Ana Sayfa Forumlar Forumlar Sohbet (Konu Sınırlamasız) tor tor tor sesi…

20 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
    • #668
      the_judge
      Katılımcı

      :?: yahu ‘duymadığımdan’ soruyorum :D V8lerden rölantide cıkan tor tor tor sesine hastayım(performansına baska)bu ses V6 larda cıkarmı ?bunların sesi nasıldır?bir de bu sesin kaynagı nereden dir? karbüratörden midir?

    • #10594
      Anonim
      Ziyaretçi
    • #10595
      XLR-V
      Katılımcı

      Bu da iyiymis :D

    • #10596
      sschevyss
      Katılımcı

      evet fena deil ama şŸe_judge’nin istediği sese bu daha yakın galiba
      bu sesler

      http://musclecarcalendar.com/chuck_2.htm

      http://musclecarcalendar.com/fp62galaxie2.htm

      bunlara yakın bi ses için genişŸ egzos boruları ve oşŸ susturucu yeterli oluyo

    • #10597
      Szopen
      Katılımcı

      ii gidiyo ama birinci vitesi biraas uzun gibi hmm

    • #10598
      Szopen
      Katılımcı

      amerikanlardan çıkan sesin benzeri mercedeslerde yada diğer “v” motora sahip araçlardan da çıkıyor ama devirlenince, rölantide çıkmıyor, çok fazla bilgim yok ama herhalde ateşŸleme sırasından olmalı ?

    • #10599
      XLR-V
      Katılımcı

      Bir de su var karburatorlu AA lar rolantide daha yuksek ses cikariyorlar enjeksiyonlu modellere gore .Bunun nedeni ne olabilir ? Sadece big block olmalari mi yoksa baska bir faktor de etkili mi ?

    • #10600
      Anonim
      Ziyaretçi

      Valla Amerikan arabalara has bir özellik olsa gerek :D , birde geçenlerde bir Subaru görmüşŸtüm onun eksozundan çıkan sesde fena deildi ama abartdanmı çıkıyor o ses yoksa motorundanmı bilemiyorum :? . Ama Amerikanların motorlarından kaynaklanıyor. 😈
      Evet Szopen 1. vitesi uzun gibi.

    • #10601
      the_judge
      Katılımcı

      Subaruların manyak sesi var kendine has hatta susturucu değişŸtirilince o muhteşŸem ses daha da pekişŸiyor.bu arada sordugum ses sschevyss in verdiği linkteki gibi..blaccamaro nun verdiği linkteki ses merak ettiğim v6 sesiydi ama v8 lerin sesi daha güzel!teşŸekkürler

    • #10602
      Angelus
      Katılımcı
      şŸe_judge wrote:
      Subaruların manyak sesi var kendine has hatta susturucu değişŸtirilince o muhteşŸem ses daha da pekişŸiyor.bu arada sordugum ses sschevyss in verdiği linkteki gibi..blaccamaro nun verdiği linkteki ses merak ettiğim v6 sesiydi ama v8 lerin sesi daha güzel!teşŸekkürler

      Subarular güzel araba impreza ve forrester kullandım fakat arabalarda hala anlayamadığım bir eziklik var veya ben öyle hissediyorum eksik bir şŸeyler var..

    • #10603
      piyu
      Anahtar yönetici

      tor tor sesinden cok ritmsiz cıkan yuksek dereceli egzantrikli saglam modifiye edilmis v8’lerin sesi cok guzeldir… tor toor tor toooor tor toor toooor tor tooor seklinde :)

    • #10604
      XLR-V
      Katılımcı

      Bir de metanol ile calisan Champ Car arabalarinin rolantide cikardigi seside cok sevdigimi belirtmek isterim :D
      Sanki vuruntulu gibi geliyor ama oldukca guzel …
      Not: Tor tor tor derken yakinda dor dor dor dor medeniyetine de gecicez boyle giderse :P

