye pedal diplenince benzinle ayni miktarda (para) yakilir 😯
      6- Sesine bisey diyemem o konu egzostcunun zenatina bagli…. 🙄
      7- 😈

    • #9827
      illetyus
      Katılımcı
      kenancanitezer wrote:
      Angelus wrote:
      Ah o gözlerii o gözleri yokmu bizim karaoglani derinden etkileyen brandasının altında acısını aşŸkını içine gömmüşŸ….. Haklısın kısmet ne diyelim…elden ne gelir.. Kenanss lar utansın…

      BaşŸlık parası vermeden olmaz MUHAHAHAHAHOHAA

      Bak seeenn…….

      Eeee… ne istiyon bakalim baslik olarak…. 😆 😆 😆

    • #9828
      Murpel
      Katılımcı

      evet anlaşŸıldığı gibi raconu bozar tamam cevap için teşŸşŸekkür ederim cevap için. bende meraklısı diilim bu lpg nin sadece öğrenmek istedim =)

    • #9829
      illetyus
      Katılımcı

      Sonuc olarak o maddeleri bir miktar esprili sekilde siraladim ama gerceklik payi da yok degil….

      Tabiki herkezi zorlayan ve cogu zaman sıkıntıya sokan yakit fiyatlari alternatif yakitlari dusunduruyor fakat bir sure kullanimdan sonra motora verdigi zararin maliyeti hesaplandiginda, baslarda tasaruf edilen meblag’ i rektifiye sirasinda ve kisa surede harcatiyor….

    • #9830
      Angelus
      Katılımcı

      Amerikalı işŸi çözmüşŸ tamamen doğal kaynak… Amerikanlar gazla değil sıvıyla gidiyorlar … :)

      user1680_1158558237.jpg

    • #9831
      illetyus
      Katılımcı

      Amca bey cekmis mis gibi Jack Daniels’ i tabii arabasinida surer keyfinide surer…… 😈

    • #9832
      Angelus
      Katılımcı

      Bozmazz yeni Charger CNG li

      http://www.dodge.com.tr/tr/vehicles/concept_cars/charger.html

      Fabrikadan

    • #9833
      sschevyss
      Katılımcı

      3-4 yıldan beri lpg kullanan biri olarak söyliyim

      kesinlikle benzinden daha iyi değil, en başŸta çeğrek depoya düşŸtüğüzaman çekişŸ çok düşŸüyo,sesi bile fark ediyor,

      benzinde tam gaz yaptığımda araba ileri doğru atılıyor olmadı eşŸeliyor yeri;) ama lpgde yerli kuşŸ serisi gibi(doğan,şŸahan) bayılıyor,

      ayrıca en büyük sorunda sübaplar yaklaşŸık 3-4 ay sonra kopacak gibi çatırdamaya başŸlıyor, bunun ilgili de ilave yağlama üniteleri gelişŸtirmişŸler ama ben takmadım onlardan

      sonuç olarak ucuz etin yahnisi böyle oluyor;)

41 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.