    • #10605
      LS1aa
      Katılımcı

      selam,
      egzantrik milleri uzerindeki emme ve egzoz valf kaldirma (intake/exhaust lift duration) degerleri genelde birbirine esit veya esite yakin oldugunda araba mumkun oldugunca sessiz ve saga sola sallanmadan calisacaktir.
      Bu sesi yaratan genel faktorler:
      1-stok milden daha buyuk mil
      2-buyuk mildeki intake ve exhaust lift arasindaki farkin buyuklugu (yani valfleri ne kadar pistonlara yaklasip geri cektigi)
      3-Lobe separation angle denilen ve kisaltilmisi LSA olan faktorun buyuklugu ve kucuklugu. LSA intake ve exhaust lobe larinin arasindaki aci farkidir, bu aci genelde 104 ve 118 arasinda degisir. Rakam buyuk oldukca araba sessiz ve rolantisi cok normal olacaktir, bu rakam kuculdukce araba daha sesli ve daha sallantili calisacaktir.
      kusura bakmayin bu konulardaki Turkcem biraz yetersiz kaliyor.
      Saygilar
      Ali A

    • #10606
      Mustafa YÜKSEL
      Katılımcı

      saol bilgiler için hoşŸ bilgiler

      daha istiyoruz açız aç bilgi açı :D

    • #10607
      XLR-V
      Katılımcı

      Bende sahsim adina cok tesekkur etmek isterim degerli bilgiler icin .Bazi seylerin Turkce karsiligini bende tam bilemiyorum (mesela rocker molding diye yaziyorum ) .
      Bu yazdiklarini not alicam cunku bu tip bilgileri okumayi ve bilgimi arttirmak guzel bir sey

    • #10608
      piyu
      Anahtar yönetici

      Ali bazı kelimeler var ki cokta cevirmeye gerek yok, artık ingilizce bilmeyen uyeler bile duyarak alısıyor… hatta bazı kelimeler var ki sanki turkce mesela hedırs (headers) :)

    • #10609
      LS1aa
      Katılımcı

      rahatlattiniz beni. bazen neyi nasil anlatacagimi sasiriyorum, lutfen yanlis anlamayin :)

    • #10610
      -aLicaN-
      Katılımcı

      v6 nın sesi v8 kadar tok olmaz daha ince tonda gürülder rolantiye bıraktığınız zaman bariz fark ortaya çıkar sadece yükte iken v6 nın sesi benzetilir v motor yapısına sahip olduğundan ötürü bu sesler çıkar. Bırakında gürüldesi adam 8 tane silinir koymuşŸ o değilde bizmi gürüldeyelim :)

    • #10611
      bpeker
      Katılımcı

      Merhaba;
      1992 Model GMC Stock 4,3Lt Inetrcooled Turbo Typhoon’um var. ınan bana o sesin aynısı (hatta bana göre Vivaldi’nin 4 Mevsim Concerto’sundan bile güzel) ben de var. ǖzellikle, 0 – 100 de (ki bu yaklaşŸık 5sn) bu daha da hoşŸ oluyor. En azından yanından geçtiğim park halindeki araçların alarmlarını tetikletmeye bayılıyorum 😈

      Herkese selam

    • #10612
      BORLA
      Katılımcı

      Eğer 6 silindir amerikandan 8 silindir sesi çıkarmak istiyosanız biraz uğraşŸmak gerek ama sonuçta daha iyii bi ses bile yakalanabilir.motor blokunun hacminin büyük olması yanma odasından çıkan sesin daha fazla yankılanmasını sağlayacaktır.Daha fazla hacim daha fazla yanma meydana getirir daha fazla yanmada daha çok sesi beraberinde getirir.Fakat benim 6 silindir Bir mustang im var ve 8 siilindirler imrenerek bakıyor.Cunku iyi bir Borla egzoz sistemi kullanır ve iyi ustalarla is birliği yaparsanız amerikanın homurtusuyla , imprezanın sıkıstırlımıs performance sesını 6 silindir bir amerikandan çıkarabiirsiniz.Ama 8 silindir makineden asla böyle bi ses çıkmaz ne yazıkki:)

    • #10613
      the_judge
      Katılımcı

      saol borla sorularımıza cevap getirdin;)

20 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.